slimakpokazrogi 24.03.10, 13:48 zapraszam do przyszpilonego wątku - już go dopisałam - pyszny, mięciutki , mniam, mniam:)) Link Zgłoś Obserwuj wątek
teqilaa Re: pyszny biszkopt zrobiłam:)) 24.03.10, 15:05 czytałam, jezyk mi do tyłka uciekł!!!! w piątek mam bibke wiec zrobię!!!! :) Link Zgłoś
bernimy Re: pyszny biszkopt zrobiłam:)) 24.03.10, 15:18 Witam się :) To Wy takie pyszności sobie serwujecie a ja się katuję jajami, szynką i galaretą???? Gdzie ten przepis na biszkopt? Link Zgłoś
teqilaa Re: pyszny biszkopt zrobiłam:)) 24.03.10, 15:32 w przyszpilonych watkach masz kuuuuuuuupe przepisów pyszniastych!!!! Link Zgłoś
samantha.jones Ślimaczku... 24.03.10, 16:52 Biszkopt brzmi pyyysznie :) Dopisuję do menu Świątecznego ;) Mam tylko pytanie o krem: jaki serek homo 0% kupiłaś (firma), ile jogurtu (mały kubek?), ile żelatyny? Link Zgłoś
samantha.jones Re: Ślimaczku... 24.03.10, 23:14 O serku homo doczytałam ;) W takim razie ile tego jogurtu i ile żelatyny? Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: Ślimaczku... 25.03.10, 11:10 wzięłam jeden serek 120 g, jeden jogurt 150 g i łyzeczkę żelatyny. Generalnie to krem, więc możesz go zrobić ciut więcej lub ciut mniej - a żelatyna zawsze 2-3 łyżeczki na pól litra płynów - i to sobie przeliczasz w zależności ile płynów , jogurtów itp zużyłaś. u mnie biszkopcik tez na święta będzie:D Link Zgłoś
teqilaa Re: Ślimaczku... 25.03.10, 12:01 ja dzisiaj robie, trzymajta kciuki!!! :)i ptasie mleczko po raz pierwszy ... Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: Ślimaczku... 25.03.10, 12:06 3mam:)) proste do zrobienia , na bank się uda:) Link Zgłoś
teqilaa Re: Ślimaczku... 26.03.10, 12:00 nie urósl :( nic a nic ... nie wiem jak w smaku bo nie próbiowałam jeszcze, dzisiaj dopiero bede robic krem i galaretkę bo wczoraj mi zelatyny zabrakło .. Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: Ślimaczku... 26.03.10, 12:11 bo on wychodzi dość płaski, ale w smaku jest dobry. tylko pamiętaj o nasączeniu ciasta - to klucz do sukcesu:)) Link Zgłoś
teqilaa Re: Ślimaczku... 26.03.10, 12:54 aha bo juz myslalm ze cos spierdzieliłam. No to sie uspokoiłam :) Link Zgłoś
samantha.jones Re: Ślimaczku... 26.03.10, 13:27 Nie pozostaje mi nic innego jak też dzisiaj upiec ;) Jak tak czytam to wyobrażam sobie ten smak, tę konsystencję i ślina mi kapie na klawiaturę... Link Zgłoś
teqilaa Re: Ślimaczku... 26.03.10, 13:41 z tego biszkopta można tiramisu zrobic, musze tylko pokombinowac z kremem ... :D Link Zgłoś
samantha.jones Re: Ślimaczku... 26.03.10, 13:54 Teqilaa, błagam... Nie kopie się leżącego... ;) Link Zgłoś
samantha.jones Re: pyszny biszkopt zrobiłam:)) 26.03.10, 22:51 Zrobiłam :) Co prawda galaretka jeszcze dobrze nie stężała, ale nie mogłam się powstrzymać ;)JEST PYYYSZNYYY!!! Następnym razem spróbuję zrobić z podwójnej ilości kremu i galaretki zeby był wyzszy. Biszkopt wyszedł idealny - mój mąż już chce żebym mu sam taki biszkopt upiekła zamiast placuszków-otrębuszków :D Dzięki wielkie za przepis! Link Zgłoś
teqilaa Re: pyszny biszkopt zrobiłam:)) 27.03.10, 21:22 No to w końcu wczoraj dokończyłam swój biszkopt!! jako ze nic winogronowego nie znalazłam to postawiłam na cytrynę, do kremu dodalam trochę zapachu cytrynowego a galaretke zrobiłam z lifta cytrynowego, dzisiaj spróbowałam ... BOSKI!!!! i powiem ze cytrynowy krem i galaretka przelamuja idealni ebardzo słodki bszkopt!! juz myśle jak ulepszyć i zrobic tiramisu bo biszkopt ten idealnie sie do tego nadaje. Wymyśliłam że upieke dwa takie biszkopty, do tego waniliowe ptasiowe mleczko troszkę ścislejsze niz normlanie i krem kawowy na wierzch. Czyli, spód jeden buszkopt nasączony kawą wodą i odrobina zapachu amaretto i jedną łyżeczka brandy. Na to ptasiowe mleczko mocno waniliowe z prawdziwa wanilią, na to kolejny biszkopt nasączony i na to krem kawowy!!!! Już mi ślina cieknie. Link Zgłoś