mia44 09.07.10, 23:09 Dukan jest w sumie dość prosty do przestrzegania- od 18.06 mam zero grzechów na sumieniu, ale okropnie tęsknię za owocami. Marzy mi się miseczka czereśni, albo jabłko... Czy też tak macie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
pietnacha40 Re: Tęsknię za owocami 09.07.10, 23:14 Miałam tak.Nadrabiałam jogurtami owocowymi.Kupowałam też co parę dni parę truskawek.Sprzedaczynie patrzyły na mnie jak na wariatkę :D Jak myślicie - jogurt light owocowy jest lepszy od jogurtu light wymiksowanego z kilkoma truskawkami ? Bez słodzika,cukru... Link Zgłoś
mia44 Re: Tęsknię za owocami 09.07.10, 23:23 A gdzie kupujesz takie jogurty- ja szukałam w realu i carrefourze, ale znalazłam tylko 0% tłuszczu i z cukrem. Może to i dobry pomysł żeby sobie po prostu zmiksować trochę z naturlanym jogurtem. Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Tęsknię za owocami 09.07.10, 23:28 kupowałam jogobelle light i na tej podstawie myślę,ze zwykły jogurt i świeży owoc,to jednak lepszy pomysł Link Zgłoś
mia44 Re: Tęsknię za owocami 10.07.10, 14:56 Nie jestem pewna, ale jogobella light ma mało tłuszczu,ale zawiera cukier i dlatego nie kupowałam. Być może się mylę. Link Zgłoś
madzioreck Re: Tęsknię za owocami 10.07.10, 13:11 Tęsknota mnie nachodzi tylko czasem, i to bardziej dlatego, że jest akurat sezon na owoce, które szybko znikają, a nie można ich jeść (jagody, czereśnie, truskawki itp.) Natomiast u mnie z owocami jest podobnie jak ze słodyczami - jak mnie coś naszło raz na jakiś czas, nie wiem, raz na 2 miesiace na przykład, to potrafiłam wmłócić 2kg mandarynek albo tabliczkę czekolady, ale na co dzień mogłam nie oglądać. Wolę warzywa, w ogóle wolę wszystko na słono :) Link Zgłoś
elrosa Re: Tęsknię za owocami 10.07.10, 13:13 Jagody można mrozić i podobno bardzo dobrze smakują po rozmrożeniu, nie to co pulpa truskawkowa :) A wypad do lasu na rowerach to też dodatkowe spalanie - przetestowałam wczoraj ;) Link Zgłoś
malaga0 Re: Tęsknię za owocami 10.07.10, 15:08 JA mroziłam w tamtym roku ( jakies 10 kg) i naprawde po rozmrozeniu sa okey. ja mroziłam w woreczkach bo byłeo tego duzo ( chodziło mi o miejsce w zamrażalce) ale w pojemniczkach jeszcze lepiej by wyglądały po rozmrożeniu Link Zgłoś
ozy25 Re: Tęsknię za owocami 10.07.10, 15:36 a taki jogurt? moze byc? www.opinie.senior.pl/Jovi-Jogurt-pitny-0-apetyczna-truskawka,48926.html Link Zgłoś
malaga0 Re: Tęsknię za owocami 10.07.10, 15:42 owocowe to raczej w 3 fazie teraz naturalne Link Zgłoś
anja_maciejka Re: Tęsknię za owocami 10.07.10, 16:14 Może być w II fazie. Nawet dwa dziennie, pod warunkiem,że waga spada tak jak oczekujemy-wieści z nowej książki. Ale light ze słodzikami, z jak najniższą ilością węglowodanów Link Zgłoś
malaga0 Re: Tęsknię za owocami 10.07.10, 16:44 tak można masz racje, ja nie jem ich w 2 fazie mam zamiar dopiero w 3 i przez to sie tak zasugerowałam :) Link Zgłoś
mia44 Re: Tęsknię za owocami 10.07.10, 18:39 Nie ma żadnej informacji na temat cukru. Jeśli jest słodzony cukrem to nie. Musi być słodzony aspartamem. Link Zgłoś
effuniak Re: Tęsknię za owocami 10.07.10, 20:42 a ja jestem ostatnio jawnogrzesznicą !!!! nie dość, że wogle nie robie dni czysto proteinowych to jeszcze żrę owoce !.... ...no dobra - podżeram ! dziś nawet 3 brzoskwy i z pół kg agrestu... takiego kwaśniutkiego... mniam ! ...i.... o dziwo , chyba spadam z wagi... a przynajmniej spadają ze mnie kolejne ciuchy .... strasznie to niepedagogiczne takie spadanie mimo grzechów.... ;) Link Zgłoś
mia44 Re: Tęsknię za owocami 10.07.10, 21:02 Ja jestem na razie restrykcyjna, bo w sierpniu jadę na wakacje i pewnie mi się nie uda nie grzeszyć. Link Zgłoś
51pdeta Re: Tęsknię za owocami 11.07.10, 00:01 Ja jeszcze nie jestem na diecie ,mam zamiar wystartować 15 lipca , ale czytam wasze wątki i chcę wam powiedzieć , że od dawna robię sama jogurty owocowe tzn. kupuję jogurt naturalny ,owoce (różne )kroję drobno i daję do lodówki na jakiś czas . Taką mise mam ok. 2-3 dni i nabieram do miseczki kiedy chcę coś przegryżć( lub moi domownicy ). Nie lubimy po prostu tych słodkich jogurtów owocowych ze sklepów ! Link Zgłoś