Dodaj do ulubionych

schemat - 10,5 mies

19.04.11, 10:59
Uprzejmie proszę o ocenę schematu żywienia synka. (Mały jest od zawsze w 90. centylu jeśli chodzi o wzrost i wagę, nie ma na nic alergii).

ok 7 pierś
ok 9 śniadanie (i) jogurt naturalny "dorosły" + owoce albo (ii) jajecznica z jednego jaja (ew. 4 przepiórczych) na parze, trochę chlebla z Bieluchem, (iii) czasem owoce, albo starte jabłko + marchew
ok 13 pierś, a niedługo potem pierwsza część obiadku (ostatnio gotuję sama, obecnie najczęściej z mrożonek, wydaje mi się, że w obecnej chwili są lepsze niż warzywa dostepne "na straganie"), czyli ziemniak + warzywa + mięsko
ok 16 druga część - warzywa
ok 18 pierś
ok 20 kaszka, do niedawna na wodzie, od niedawna na mleku mm
W nocy raz pierś.

Generalnie chciałabym powoli odstawiać Małego od piersi (powoli) i stopniowo zastępować pierś innymi nabiałowymi produktami, ale nie bardzo mam na to pomysł. W którym momencie dodać jeszcze coś z nabiałem?
Obserwuj wątek
    • agnieszka.lelen Re: schemat - 10,5 mies 26.04.11, 23:20
      Produkty nabiałowe wygodnie jest podawać do śniadania czy kolacji i np.: do drugiego śniadania (np.: ok. g. 11). Być może po odstawieniu od piersi zmienią się pory posiłków - śniadanie będzie "potrzebne" wcześniej i pojawi się luka na drugie śniadanie (np.: 8 Śniadanie, 10 drugie śniadanie, 13 zupa, 16 obiad, 19 kolacja).
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka