imasumak Re: Tatar wołowy. 13.06.10, 20:08 Mielisz mięso, dodajesz żółtko, pokrojoną drobniutko cebulę, korniszona, kilka pieczarek marynowanych, jeśli lubisz to 2-3 wędzone szprotki, olej parafinowy, pieprz, sól, maggi i musztardę djon Link Zgłoś
joko5 Re: Tatar wołowy. 13.06.10, 20:10 Powinien być z polędwicy wołowej, sól, pieprz, cebula KLASYKA, ale ja nie jadam na surowo, wolę w wersji smażonej. Link Zgłoś
migi-79 Re: Tatar wołowy. 15.06.10, 00:23 Często sobie tatara przyrządzam i dodaję do niego maggi,pieprz,sól,musztardę sarepską,cebulę i ogórek kiszony.Żółtka nie daje bo boję się sarmonelli. Link Zgłoś
lili-2008 Re: Tatar wołowy. 15.06.10, 10:13 Ja do mielonego mięsa dodaję jajko, sól, pieprz, cebulkę i musztardę. Na diecie jadłam tylko raz - kupiłam tatara z morlin, ale nie smakował mi, bo nie mam zaufania do takiego mięsa pakowanego próżniowo, więc ledwo zjadłam. Link Zgłoś
madzioreck Re: Tatar wołowy. 15.06.10, 11:50 Tatar wołowy, jak by nie był przyrządzony, zawsze jest smaczny :D Ja robię wersję podstawową, tzn. mielę wołowinę (nie musi być polędwica, może być duży, chudy kawałek na pieczeń), dodaję sól, pieprz, cebulkę, maggi i czasem żółtko. Kurczę, chyba sobie zrobię, narobiłaś mi apetytu :) Link Zgłoś