kati_74 18.04.09, 09:38 młody ma skończone 7 m-cy... codziennie mu dawać mięso czy co drugi dzień wymieniając z połówką żółtka? bo słyszałam że w jednym posiłku żółtko i mięso to nadmiar szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Annette Re: czy mięso codziennie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.09, 12:23 Na zmiane, raz mięso, raz żółtko. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.czerwinska Re: czy mięso codziennie? 21.04.09, 14:59 Witam! Proponuję na zmianę mięsko, jajko i rybę. Pozdrawiam Joanna Czerwińska Odpowiedz Link Zgłoś
snoozi Re: czy mięso codziennie? 24.04.09, 18:50 A ja się dołączę do pytania...Wyczytałam że ilość mięska w zupie dla 7 miesięcznego niemowlęcia powinna wynosić 10g. Z drugiej strony czytałam, że dania ze słoiczków są 1 porcją dla dziecka w danej kategori wiekowej okreslonej na słoiczku. Gerber produkuje słoiczki dla dzieci po 6 miesiącu - Indyk 80g. Czy mogę taki słoczek podać dziecku na raz? Czy mięso powinno jednak dostawać w mniejszej ilości i czy musi ono być połączone z jarzynkami? Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: czy mięso codziennie? 24.04.09, 21:42 Na raz za dużo. Ja mojej - ma 14 mies daję go na 2 razy(zawartość mięsa jest tam 60%), więc tak trochę powyżej 20g wychodzi, ale ona starsza. Aha, jest też kurczak z tej samej serii. I dania po 6 miesiącu z podwójną ilością mięsa(16% na 190g, normalnie dają 8%), jak mała była młodsza dawałam pól takiego słoika właśnie, bo tych 130 g nie dawała rady na raz, a pół było za mało i mięsa też za mało wychodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.czerwinska Re: czy mięso codziennie? 25.04.09, 00:14 Witam! Jeżeli Pani już wcześniej podawała Dziecku takie mięso i nie obserwowała niepokojących objawów, to można spróbować podać taką porcję Dziecku. Myślę,że trudno by było zjadać samo mięsko w czasie jednego posiłku, jednak warzywa wzbogacają taki posiłek :o) Pozdrawiam Joanna Czerwińska Odpowiedz Link Zgłoś