mercy2 09.08.10, 13:26 czy i kiedy można pić alkohol? Czy owsiankę na chudym mleku można robić w I fazie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
pszczolaasia Re: faza I i pytanie 09.08.10, 13:29 nie powinno sie:-) nie mam pojecia. nigdy bym teog kijem nie tknela. mam obrzydzenie z czasow gdy bylam pacholeciem i mnie zmuszali do tego w peczkolu. never!!! p.s. no chyba tak:) Link Zgłoś
ven.to Re: faza I i pytanie 09.08.10, 13:34 co za peczkole - żeby tak dziecięcie do alkoholu zmuszać. Wstyd! :D Link Zgłoś
dorota-on-line Re: faza I i pytanie 09.08.10, 13:41 alkohol dopiero w 3 fazie jako uczte można potraktować. owsiankę można. trzeba tylko pilnować ilości otrębów -maksymalnie 3 łyżki dziennie w owsiance,chlebku,placuszkach i wszystkim razem wziętym Link Zgłoś
mercy2 Re: faza I i pytanie 09.08.10, 13:42 a ja uwielbiam owsiankę i mogę jeść pasjami, to jak wolno - mam pyszną kolacyjkę :) dziękować Link Zgłoś
mercy2 Re: faza I i pytanie 09.08.10, 13:53 dzięki Dorota, ale 3 łyżki :( aby przetrwać I fazę, planuję zrzucić 10-15 kg. Więc trzymajcie kciuki :) Link Zgłoś
kk345 Re: faza I i pytanie 09.08.10, 14:21 Ja tylko uściślę, żeby było jasne- owsianka tak, ale nie z płatków owsianych, tylko z otrębów, o 3 łyżkach już dziewczyny pisały. Link Zgłoś
mercy2 Re: faza I i pytanie 09.08.10, 14:34 otręby pszenne, zytnie - ma to znaczenie? Na razie zjadłam: śniadanie-jajko i 1 plasterek wędliny, I śniadanie 2 plasterki wędliny i pół serka wiejskiego,jakiś czas później mały kawałek fileta z Tilapi z grilla, jogurt. Chyba nie jest źle. Na obiad będzie klopsik i ogórek małosolny, na kolację owsianka. To plan, ale nie wiem czy nie padnę z głodu ;) Link Zgłoś
dorota-on-line Re: faza I i pytanie 09.08.10, 19:26 jeśli dobrze mysle to 2 łyżki owsianych i łyżka pszennych.wszędzie jakos sie chyba je łączy ale nie wiem czy to ma jakies szersze znaczenie. a poza tym nie dopuszczać do głodu-to najwazniejsze jest. i trzymac poziom białka-powinno sie zażywać 2 g białka na każdy kilogram ciała.ja policzyłam ostatnio że spożywam 1/3 tego i stąd pewnie mały spadek wagi u mnie Link Zgłoś
kk345 Re: faza I i pytanie 09.08.10, 21:20 Otręby owsiane- zalecane przez Dukana. No i za mało jesz, masz jeść tyle, by nie "padać z głodu"- jak masz ochotę, to dwa serki wiejskie i 2 jajka, na obiad nie klopsik, a kilka klopsików itp. Dozwolone jedzenie możesz jeść bez ograniczeń, pamiętając, by wieczorem raczej unikać wędzonych ryb i nabiału- wstrzymują spadek wagi. Poza tym- hulaj dusza. A- i pamiętaj, by-jeśli łykasz pigułki anty- oddzielić je jak najdalszym okresem czasu od otrębów, bo moga się nie wchłonąć. Link Zgłoś
kk345 Re: faza I i pytanie 09.08.10, 21:27 A! Ważne! Pij, pij, dużo pij, najlepiej wody, to ważne i dla chudnięcia i dla nerek. Link Zgłoś
mercy2 Re: faza I i pytanie 09.08.10, 21:29 zjadłam 4 małe klopsiki na obiad i do tego mały ogórek i wogóle głodna nie jestem. O 17stej z minutami miałam zatem ostatni posiłek i koniec :) ale teraz już nie wiem, czy powinnam więcej jeść skoro głodna nie jestem... Dzięi, małam taki głód w dzień i się wachałam czy zjeść plasterek szynki czy dwa, teraz już wiem ;) ardzo dziękuję kk345 Link Zgłoś
mercy2 Re: faza I i pytanie 09.08.10, 21:31 aha, otręby owsiane zakupiłam-łątwo nie było, granulowane i zwykłe. Piję bardzo dużo, napewno 2 litry dziś wypiłam-woda głównie, herbaty owocowe i mięta :) Link Zgłoś
mess8385 Re: faza I i pytanie 09.08.10, 21:36 a jedz tej szynki (byle drobiowej) i 10 plasterków jak masz ochotę:) naprawdę, dieta dziala jak się je co 2 czy 3 godz żeby organizm "działał" cały czas:) nie przejadaj się oczywiście ale najadaj:) a , a co do tych herbatek, to raczej spróbuj zwykłą lub zieloną, bo skoro owoców nie można , herbatki owocowe póki co też odpadają, w III fazie jak najbardziej. Powodzenia Link Zgłoś
madzioreck Re: faza I i pytanie 10.08.10, 01:05 mercy2 napisała: > otręby pszenne, zytnie - ma to znaczenie? Ma, ponieważ na tej diecie jemy otręby owsiane dla ich szczególnych właściwości wchłaniających, których to właściwości nie mają otręby pszenne ani żytnie. Link Zgłoś