Dodaj do ulubionych

Wrocław ul Ruska

12.10.09, 16:32
Witam
czy dostanę jakąś podpowiedź jak dojechać bez niespodzianek do
Bielan/zjazd z A4 na ul Ruską.
Planowane spotkanie 8,45-9,00
dzięki
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 16:52

w temacie to nie wiem ale że się taka ulica utrzymała...
      • tomek854 Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 17:28
        Się utrzymała od czasów kiedy Wrocław był polski poprzednim razem...

A co do meritum: z A4 można róznie, ale nie wiem skąd nadjeżdżasz. Generalnie:
        zjeżdżasz na węźle bielańskim i przesz na północ. Ruskie czołgi objeżdżasz z
        lewej strony i potem cały czas prosto i prosto i prosto i prosto i prosto, potem
        będzie wielkie rondo nieoznakowane jako rondo na którym też prosto, a za nim
        prosto. Niezadługo potem będzie skrzyżowanie ze światłami, to na nim prosto, a
        zaraz za nim będzie takie jedno bez świateł, to też prosto. Jak po lewej
        będziesz miał hotel "Wrocław" to będzie takie skrzyżowanie ze światłami. Tam
        pojedziesz prosto. Zaraz za tym skrzyżowaniem będzie wiadukt kolejowy, a tuż
        przed nim będzie odchodziła w prawo taka wąska jednokierunkowa. To ty pojedziesz
        prosto.

Za wiaduktem skrzyżowanie ze światłami i z tramwajami w każdą stronę. Tam
        jedziesz w lewo i jedziesz prosto przez światła na skrzyżowaniu z Zielińskiego,
        prosto przez skrzyżowanie ze światłami na pl. Legionów i, dla odmiany, prosto
        przez skrzyżowanie ze światłami koło dworca świebodzkigo. W ten sposób mając po
        prawej fosę dojedziesz do Placu Jednego Maja zwanym przez nielicznych Placem JP
        II. Tam w prawo i już jesteś na Ruskiej, gdzie nie możesz znaleźć miejsca do
        parkowania, co czyni ów manewr kompletnie bezsensownym. Dlatego lepiej zrobić
        taki dość nietypowy myk i pojechać PROSTO. Przejedziesz przez takie wąskie
        niebieskie metalowe mosty i na skrzyżowaniu ze światłami skręcisz w prawo, żeby
        przejechać przez kolejny most i znowu skręcić w prawo na widoczny w dole plac -
        to jest parking pod Wydziałem Fizyki i Astronomii UWr - jeśli się nic nie
        zmieniło to darmowy i zwykle na w pół pusty. Stamtąd piechotą na ulicę ruską
        około 10-15 minut, zależy jak szybko chodzisz.

A dochodzi się tak: idzie się promenadą wzdłuż rzeki (za budynkiem Fizyków) aby
        potem wgramolić się po schodkach i skręcić w prawo na mosty pomorskie. Za
        mostami, co dość może Cię zaskoczyć, idzie się prosto. I tak się idzie prosto i
        prosto i prosto aż się dochodzi na Rynek. Jak wejdziesz na Rynek (poznasz po
        tym, że po prawej będą takie miniaturowe kamieniczki a po lewej, jak od dobrych
        10 lat, tymczasowa ekspozycja szklanej fontanny) to idziesz prosto i na końcu
        rynku po prawej jest Plac Solny. Tam skręcasz w prawo i ta ulica na wprost (z
        podcieniami) to właśnie Ruska.

Alternatywnie możesz skręcić w prawo po zejściu z mostów pomorskich i iść wzdłuż
        głownej ulicy. Druga ulica w prawo która posiada tor tramwajowy to Ruska (a
        także jej przedłużenie po lewej).

Kolejną alternatywą jest zostawienie auta na pl. Maxa Borna i powrót tą samą
        drogą którą się przyjechało do placu Jednego Maja. Tam Ruska się zaczyna.

To wszystko zależy na który fragment Ruskiej masz chrapkę.

Mam nadzieję, że wszystko przejrzyście wyjaśniłem ;-)
        • t-tk Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 18:16
          Po naszemu to wersja drugiego Tomka wygląda tak tiny.pl/hqn55
          • tomek854 Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 18:23
            Popsułeś :(

Tam w ogóle nie piszą o tych miejscach gdzie się jedzie prosto :(
            • t-tk Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 18:26
              Biedactwo <głaszcze> :D
    • t-tk Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 17:16
      hmm... cholernie dawno nie jeździłem do centrum o tej porze samochodem, głównie tramwaje.
      tiny.pl/hqnf4 Proponuje taką trasę. W sumie jest najprostsza.
      Postoisz trochę przed światłami B i C. Później za Rondem też może być ciasno, ale generalnie cały czas się jedzie. Czas? Tak jak mówię, dawno nie jeździłem ;)
      Myślę, że 30 minut powinno wystarczyć ale to tylko moje przypuszczenia.
      • tiges_wiz Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 19:01
        dzisiaj z popowic na grunwald jechalem godzine 15 ;)
        i to swoimi mykami grrrr.
        • t-tk Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 19:17
          ano przed chwilą pisała do mnie koleżanka: Rynek>Bielany - godzina z kawałkiem...
          • simon921 Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 20:15
            Rano okolice Świdnickiej raczej pustawe jak na Wrocław. Za to popołudniu bywa
            (jak dziś), że stoi wszystko. Generalnie zależy jak trafisz.
            • adek28 Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 20:21
              kruca fix na Was można zawsze liczyć
              DZIĘKUJĘĘEEEE
              • t-tk Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 20:25
                Daj znać jak trafisz ;)
                Na kawę się nie umawiam - nie wstanę ;)
              • tomek854 Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 21:08
                Jak będziesz parkować pod wydziałem fizyki, to pomachaj mu ode mnie :-)
                • t-tk Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 21:27
                  O, a tak mi się przypomniało, że chodziłem tam w soboty w którejś klasie liceum na otwarte wykłady ;) Po jednym takim wykładzie kumpel z ławki w pobliskim mcdonaldzie pochłonął 10 hamburgerów.
                  • tiges_wiz Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 21:32
                    pffff ... to ja wciagnalem 16 kulek lodow na komandorskiej :P (truskawkowch bo
                    byly tansze)
                    • t-tk Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 21:37
                      kurka, lody na komandorskiej....
                      W ostatnie wakacje poszedłem z ciekawości. To nie to :(
                      • tiges_wiz Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 21:44
                        no to jeszcze bylo wtedy gdy tam kolejki za winkiel byly ;)
                        • t-tk Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 21:49
                          pamiętam. jak przez mgłę ale pamiętam ;)
    • sven_b Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 21:56
      Bądź czujny między punktami AiB. Powiesili tam sobie taką tablicę. Wyświetliła
      moje numery i zamrugała 'Ty, Sven zwolnij bo tu się ważenie odbywa'.
      • tiges_wiz Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 22:05
        ona jest fajniejsza jak sie ciezarowka jedzie :P
        wyswietla dozwolony nacisk na os i informacje jak jest za duzo i ze to sie
        przykro skonczy ;)
        • t-tk Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 22:10
          Z tą tablicą też są jaja. Od kiedy zobaczyłem jak to działa, to do ostatniej chwili patrzę w górę czy aby na pewno moje numery pokaże ;))
          • mrzagi01 Re: Wrocław ul Ruska 12.10.09, 23:45
            -tk napisał:

> Z tą tablicą też są jaja. Od kiedy zobaczyłem jak to działa, to do
            ostatniej ch
            > wili patrzę w górę czy aby na pewno moje numery pokaże ;))

i to jest wspaniała okazja zeby przyp... w dupę pojazdowi
            poprzedzającemu. gdzies na ósemce też takie gowno powiesili. Nie wiem
            po cholerę.
            • adek28 Re: Wrocław ul Ruska 13.10.09, 15:52
              wyjazd 5ta
              na miejscu 7.45
              trafiłem prawie bez błędu..zawieruszyłem się k prokuratury-)
              później Kąty Wrocławskie i powrót.
              fajne to zakorkowane miasto!!
              • tomek854 Re: Wrocław ul Ruska 13.10.09, 17:10
                pomachałeś instytutowi? ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka