Dodaj do ulubionych

Moja walka

05.10.10, 14:42
Wita wszystkie forumowiczki. Mam 32 lata i dwójkę dzieciaków (3 i 8 lat) kochanego męża i .....prawie 30 kilogramów za dużo. Wszystkie próby odchudzania dawały krótki efekt i pojawiało się jojo. Mam tego dość, wręcz nienawidzę siebie za to co sobie zrobiłam. Jednak często nie mogę się powstrzymać od podjadania. To jest moja zguba.
Od dłuższego czasu zabieram się do napisania wątku na forum bo może jak tu będę zaglądać to będę bardziej się pilnowała. Będę pisała co i o której jem i może to mi pomoże.
Więc do jutra i pozdrawiam wszystkich walczących.
Obserwuj wątek
    • serducho.live Re: Moja walka 07.10.10, 09:48
      No więc witam. I tak wczoraj:
      śniadanie-200ml mleka 0,05% i 2 łyżki otrąb owsianych
      2 śniadanie-2 pomidory
      obiad- kluski śląskie 100g, potrawka z 200g kapusty, 200g pieczarek, 1 cebula, 200g kurczaka i łyżka oleju
      kawa z mlekiem 0,05%
      podwieczorek-sałatka z papryki i pieczarek
      kolacja-100g chleba razowego, 50 g białego sera (półtłustego)
      Pozdrawiam i wieczorem podam jak było dzisiaj
      • Gość: Kacha Re: Moja walka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 10:44
        Witam;)

Może przeniesiesz się do mojego wątku? Ja również opisuję swoje dni, co zjadłam i ile ;) Zapraszam serdecznie. Ja chcę zrzucić 4-5 kg, razem będzie łatwiej tak myślę.
        • Gość: ratio Re: zawrzyj pokoj z soba, walka dorzuci kilogramow IP: *.pools.arcor-ip.net 08.10.10, 20:56
          www.solaris-rozwojosobisty.pl/DUCHOWA_SILOWNIA_Odchudzanie_z_glowy.html
          kto googluje ten znajduje
    • kaszub-anna Re: Moja walka 09.11.10, 09:21
      Po pierwsze musisz ustalić:
      -które ze spożywanych produktów jest niewłaściwe. Od niektórych z tych produktów nie możesz się uwolnić.
      Nie ma nic złego w jedzeniu 5 czy 6 razy dziennie, jeśli odczuwasz głód i spożywasz odpowiednie produkty. Jedz wtedy, gdy naprawdę jesteś głodna, a nie gdy masz zachciankę.
      - uświadom sobie, jakie bodźce wywołują Twoje podjadanie. Może to być fascynacja smakiem, wywołane konkretnymi emocjami lub sytuacjami w Twoim życiu.
      Jednym ze sposobów nie podjadania jest też czyszczenie zębów po każdym posiłku.
      Kiedy przyjrzysz się bliżej swoim nawykom żywieniowym, zauważysz, że czasami spożywasz posiłki bez smakowania i delektowania.
      Mogę zaradzić na Twój problem. Wypróbowałam posiłek odżywczy, który pomógł mi zwalczyć podjadanie.
      Daj znać jeśli chcesz więcej wiedzieć.
    • magdac15 Re: Moja walka 09.11.10, 16:45
      jedz częściej ale w małych ilościach
      • serducho.live Re: Moja walka 11.11.10, 14:03
        Dziękuję wszystkim za rady. Przeniosłam się z pisaniem na portal dla ludzi z podobna sytuacją jak moja. Staram się nie przekraczać dziennej dawki kalorii 1000. Trochę ćwiczę np. dzisiaj idę na spinning na siłownię. Myślę że będą efekty, najważniejsze to wytrwać. Pozdrawiam wszystkich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka