Dodaj do ulubionych

dobre nawyki

09.11.10, 12:54
Dziewczyny ja już dość długo na IV fazie i zauważyłam,że pewne nawyki zostają na zawsze i chwała im za to. Np. nie słodzę, nie smaruję niczym pieczywa, jem owsiankę codziennie rano(dodaję mandarynki ;), serki i jogurty tylko lekkie,nie jem białego pieczywa(choć już długo nie jadałam przed Dukanem) itd. i nie wiążę tego z dietą. To jest dowód na to,że dieta ta zostawia trwały ślad. Super
Obserwuj wątek
    • a.agena Re: dobre nawyki 09.11.10, 13:34
      Dobry (w każdym słowa tego znaczeniu) nawyk, który chcę pociągnąć na IV fazie, to kefir z otrębami. Dnia sobie bez niego nie wyobrażam, żadne tam owsianki czy czy chlebki lub ciastka - tylko taki kefir.
      Drugi dobry nawyk to śniadanie. Odkąd jestem na Dukanie jadam rano potężne śniadanie.
      Okazało się też, że można jeść kanapki bez masła. I smażyć można bez tłuszczu. Oczywiście podobnie jak przed dietą wciąż zapominam o owocach (zresztą teraz nie sezon na nie).
      I na deser - chcę utrzymać zasadę łasuchowania raz w tygodniu (w niedzielę po obiedzie spora dawka łakoci).
      Będzie co sprawdzić w IV fazie (czyli po 23 listopada)

a.a
    • pietnacha40 Re: dobre nawyki 09.11.10, 16:57
      do tego ,co napisałaś,dodam jeszcze przewagę w duszeniu nad smażeniem,kontrolę tego,co się zjadło - dzisiaj zaszalałam,to robię dwa dni bardzo grzeczne,planowanie menu - żeby nie zgłodnieć i pochłonąć byle co.
      • lilka208 Re: dobre nawyki 09.11.10, 17:02
        też mi zosataly nawyki: nie slodze bialym cukrem,owsianka codziennie, nie smaruje niczym pieczywa, nalesniki lub racuchy tylko dukanowskie, nie smaze na tluszczu , nie jem tlustych rzeczy, ani fasst foodow, ( raz na miesiac kawaleczek pizzy) ciemne pieczywo, i wiele potraw dukanowych :) i jest okey pozdrawiam trzymajcie sie dziewczyny!
        • lilka208 Re: dobre nawyki 09.11.10, 17:08
          aha nie pije gazowanych wod 9cole zero pije!), sokow z kartonow, ( wypilam przez dwa miesiace 2 szklanki), nie pijam alkoholu ( nie pilam przed dieta tez , ( okolicznosciowo tylko i to minimum) hehe tyle co kot naplakal) i jest mi tak dobrze , nie robie tego na sile tylko tak mi pozostalo i jest okey :)
          • pietnacha40 Re: dobre nawyki 09.11.10, 20:32
            no niestety :( alkohol lubię nadal i nie toleruję słodzików.Więc woda niegazowana ,a w weekendowych porywach coca cola hard :D ale soki w kartonach nie do przejścia - za słodkie,za wodniste.Kiedyś pijałam,teraz tylko,jak sobie wycisnę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka