Dodaj do ulubionych

Tu się przedstawiamy ;)

• seyia Agnieszka - 79 kg - 160 cm - Poznań 06.02.11, 16:02
      Hej,

na diecie dukana byłam ponad rok temu i schudłam rewelacyjnie: 32 kg :) Jednak w marcu zaszłam w ciążę i od 3 trymestru zaczęłam gigantycznie przybierać na wadze. Niestety chyba taka już moja natura, bo w dwóch poprzednich było tak samo- po prostu pozwalałam sobie nazbyt wiele ;) Synka urodziłam w grudniu, a że nie mogę karmić piersią, od 1.stycznia wróciłam na Dietę Dukana. Niestety efekty nie są tak imponujące jak poprzednim razem :( Po 37 dniach 6 kg mniej. Trochę się podłamałam, więc szukając wsparcia dołączyłam do Was Proteinki :)
      • marta773 Marta, 34l. 71kg, 164cm 06.02.11, 17:46
        • lalota Nie lubie swojego imienia ;) 33lata, 162cm, 82kg 07.02.11, 01:40
          Ważę więcej niż przed samym porodem przed trzema laty :( Najwięcej w życiu, choć bywało, ze musiałam się trochę odchudzać wcześniej (zwykle ograniczając ilości po prostu i z sukcesem) i zawsze musiałam uważać na to co i ile jem. Nie przepadam za słodyczami, uwielbiam chipsy i ziemniaki. Utuczyłam się głównie pizza ;) . Mieszkam w Winchester w Anglii. Po 7 dniach fazy I i 4 dniach II mam 4kg na minusie :)
          Stawiam dukanowskiego serniczka i bezy z koktajlem mlecznym nisko tłuszczowym, ze słodzikiem o smaku waniliowym lub kakaowym do wyboru jako wkupne :)
          • marteczniczka Jestem szczęśliwa ;) 21lata, 159,5cm 07.02.11, 10:11
            A ja jestem szczęśliwą mężatką od kilkunastu dni :)
            • marteczniczka Re: Jestem szczęśliwa ;) 21lata, 159,5cm 52kg 07.02.11, 10:14
              Ucieło mi kilogramy, jeszcze tylko 3 muszę stracić i będę całkowicie szczęśliwa, ślub dobrze wpływa, znaczy przygotowania, bo przez nerwy straciłam 3kg :)
    • kaludyna Ula, BMI 33 07.02.11, 14:44
      Witam sie z Wami :) W styczniu zaczelam diete, nie stosuje jednak czystej diety Dukana, raczej jest to dieta niskoweglowodanowa, ale zagladam do Waszego forum od miesiaca regularnie po inspiracje, wiec wypada zebym sie przedstawila :)
      • mc76 Monika 180cm 100kg Poznań 08.02.11, 18:36
        Witam

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i zbieram rady,przepisy. Na Dukanie jestem od 3 stycznia. Uderzeniówka trwała 5 dni.Łącznie schudłam 7,5 kg. Jutro odbieram wyniki - mam nadzieję,że będzie ok.
    • ewilek2 ewa - 85kg -174cm -Radom 10.02.11, 20:34
      u mnie jak w książce: "nie potrafię schudnąć" - a dokładniej to chudnę i zaraz potem jojo. Mam nadzieję, że tym razem mi się uda :) Jestem już od 4 tygodni na diecie (10 dni I faza, potem II) i jest mnie 5 kg mniej. Jak na razie trzymam się mocno, a dzięki temu forum już widzę że będzie mi łatwiej :)
    • zani1984 Re: Tu się przedstawiamy ;) 13.02.11, 11:04
      waga 66kg, wzrost 165cm, chce waztc 57, dukan mowi 58, od jutra chce zaczac, cale zycie musze sie pilnowac by nie utyc, teraz pol roku po ciazy wrocilam do wagi sprzed, ale chce wazyc tyle ile dawno temu wazylam....
    • spejsik2 Re: Tu się przedstawiamy ;) 15.02.11, 13:06
      witam sie
      od 11 lutego na dukania
      mam do zrzucenia ok 5-6 kg
      startuje z waga prawie 62 a chce byc o k 55 kg
      jestem z w-wy
      Danusia
      • sylwia90911 Re: Tu się przedstawiamy ;) 15.02.11, 18:31
        hej ;) od dwóch dni stosuje tą diete ;)
        jeśli bedziemy sie wspierać bedzie nam latwiej a w lecie będziemy mogli pokazac swoje odmienione , opalone ciała ;*

forum.o2.pl/temat.php?id_p=6314351
        piszcie ;) to forum wydaje mi sie o wiele przejrzystrze ;)bo w tym trudno sie polapac i trzeba wlanczac wszystko osobno..

zapraszam wszystkich ;)
        jeśli bedziemy sie wspierać bedzie nam latwiej a w lecie będziemy mogli pokazac swoje odmienione , opalone ciała ;*

piszcie ;) to
    • sylwia90911 Re: Tu się przedstawiamy ;) 15.02.11, 18:30

piszcie ;) to forum wydaje mi sie o wiele przejrzystrze ;)bo w tym trudno sie polapac i trzeba wlanczac wszystko osobno..

zapraszam wszystkich ;)

piszcie ;)

• albo_nie_koniecznie Agnieszka - 63 - 168 - Kraków 16.02.11, 14:01
      z Dukanem pozbyłam się 8 kg w 6 tygodni
      4 miesiące temu skończyłam III fazę
      obecnie poszukuję sensownej strategii żywieniowej na IV

"wszystkiemu mogę się oprzeć z wyjątkiem pokusy"
      Oscar Wilde cytowany w menu mojej ulubionej restauracji...
    • mama_twinsow Re: Tu się przedstawiamy ;) 16.02.11, 20:41
      Zrzucam po ciazy blizniaczej 17 kg :) nie, nie, w ciazy tyle nie przytylam, bo wtedy jesc nie moglam bo maluchy uciskaly mi zoladek. Dalam czadu po ciazy :( Tak wiec start i lato w rozmiarze 36-38 :)
    • lolcia29 Re: Tu się przedstawiamy ;) 18.02.11, 08:05
      Ola lat 29, waga 72, wzrost 164 Częstochowa

Witam wszystkich od zawsze mialam problem z nadwaga moje zycie to niestety wieczne odchudzanie .Pięć lat temu urodziłam synka i niestety w ciazy utylam az 30 kg . Przez te pięc lat walcze zeby je zgubic dzisiaj waze 72 kg ale mam nadzieje ze uda mi sie dojs do mojej wymarzonej wagi 62 kg . Mam nadzieje ze na tej diecie uda mi sie osiągnąć mój wymarzony cel . Trzymajcie kciuki od 14 lutego jestem na Dukanie ;)
    • i_carrie Re: Tu się przedstawiamy ;) 18.02.11, 14:52

Dukana zaczęłam 6.01 z wagą ok. 68-70 kg przy wzroście 164 cm. Od początku diety schudłam do 60 kg, mój cel to 56kg.
      Mam 25 lat i prawie dwuletniego synka - moje nadprogramowe kilogramy to efekt częściowo ciąży, ale głównie obżarstwa podczas siedzenia z dzieckiem w domu :/
    • azi00 Izabela 105 170cm Bytom 18.02.11, 15:38
      Witajcie!
      Chciałabym dołączyc do Was choć mam jeszcze cała masę wątpliwości.
      Przyznam szczeże ,że czytam Was(znaczy się podglądam;) ) od kilku dni i nabieram coraz większego apetytu by skorzystać z porad jakie tu zamieszczacie.
      Być może jutro uda mi się zebrać siły by wykaraskać z pościeli (dopadło mnie paskudne przeziębienie)i poczłapać do księgarni po lekturę książki pana Dukana .

Jeśli chodzi o moją drobniutką osóbkę to nigdy nie należałam do osób szczupłych .Spory biust i treningi pływania stworzyły mnie szeroką w barach :).
      Potem wymarzona ciąża dołożyła swoich parę kilogramów a przysłowiowej oliwy do ognia dolała i dodały cała masę kilogramów pokonanie nałogu nikotynowego .Znajomi mówią" coś" za" coś".Ale mnie to "coś" coraz mocniej doskwiera.

Naczytałam się cała mase przepysznych przepisów ,i mam nieodparte wrażenie ,iż jeśli tyle osób spróbowało i przyniosło to spodziewane efekty to czemu i mnie nie ma się udać.?
      Jedna tylko rzecz spędza mi sen z powiek pogodzenie gotowania dla pozostałych członków rodzinki ale mówi się ,ze dla "chcącego nic trudnego".

Moja magiczna data to 1 marzec pozdrawiam i liczę na wasze magiczne wsparcie :)
    • dzoaann Re: Tu się przedstawiamy ;) 20.02.11, 17:24
      od 4 miesiecy na dukanie- 20 kg mniej:)
      zaczynalam od 102, teraz jest 82:)
      do celu 12kg
    • arya_inc Arya, 73kg, 168cm 20.02.11, 17:40
      Witam serdecznie!
      Zaczelam 01.02, i po I fazie -4,8, obecnie prawie -6kg.
      I nie jestem glodna!!!!!! :-)
    • blackwaterproof Magda, l. 34, 74 kg, 172cm , lubelskie 21.02.11, 12:12
      Witam, mój cel: 60kg , zainteresowania: film, turystyka, słodkie wypieki. pozdrawiam :-)
      • pirosmanka Diana, Nicea, 180 cm, 115.5 kg 21.02.11, 17:06
        Mam na imie Diana, mieszkam w Nicei ze swoim partnerem i wychowujemy wspolnie jego dwie coreczki.
        Od lata schudlam 10 kilo, ale jak widzicie duuuzo jeszcze jest do stracenia.
        DLatego zdecydowalam sie na te diete i to forum.
        Chyba jestem najgrubsza tutaj dziewczyna, moze kiedys i ja pokonam te wszystkie swoje trudne kilogramy?
    • ancia38 Re: Tu się przedstawiamy ;) 25.02.11, 21:22
      Ania - 27 lat-60 kg-160cm Mirsk
      Przygodę z Dukanem zaczęłam od 13 września 2010 r. schudłam na diecie 18 kg,pół roku wcześniej schudłam bez diety 12 kg( głównie ćwiczyłam, lepiej i mniej jadłam)....obecnie jestem na III fazie.
    • morticia_79 morticia_79 (Marta) 70,5 kg,161 cm Londyn 27.02.11, 11:18
      Witam drogie forumki :) Bardzo sie ciesze,ze znalazlam to forum,bo wlasnie zamierzalam sie odchudzic (znowu....:) Mam dwoje dzieci rok po roku,wiec po dwoch ciazach jedna po drugiej moje kilogramy osiagnely zenitu ;) lol
      Rok temu dzieki diecie Cambridge schudlam 12 kilo z 78 do 64.Po proszkowych zupkach odzywialam sie podobnie do 2-3 fazy Dukana,wiec zdrowo i smacznie:) Niestety od tego czasu,glownie zima weszlo spowrotem 6.
      Po tescie Dukana powinnam wazyc 58.6 ,sama postawialam sobie cel 58,wiec nie jest tak zle :)
      Tak wiec pisze co nastepuje:
      -1 faza 3 dni (od dzis do 3.marca-powinnam stracic ok 2kg)
      -2 faza 87 dni (od 3.marca do 29.maja -do wagi 58.6 kg
      -3 faza 124 dni (od 29.maja do 30.wrzesnia stabilizacja)
      Trzymajcie kciuki za powodzenie.
      Pozdrawiam :)

• graid graid, waga: sporo za duża ;), wzrost 164 28.02.11, 09:29
      Witam Wszystkich.

Ostatnio wskażnik wagi pokazał cyfry, które mnie przeraziły i postanowiłam zacząć z tym coś robić. No dobrze, przyznam się... - dodatkowym impulsem, który miał wpływ na podjęcie decyzji to zakład z mężem.... jak wygram, to dostanę wymarzony sprzęt fotograficzny i to taki jaki sobie wybiorę ;). Dostałam termin, w którym muszę pozbyć się własnego nadmiaru, a jest go dużo :/ - prawie tyle ile ja mam lat.... Straszne...

Poza nadwagą (? chyba za łagodnie napisane) mam jeszcze męża, uroczego i charakternego Trzpiota, który w tym roku będzie obchodził okrągłe 4 urodziny, psa i królika.
      To chyba tyle na wstępie.
      Liczę na wsparcie i rady z Waszej strony.
      Pozdrawiam
    • ajalk Re: Tu się przedstawiamy ;) 28.02.11, 12:05
      Kinga, ochudzajaca sie przez pol zycia, kilka razy z niezlymi efektami, wracajaca niestety do zlych nawykow skutkujacych piorunujacym efektem jojo. Mysle o dzidziusiu i zrzucenie wagi jest dla mnie istotne przede wszystkim ze wzgledow zdrowotnych
      Pozdrawiam wszystkie Dukanki - Forumki ! Wasze osiagniecia sa imponujace, wierze, ze i mnie sie uda!
    • duska20 Re: Tu się przedstawiamy ;) 01.03.11, 10:05
      Klaudia, 35 lat. Startuję z wagą 75 kg przy 165 cm. Miałam przez jakiś czas zepsutą wagę i jak wczoraj się zważyłam to przeżyłam szok. Od dzisiaj jestem na diecie. To moje drugie podejście. Poprzednie skończyłam jak zachorowałam. Nie miało to związku z dietą. Bardzo mnie motywują dokonania niektórych forumek :) Mam nadzieję ze tym razem się uda.
      Pola 06.12.2004
      Ola 13.08.2008
    • akmadi Magda 29 lat, było 74 teraz 70 kg, 167 cm, Poznań 01.03.11, 11:54
      Witam, nigdy nie byłam szczupła ale od jakis 2 lat regularnie tyje. Przez ostatni rok przytyłam jakieś 6 kg . Wiem gdzie był problem - nigdy nie jadłam zdrowo, kocham słodycze i to w duzych ilościach, zapiekanki, pizza, frytki, gotowe dania to była codzienność.. :(
      W końcu opamiętałam się i zdecydowałam się na dukana. Psychicznie przygotowywałam się do tej diety ok 3 tyg, przestudiowałam dokładnie książkę i tak od 31-01-2011 zaczęłam diete razem z moim mężczyzną B.
      Moja waga początkowa to 74 kg, teraz mam -4 kg i jestem bardza zdeterminowana, żeby zrzucić jeszcze min. 8 kg( marzy mi sie -10 ), ale będę potrzebowac wsparcia dlatego pojawiłam się na forum :))
      • sylwiamario Re: Magda 29 lat, było 74 teraz 70 kg, 167 cm, Po 31.03.11, 13:41
        Czesc Magda

Wow jak czytam Twoj post to widze siebie tyle ze "troszke" wieksza.

Ja rowniez zaczelam z mezczyzna i razem sie wspieramy. Choc On bardziej mnie niz ja jego.
        Tez zaczelismy 31.01 i razem stracilismy juz 18kg.
        We dwojke znacznie lepiej to robic ;-)

Pozdrawiam
    • farfalla82 farfalla, 29 lat, 158 cm, 69 kg 02.03.11, 12:35
      farfalla, 29 lat, 158 cm, 69 kg, mama 7 miesięcznej Ani:)
    • gambeta0 Julka 175 cm, było 76, dziś 72 02.03.11, 21:45
      od 7 lutego na Dukanie i 4 kilo mniej w cztery tygodnie. Polubiłam tę dietę, bo jem i chudnę. Kiedyś stosowałam Montignaca i też było dobrze. Potem się zapuściłam, bo ciąża, bo brak czasu i motywacji...Więc teraz albo już nigdy. Jestem strasznie zdeterminowana, ale przydałaby się grupa wsparcia
    • takajakwy Marzena, 170cm 63kg 06.03.11, 11:24
      i chcialabym dojsc do wagi 57kg
    • mamaantosia09 Ola, 95 kg, 162 cm 06.03.11, 12:45
      Witajcie,
      jestem już z Wami od 2 tygodni i w końcu wypada się przedstawić :) Dukanuję od 21 lutego. Do tej pory udało mi się zgubić 5,5 kg, chcę dojść do 65 kg. Pozdrawiam serdecznie
    • ona-26 Magda, ok. 80 kg, 176 cm, 29 lat dolnośląskie 08.03.11, 12:55
      Witam, na Dunkanie po raz pierwszy. jestem 2,5 roku po cesarce. od porodu nie udało mi się zrzucić prawie nic:( po szpitalu ważyłam 85, do porodu 99. przed porodem 70, a do ślubu 56:( Jak mi się teraz nie uda to juz chyba nigdy:( Błagam, podpowiedzcie coś. Dzisiaj zaczynam. Pozdrawiam serdecznie i wytrwałości życzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka