Dodaj do ulubionych

To może i ja poprosze o poradę;)

03.02.11, 20:22
Dukanuje od 31 stycznia. Schudnąć 15 kg. do maja, test robiłam wyszło mi że faze 1 mam stosować tylko 2 dni hmm, uparłam się na 7 (nie wiem czy dobrze). A więc proszę o opinie czy nie przesadze?
Moje menu;
Poniedziałek:
śniadanie: omlet z 2 jaj z szynką z indyka
2 śniadanie: jogurt z otrębami ( nawet dobre)
obiad: troche indyka gotowanego
kolacja: pasta z makreli (jajka, ogórek, szynka, jogurt) + kilka herbat ze słodzikiem, woda, zielona herbata i 2x kawa.
Obserwuj wątek
    • pietnacha40 Re: To może i ja poprosze o poradę;) 03.02.11, 21:45
      Nie omijaj posiłków .Co to znaczy nie zdążyłam zjeść ? Otworzyć kubeczek z jogurtem i wypić,to minuta.Dalej - smaruj te kromeczki serkiem białym - i smaczniejsze i dodajesz sobie białka.Więcej tej szynki na na kromce - j/w :) Zacznij planować menu,to nie będziesz posiłków omijała.
    • madzioreck Re: To może i ja poprosze o poradę;) 03.02.11, 21:57
      > Dukanuje od 31 stycznia. Schudnąć 15 kg. do maja, test robiłam wyszło mi że faz
      > e 1 mam stosować tylko 2 dni hmm, uparłam się na 7 (nie wiem czy dobrze).

Niedobrze. Jeśli test liczy 2 dni, to robimy 2 dni. Niestety na tej diecie nadgorliwość można przypłacić późniejszymi zastojami...
      • efficacitas Re: To może i ja poprosze o poradę;) 03.02.11, 22:55
        dafre bede Ci kibicowac- mamy podobna ilosc do zrzucenia. Podoba mi sie Twoj jadlospis, moze sobie tez piersi z kurczaka nakupie. :-)powodzenia effi
        • kam-i-nia Re: To może i ja poprosze o poradę;) 04.02.11, 01:48
          hm...
          nie chcę być specjalistą ale serek wiejski ze szczypiorkiem? czy on oby ma zawartość tłuszczu do 3%? (jeżeli tak to napisz jaki kupujesz) a co do szczypiorku to w FI ma być jako przyprawa a nie warzywko:(, co za dużo to nie zdrowo, hihi, a ogórek w FI to chyba też jest bee:) można ale jako dodatek małego korniszonka i tyle...
          ja bym nie przedłużała FI bo tak jak pisała koleżanka powyżej, później może być zastój:(
          i więcej mięcha.... jedz dużo, a jeśli nie masz czasu na posiłki to tak sobie dzień zaplanuj by zjeść 3 konkretne posiłki (śniadanie, obiad, kolacja) a między czasie jak poczujesz, że robisz się głodna to trzeba coś przegryźć wystarczy trzy plasterki szynki, mały serek, jogórcik... bo wiesz jak będziesz mało jadła to organizm będzie magazynował pokarmy i nie będzie spalał dodatkowego tłuszczyku :)
          a na tej diecie nie można być głodnym, pozdrawiam i życzę samych sukcesów:)
          • dafre kam-i-nia 04.02.11, 12:39
            Serek wiejski 3% z Lidla, sądzę że najbardziej zaopatrzony sklep pod względem nabiału;) Tego szczypiorku to naprawdę nie dużo 4 gałązki były na cały serek. A o ogórku nic nie pisałam. Tak jak pisałyście mam zastój, nie wiem może że od tego że w kibelku 2 dzień nie byłam:( Od dziś przechodzę na PW. Co sądzicie o F2 3/3 ?
            • pietnacha40 Re: kam-i-nia 04.02.11, 12:42
              Wybierz sobie wersję,którą Ci będzie najłatwiej utrzymać.Która Cię nie będzie męczyć.
            • iwona402 Re: kam-i-nia 04.02.11, 12:55
              W Lidlu można kupić serek wiejski 0,4% tłuszczu z serii Linessa. U mnie w drugiej fazie najlepiej sprawdził się system 4/3, czyli od poniedziałku do czwartku PP, a od piątku do niedzieli PW.
              • nomya Re: kam-i-nia 04.02.11, 13:01
                Jeśli się mylę, to mnie poprawcie, ale z tego, co pamiętam z książek nie jest dozwolone zwiększanie ilości dni proteinowych w taki sposób jak Ty to robisz, że 4 dni P, a tylko 3 PW. Odwrotnie owszem, ale nigdy, że dni proteinowych jest więcej niż proteinowo-warzywnych. Oczywiście rób jak chcesz, ale może właśnie o takich przypadkach jak Twój dietetycy w tv trąbią jak to niekorzystnie na zdrowiu odbija się dieta Dukana, bo ktoś samowolnie postanowił zwiększyć ilość dni proteinowych.
            • nomya Re: kam-i-nia 04.02.11, 13:03
              dafre jaki Ty masz zastój? Jesteś dopiero kilka dni na diecie i już o jakichś zastojach piszesz :/ To co Ty dziewczyno zrobisz jak przyjdzie taki dzień, że przez 5 tygodni waga ani drgnie??? :/ Odnoszę wrażenie, że dość często nadużywa się tutaj słowa "zastój" kiedy faktycznie nic takiego nie ma miejsca.
              • otiku 3/3 04.02.11, 13:39
                Idę tym systemem, rozpisałam sobie w kalendarzu ale nawet bez tego mi się nie myli. Dla mnie jest ok, bo waga spada a ja nie zdążę się znudzić samymi proteinami na tyle żeby rzucić dietę ;).
                Też mi się wydaje, że na zastój to za wcześnie u mnie zauważyłam rośnięcie wagi ale to po piwie i kawałku sernika niedietowego. Na szczęście teraz mam dni PP i waga ślicznie spadła trochę się zdziwiłam bo przez jeden dzień 1,5 kg ale może jutro znowu będzie w górę czego sobie nie życzę.
                • agusiaer2008 Re: 3/3 04.02.11, 18:00
                  piwo?sernik niedukanowy?
                  no to nie dziwię się,że waga stoi albo rośnie:/
                  • otiku Re: 3/3 04.02.11, 18:40
                    Tak generalnie to moja waga spada. Niestety nie jestem bez grzeszków ale taki sposób mi odpowiada i nie mam do nikogo pretensji, że coś nie działa ;).
              • dafre nomya 04.02.11, 18:15
                Jak do tej pory waga szła pomalutku w dół a dziś staneła, nie martwie się tym bo wiem że tak może być, a jeżeli będzie i 5 tygodni stała no cóż będę dalej walczyć aż do upragnionej wagi;):)
                • kam-i-nia Re: nomya 04.02.11, 23:37
                  pierwszy post jest z ogórkiem:
                  cyt:
                  Dukanuje od 31 stycznia. Schudnąć 15 kg. do maja, test robiłam wyszło mi że faze 1 mam stosować tylko 2 dni hmm, uparłam się na 7 (nie wiem czy dobrze). A więc proszę o opinie czy nie przesadze?
                  Moje menu;
                  Poniedziałek:
                  śniadanie: omlet z 2 jaj z szynką z indyka
                  2 śniadanie: jogurt z otrębami ( nawet dobre)
                  obiad: troche indyka gotowanego
                  kolacja: pasta z makreli (jajka, ogórek, szynka, jogurt) + kilka herbat ze słodzikiem, woda, zielona herbata i 2x kawa.

wiesz widzę, że z podobną wagą walczymy i ja na IF byłam 5 dni test też mi pokazał, że winnam byc 3 dni hihi, ale wymyśliłam sobie 5, ale myślę, że 7 do troszkę dużo poźniej bedzie zastój a nie daj boże wzrost wagi, u mnie tak było na początku IIF, ja jestem na systemi 1|1, powodzonka...:)
                  • dafre Faza2 05.02.11, 19:24
                    Kam-i-nia a jak u Ciebie 1/1 z rezultatami?? Od dziś faza 2, jak nigdy tak smakowały mi jarzynki;):) waga w dół.
                    • kam-i-nia Re: Faza2 06.02.11, 01:56
                      dafre napisała:

> Kam-i-nia a jak u Ciebie 1/1 z rezultatami?? Od dziś faza 2, jak nigdy tak smak
                      > owały mi jarzynki;):) waga w dół.

Wiesz trudno określić moje efekty bo na początku II F byłam na systemie 5|5 i pierw fajnie spadło bo miałam po 10 dniach odchudzania wspaniały wynik na minusie 5kg ale jak byłam 7 dzień (czyli 12 dzień diety) na II F czyli drugi dzień P to waga pokazała mi prawie +3kg:( bardzo się załamałam, ale nie poddałam się i walczyłam dalej... Po piątym dniu protein przeszłam wtedy na system 1\1 i waga bardzo szybko wróciła do normy w przeciągu 4 dni miałam już na minusie z powrotem 5kg:)
                      Dziś mija 25 dzień odchudzania i wczoraj moja waga pokazała mi -8kg (muszę zmienić suwaczek), więc myślę, ze jest dobrze ale są dni, że nawet pół kg nie tracę, ale i tak jestem z siebie dumna. Wiesz ja się nigdy nie odchudzałam i jak widzę jak fajnie mi spada to chodzę dumna i blada, hihi...:)
                      Czasem jest mi bardzo trudno bo mam chore dziecko codzienna rehabilitacja brak czasu na wszystko a jednak udało się więc dlatego piszę, że jak ktoś bardzo czegoś pragnie i ma to w zasięgu ręki to niech to dobrze wykorzysta i czeka na wspaniałe efekty:)

BUUUUZiulki trzymaj się...
                      • efficacitas Re: Faza2 06.02.11, 18:46
                        kam-i-nia bardzo motywujace, to co piszesz :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka