bisiek10 02.11.13, 18:20 Od kiedy moge podac dziecku? Moja coreczka za chwile konczy 13mies i sie zastanawialam czy moge jej podac rozcienczony woda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
behemot1977 Re: Syrop malinowy Lowicz 02.11.13, 18:35 Przecież to sam cukier. O zapachu malin. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Syrop malinowy Lowicz 02.11.13, 23:01 Po co? To głównie cukier :/. Składniki cukier, syrop glukozowo- fruktozowy, zagęszczony sok malinowy, woda, kwas cytrynowy: regulator kwasowości, substancja wzbogacająca: witamina C, aromat Odpowiedz Link Zgłoś
bisiek10 Re: Syrop malinowy Lowicz 02.11.13, 23:09 Ale ja nie pytam czy moge "w ogole" tylko czy w wieku 13 mies.To chyba roznica jesli chodzi o sens pytania.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Syrop malinowy Lowicz IP: *.static.espol.com.pl 03.11.13, 10:22 to jeszcze nie wiesz ze tu same nawiedzone mamuski ktore tylko zywia warzywami owocami kasza i miesem najlepiej ekologicznym a soki wyciskane prosto zadnych przetworzonych artykolow nie mozn dac dziecku itd.. takze nie pytaj tu bo sama widzisz jak juz cie pouczaja;;;-))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
behemot1977 Re: Syrop malinowy Lowicz 03.11.13, 14:35 Czy 13 miesięcy czy 13 lat - przyjmowanie pustych kalorii nikomu nie służy. Pewnie specjalne w ty m wypadku nie zaszkodzi. Ale warto pomyśleć, co przyniesie. Jeszcze się dziecko naje takich wynalazków. Odpowiedz Link Zgłoś
bisiek10 Re: Syrop malinowy Lowicz 03.11.13, 16:39 Boziu popadacie w jakas paranoje wg mnie.Przeciez nie chodzi o pojenie dziecka 7 dni w tyg ulepkiem z syropu.To juz kropli do wody do smaku dac nie mozna bo zeby wypadna czy bedzie otyle na przyszlosc???Ja rozumiem o co Wam wszystkim chodzi ale bez jaj.Od umiarkowanej "ekspozycji"na cukier jeszcze nikt nie umarl.Sokow za duzo nie bo cukier.Owocow za duzo tez nie bo tez cukier.Masakra jakas. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Syrop malinowy Lowicz 03.11.13, 17:29 Szczerze to ja wolę dać dziecku kawałek czekolady czy ciasta niż wodę z cukrowym sokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
niuniek3 Re: Syrop malinowy Lowicz 03.11.13, 21:39 Moim zdaniem 13m to za wcześnie na sztuczne aromaty i barwniki. Lepiej wcale. Ale jeśli już musisz to po 3m roku życia najwcześniej. Sok malinowy domowy jak najbardziej. Bez przesady z tym cukrem. Ja podawalam wodę z miodem - miód ostrożnie bo może uczulac. Ale u nas było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: Syrop malinowy Lowicz 03.11.13, 21:53 Od czasu do czasu możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bisiek10 Re: Syrop malinowy Lowicz 03.11.13, 23:31 No.I to sa konkretne odpow a nie umoralniajace gadki nie majace w ogole zwiazku z sensem pytania.Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamusia Re: Syrop malinowy Lowicz IP: *.radom.vectranet.pl 03.11.13, 23:39 Moja córka ma prawie 5 lat. Najbardziej lubi pic wode z soczkiem malinkowym. Juz nie pamietam od kiedy zaczęłam jej dawać go do picia, ale chce napisać, ze córka ma wszystkie zabki zdrowe(byłam u dentysty-zero śladów próchnicy), jest szczupła i zdrowa. Nie przesadzajmy z tym cukrem... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lelen Re: Syrop malinowy Lowicz 04.11.13, 19:31 Należy unikać podaży cukru w diecie małych dzieci (i nie tylko dzieci). Dlatego raczej sporadycznie, w niewielkich ilościach. Pozdrawiam. Agnieszka Leleń lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś