Dodaj do ulubionych

Nie chce kaszek i mleka

26.03.09, 13:49
Witam, mój synek od 3 dni nie chce jeść kaszek, mleka nie pije już od jakiegoś czasu. Jak go czymś zajmę to uda mi sie wcisnąć kilka łyżeczek i na tym koniec.A tym przecież się nie naje. Próbowałam już różne smaki, konsystencje, silnac i nic. Zaciska usta i głośno protestuje. Ale obiadki czy deserki zjada w mig. Ma 8 mies. i tydzień. Nie wiem co mogę podawać mu wzamian? Czy męczyć go nadal tymi kaszkami.
Obserwuj wątek
    • joanna.czerwinska Re: Nie chce kaszek i mleka 02.04.09, 00:11
      Witam!
      Zastanawiam się ile waży Synek, jeśli przybiera dobrze na wadze, to nie musi
      Pani koniecznie podawać kaszek. Co w zamian - jeśli chętnie zjada deserki (jak
      rozumiem słoiczkowe), to może Pani podawać te, które zawierają twarożek, jogurt.
      Pozdrawiam.
      Joanna Czerwińska
      • piorka22 Re: Nie chce kaszek i mleka 03.04.09, 13:48
        Miesiąc temu ważył 9,5 kg. Waży dużo ale jest też długi i wygląda w sam raz.
        A czy twarożek z mleczarni, bez żadnych dodatków też może być? Kiedyś znalazłam przepis dla dzieci powyżej 7 mies, w którym był twarożek wymieszany z mlekiem.
        Nie wiedziałam już co mam mu dawać do jedzenia więc podawałam zamiast mleka i kaszek jogurciki, kisiel z soczków, gotowane warzywa,czasem małą kanapeczkę z gotowanym mięsem + obiadek, chrupki kukurydziane, biszkopt, ciasteczka dla niemowląt. To wszystko zjada ze smakiem, więc za Pani radą zrezygnuję z kaszek i mleka i spróbuję za jakiś czas.
        • joanna.czerwinska Re: Nie chce kaszek i mleka 04.04.09, 00:16
          Witam!
          Według schematu żywienia niemowląt obecnie obowiązującego twarożek podajemy
          Maluszkowi 11-12 miesięcznemu.
          Pozdrawiam
          Joanna Czerwińska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka