kariatyda79 28.06.12, 00:22 Witam, od kiedy można podawać Dziecku amarantus? Kupiłam amarantus ekspandowany i chciałabym go dosypać do mleka/kaszki. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuya Re: Amarantus 28.06.12, 13:29 Ja zaczęłam dawać mojemu jak miał 8 miesięcy ale myślę że spokojnie możesz go potraktować jak wszystkie inne kasze i nawet wcześniej dawać. Odpowiedz Link Zgłoś
kariatyda79 Re: Amarantus 28.06.12, 22:32 No właśnie wiem, że jest bezglutenowy, więc teoretycznie nawet przed zwykłą kaszką pszenną się "łapie", ale szukam jakiegoś potwierdzenia, bo w necie wiele sprzecznych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lelen Re: Amarantus 29.06.12, 00:21 W polskich zaleceniach żywieniowych są uwzględniane raczej tradycyjne zboża stąd trudno autorytatywnie się wypowiadać. Warto sprawdzić na ile jest to przetworzony produkt, co dodatkowego zawiera i skąd pochodzi. Podawać więc raczej bliżej roku. Pozdrawiam. Agnieszka Leleń lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś