Dodaj do ulubionych

dukan a migrena

18.11.10, 10:08
Jestem migrenowcem na dukanie, jest ktoś jeszcze?

Na diecie jestem od 15 września, w tym czasie miałam 2 ataki (to i tak mniej niż normalnie). Po każdym ataku notowałam wzrost wagi - nieduży, bo zaledwie 0,8kg po pierwszym ataku i 1,2kg po drugim. czy spotkał się ktoś z taką zależnością? Mój lekarz prowadzący nie potrafi wytłumaczyć, bo jak sam mówi, mało wie o diecie dukana. ucieszyło go jednak, że w ciągu 2 miesięcy miałam tylko dwa ataki, a nie 4 - jak to bywało przed dietą. Kolejny plus przejścia na dietę :-)

Pozdrawiam,
wróżka.

Obserwuj wątek
    • mamalideczki Re: dukan a migrena 18.11.10, 10:15
      Witaj:)
      Odkąd jestem na diecie znacznie osłabiła się intensywność i zmniejszyła częstotliwość migren. Kiedyś miałam 2 razy w tygodniu, teraz mam jakieś 2 razy w miesiącu (przed @). Pisałam o tym już kiedyś, poza tym wzmocniły mi się włosy, paznokcie i uregulowała @ więc jak dla mnie żadnych minusów (może poza tym, że bardziej odczuwam chłód :-)).
      Pozdrawiam
      • natka023 Re: dukan a migrena 24.11.10, 21:01
        to chyba musze wyprobowac ta diete :) ja mam ataki 2 razy w tygodniu a oprocz tego jeszcze zwykle bole glowy (zalezne od pogody). Czy komus jeszcze pomogla ta dieta na migrene?
        • wrozka.remiza Re: dukan a migrena 24.11.10, 21:35
          Nie wiem czy dieta mi pomogła, ale fakt: ataki mam rzadziej choć o takiej samej sile.
          Właśnie jestem po 3-dniowym ataku, auuuu.

Wiesz jakie masz podłoże migren?
          Ja niestety nie znalzłam przyczyny, hormonalne, związane z dietą, pogodą - odpadają, zostały wyeliminowane.

pozdrawiam,
          wróżka.
      • fajnynatka000 Re: dukan a migrena 25.11.10, 08:06
        Ja też odkąd jestem na dukanie ,nie mam wogóle bolów glowy a mialam je niemal codziennie , dziwne może to kwestia odżywiania?
        • lonas1 Re: dukan a migrena 25.11.10, 12:36
          W czasie diety ataki całkowicie ustały (kilka miesięcy spokoju:) ) teraz, po kilku miesiącach po diecie, czasem się pojawiają ale już nie tak silne, krótsze i lżejsze zdecydowanie.
          • mika_1 Re: dukan a migrena 28.11.10, 15:02
            Ja kompletnie nie zauważyłam związku diety z atakami. Jak były, tak są. A na diecie jestem od kwietnia.
            • wrozka.remiza Re: dukan a migrena 28.11.10, 21:49
              Dzieczyny, a jak waga po ataku? U mnie idzie w górę, a u Was?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka