slimakpokazrogi Re: ilość słodzika 01.07.10, 21:42 wg dukana nie. Wg speców od zdrowej żywności, jednak tak, bo to chemia i takie tam... ja nie liczę, ile słodziku jem. Znaczy jem dużo:D Link Zgłoś
malaga0 Re: ilość słodzika 03.07.10, 07:53 ja tylko 5 słodzikow do kawy ale zeszlam z 7. bo jakdam mniej to nie słodko. postaram sie teraz codziennie odjąc i az zejde do 1 slodzika do jednej kawy ( bo czasem pije 2) do innych rzeczy nie używam Link Zgłoś
ganbaja Re: ilość słodzika 03.07.10, 08:12 Ja używam co dziennie 3 łyżeczki sypkiego słodzika do kostki sera. Link Zgłoś
malaga0 Re: ilość słodzika 03.07.10, 12:35 ja juz nie będę używala słodzika bo jak dalam do kawy mniej to i tak jest ona dla mni egorzka, wiec po co go dodawac a duzo nie chce uzywac. tez mam taki sypki w domu ale moze go wykorzystam ale nie do kawy Link Zgłoś
kk345 Re: ilość słodzika 04.07.10, 10:20 > ja tylko 5 słodzikow do kawy ale zeszlam z 7. bo jakdam mniej to nie słodko. Coś mi nie pasuje- jedna tabletka to przecież jak jedna łyżeczka cukru, przed dietą tez słodziłaś 7 łyżeczek??? Jeśli nie, to znaczy, ze nie pasuje Ci ten konkretny słodzik, wypróbuj inny (są na bazie aspartamu, ksylitolu lub cyklaminianu sodu np.) Link Zgłoś
malaga0 Re: ilość słodzika 04.07.10, 10:51 kawe słodziłam 5 łyzeczek cukru. a teraz jak słodziłam słodzikiem to pomomo 7 tabletek nie czulam ze jest taka słodka. ale cukrem słodzilam dawno bo od 4 lat slodze fruktoza albo brązowym cukrem . to wtedy słodziłam 4 łyzeczki. a tego słodzika wogole nie czuje ze jest słodki. Link Zgłoś
kk345 Re: ilość słodzika 04.07.10, 12:03 > kawe słodziłam 5 łyzeczek cukru A, czyli jednak uzależnienie od słodyczy. Odwyk dobrze Ci zrobi:) Link Zgłoś
malaga0 Re: ilość słodzika 04.07.10, 12:24 nie nie jestem uzalezniona. tylko kawa zawsze slodka. wszystkie herbatki bez cukru Link Zgłoś
kk345 Re: ilość słodzika 04.07.10, 12:27 Hmmm... słodka, to jest kawa z 2 łyżeczkami, z pięcioma staje się nie do wypicia. Trochę potrwa, zanim przestawisz się na brak tak wielkiej słodyczy. Link Zgłoś
malaga0 Re: ilość słodzika 04.07.10, 12:35 no pewnie tak . czekam na 4 faze . tam wypije kawe z fruktoza ( pije tylko 1 dziennie) czasem nie pije wogole Link Zgłoś
kk345 Re: ilość słodzika 04.07.10, 16:20 Masz dużą szansę, że do tego czasu minie Ci apetyt na słodycze, ta dieta pięknie uspokaja trzustkę i nie powoduje wyrzutów insulinowych, co zmniejsza łaknienie słodyczy. Link Zgłoś
elrosa Re: ilość słodzika 06.07.10, 13:58 Może to zależy od słodzika? Moim zdaniem jest mniej słodki, niż cukier (przynajmniej ten, który mam - mimo zapewnień na pudełku). Herbatę od wielkiego dzwonu słodziłam cukrem i wystarczała mi płaska łyżeczka, słodzików potrzebuję 2. Link Zgłoś
madzioreck Re: ilość słodzika 04.07.10, 18:56 Pewnie zdrowym rozsądkiem jest ta ilość ograniczona ;) Ja używam po 1 tabletce do kawy, kawy piję ze 2-3- dziennie, i do otrąb z mlekiem, też 1 tabletkę, czyli zwykle 3-4 tabletki dziennie. Czasem, jeśli akurat zrobię sobie bajaderki, herbatę czy kakao, to dodatkowo pochłonę ze 2-3 tabletki, ale rzadko. Link Zgłoś
malaga0 Re: ilość słodzika 05.07.10, 15:17 jaki jest wg Was najlepszy ( a łatwo dostępny słodzik ) do pieczenia? Link Zgłoś
lou_lou_72 Re: ilość słodzika 05.07.10, 15:22 będę powtarzać do bólu: Sussina Gold albo do kupienia w necie lub w Kauflandzie :) sernik z tym słodzikiem jest słodki ! Link Zgłoś
madzioreck Re: ilość słodzika 05.07.10, 18:13 Sama niczego nie piekę, ale kuzynka diabetyczka przerobiła różne, najlepsze ciacha wychodzą na Sussinie Gold - ciasta smakują normalnie, tzn. smakiem nie różni się od tych pieczonych z cukrem. Link Zgłoś
malaga0 Re: ilość słodzika 06.07.10, 14:50 tylko ze nigdzie nie mogę kupic susine do pieczenia. są jedynie w tabletkach do słodzenia Link Zgłoś
mess8385 Re: ilość słodzika 07.07.10, 09:15 a ja Ci polecę inaczej ale wychodzi super- Huxol ale w tabletkach, nie ma aspartamu,nie zmienia smaku, jest słodki. Często piekę serniki, pierniki, mufinki itp i nie ma chemicznego posmaku a słodkie normalnie, mniam. Link Zgłoś
mess8385 Re: ilość słodzika 07.07.10, 09:11 a ja używam 2 do kawy, czasem 1 do jogurtu z kakao,"kupę" do ciast i żyję:) Link Zgłoś