mama-ola 10.06.10, 12:19 Jakie to są produkty skrobiowe, które można jeść w III fazie? Gdzie znajdę przykładowe dzienne menu na III fazę? Szukałam, ale jakoś tak mi nie wyszło :-( Link Zgłoś Obserwuj wątek
donnaanna Re: skrobia 10.06.10, 13:16 rowniez zielony groszek i zielona swieza/mrozona soja. co do menu ana faze 3cia to nie ma bo to faza druga - rozszerzona jak ponizej: Podczas fazy utrwalania wagi należy jak najściślej stosować się do diety pozwalającej na spożywanie następujących pokarmów: -> pokarmy proteinowe fazy I (uderzeniowej) -> warzywa fazy II równomiernej -> jedna porcja owoców dziennie, oprócz bananów, winogron i czereśni -> 2 kromki pełnoziarnistego chleba dziennie -> 40 gramów sera żółtego na tydzien -> 2 porcje produktów skrobiowych tygodniowo -> udziec jagnięcy lub pieczeń z polędwicy wieprzowej -> dwa odświętne posiłki w tygodniu.: tzw. UCZTA - dwa razy tygodniu, w odstępach kiludniowych (np. wtorek i piątek, środa i sobota) możemy sobie powolic na posiłek do tej pory zakazany: pizza, lody . WAŻNE: posiłek zjadamy na raz, nie dokładamy sobie po jakims czasie, zeby dokonczyc porcje. Oraz obowiązkowo i bezwarunkowo: -> jeden dzień ścislej diety proteinowej (kuracja uderzeniowa) w tygodniu – niewymienny i bezdyskusyjny. Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: skrobia 10.06.10, 13:33 bry, to chyba nie do końca tak - chleb , owszem, skrobię ma - ale nie traktuje się go jako "porcję skrobii", którą można jeść dwa razy w tygodniu. Ryż tylko brązowy, dziki itp - absolutnie nie biały (no chyba , ze do uczty), ziemniaki tez nie (tak samo- tylko uczta), z kasz Dukan wymienia kuskus, ale chyba gryczana i jęczmienna jadane u nas mogłyby byc (musze się wgryźć i przeanalizować) Link Zgłoś
malosia06 Re: skrobia 10.06.10, 14:10 Do kasz dorzuciłabym jaglaną. To kasza z pełnego ziarna. Link Zgłoś
teqilaa Re: skrobia 10.06.10, 14:12 wgryzaj sie wgryzaj, bo ja za chwilke tez dołącze a menu na III faze jakos ubogie a niby tyle więcej mozna :( Link Zgłoś
bryanowa-1 Re: skrobia 10.06.10, 15:57 ja mam dzisiaj problem z oczami he he i przeczytałam szybko,za szybko i wygooglałam se produkty ze skrobia i napisałam:P, pardąsik Link Zgłoś