Dodaj do ulubionych

Jak sie czujecie

08.02.11, 13:13
Witam Wszystkie dziewczyny i nie tylko:) będące na diecie Dukana. Jestem już prawie miesiąc na diecie:) wszystko jest super bo jest prawie minus 7 kg na wadze niemniej jednak czuje się senna i lekko słaba to zapewne od braku cukru. A jak Wasze samopoczucie? Czy macie jeszcze inne dolegliwości? Byłam dziś u lekarza i poprosiłam o skierowanie na badania krwi idę w czwartek :)
Pozdrawiam cieplutko
P.S. czy wam też wylatują rzeczy z rąk???
Obserwuj wątek
    • wrozka.remiza Re: Jak sie czujecie 08.02.11, 13:56
      świetnie :)
      Jestem na dukanie od połowy września, aktualnie 3 faza od tygodnia.
      Mam więcej energii, znowu mam ochotę biegać, wychodzić z domu, pracować w ogrodzie (w sobotę posprzątałam 200m rowu przy drodze wiejskiej, nie mogłam patrzeć na to co wyszło spod śniegu, fuj). Wszyscy twierdzą, że znów dużo się uśmiecham :)
      Od września miałam tylko 5 ataków migreny (przed dietą 2, 3 w miesiącu), poprawiła mi się cera, ale to dopiero niedawno, na początku bardzo się popsuła.

Może dopadło Cię przesilenie wiosenne? pogoda się zmieniła z zimowej na wiosenną i Twój organizm zareagował.
      Pozdrawiam,
      Wróżka.

Tylko pms-y mam dłuzsze i bardziej meczące, ale z tym da się żyć.
      • lalota Re: Jak sie czujecie 08.02.11, 15:23
        Ja tez czuje się dobrze. Nic mi nie leci z rak i nie czuje osłabienia. Fakt, ze zaczęłam dopiero 27go stycznia. Nawet w trakcie 7dni uderzeniowki nie było źle. Za to czuje jak mi waga leci w dol :D kolejne pól kilo :) czyli 4,5 od początku.
        • romantic30 Re: Jak sie czujecie 08.02.11, 19:49
          Witam dziewczyny ja jestem dopiero 11 dzien na dietce, czuje sie swietnie ale waga leci wolno, narazie 1,4kg. do zrzucenia jeszcze jakies 18,5. mam nadzieje,ze wytrwam. pozdrawiam
          • malari Re: Jak sie czujecie 08.02.11, 20:29
            Ja również czuję się świetnie :) dzisiaj jestem trochę przejedzona bo miałam na obiad spaghetti. Od soboty jestem na 3fazie. Po makaronie dostałam mnóstwo energii, mam ochotę na ruch, ćwiczenia itp ! Chyba zacznę częściej chodzić na fitness.
            Jutro robię sobie badania krwi i moczu mam nadzieje , że będzie wszystko ok.
            • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 08.02.11, 21:32
              Fajnie dziewczyny ze dodałyście mi trochę otuchy ze warto. Ale dziś się warzyłam i waga się teraz zatrzymała. Nie wiem czy u Was też tak było choć po ciuchach czuje ze są coraz luźniejsze. Dziś nawet w pracy było ok i nic mi upadło ;) wiec może i nie mam co panikować. A jak z tą wagą też ni było u Was postępu?
              Pozdrowionka
              • romantic30 Re: Jak sie czujecie 08.02.11, 21:50
                śmiać mi się chce straszebnie, bo dopiero teraz zauważyłam Twoje zapytanie, o wylatywanie rzeczy z rąk. u mnie to się dzieje na maxa ostatnio!!!!to przez diete?:)
                • madzioreck Re: Jak sie czujecie 08.02.11, 22:39
                  Nie wiem, ale ostatnio takie pogody, że wszyscy wokół przymuleni i im leci z rąk ;)
                  • bryanowa-1 Re: Jak sie czujecie 09.02.11, 01:06
                    pewnie wiosenne przesilenie czy jak to sie tam nazywa he he.czuje sie bez energii i doły łapie:/ po jakims czasie mam full energi i tak na zmiane.co do migren to na diecie tez mam ich mniej,ciekawe co ma na to wpływ?
                    • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 09.02.11, 08:42
                      Witam Kochani. Moje samopoczucie dziś od rana jakby lepsze po mimo że wieje wiatr nawet tu w Częstochowie i tak sobie myślę że możne rzeczywiście to od tej pogody ;) nie rozpieszcza nas...Wczoraj czytałam o dukanowskich słodyczach i o tym serze harceńskim dziś po pracusi idę na poszukiwania. Jak na razie wypiłam poranna kawkę z mleczkiem 0,5% bez słodzika i jest ok nawet senna nie jestem:)
                      Życzę Wam miłego dania.
                      P.S. Czy oprócz diety stosujecie jakieś inne metody poprawiania wyglądu? ;) Żeby zdążyć na lato...:)
    • krolowamadzia Re: Jak sie czujecie 09.02.11, 08:49
      Na diecie jestem czwarty miesiąc. Po euforii radości i wielkim przypływie euforii nastąpiło jakieś przymulenie. Faktycznie chodzę senna, kompletnie nic mi się nie chce, ale nie utożsamiam tego z dietą, raczej właśnie z pogodą. Do tego od jakiegoś czasu pobolewa mnie żołądek... :/ ale to chyba od nadmiaru kawy :/ Ogólnie dieta dukana dała mi power do życia!
      • corelll Re: Jak sie czujecie 09.02.11, 10:00
        ja dzisiaj 3ci dzien
        2gi mnie koszmarnie boli głowa:((((
        nigdy wczesniej nie bolała
        • a.agena Re: Jak sie czujecie 09.02.11, 10:34
          corelll napisała:

> ja dzisiaj 3ci dzien
          > 2gi mnie koszmarnie boli głowa:((((

Pij dużo.

a.a
    • ostryga11 Re: Jak sie czujecie 09.02.11, 10:46
      Ja na diecie dopiero 9 dzień. Waga spada powoli (1,8kg dopiero!, liczyłam na więcej), ale mam mnóstwo energii, nie chce mi się popołudniami spać i wstaję jakoś lepiej. Ale za to wyłażą mi pryszcze, jakbym nagle cofnęła sie do czasow nastoletnich. Czy ktos tak miał? Powiedzcie, że to minie.... I zmienił mi się smak - zamiast ukochanej herbaty w kazdej postaci pijam kiedyś niezbyt lubiana kawę
    • corelll Re: Jak sie czujecie 09.02.11, 16:01
      ale mnie zoładek nawala - chyba za duzo coli light której wczesniej wcale nie piłam
      chyba wymiekne
      i zjem cos konkretnego
      • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 09.02.11, 16:30
        Ja tez miałam na początku diety pryszcze i to najgorsze że na deklodzie też:( ale już mi minęło. A co do bólu brzucha to mi pomagają otręby tylko ja jem owsiane. Pszeniczne kupiłam ale wyczytałam za to w innej diecie (dieta zgodna z grupa krwi ) ze nie bardzo dobrze działa na mnie pszenica. I faktycznie odkąd nie jem pieczywa nie jestem taka wzdęta jak balon. A co do senności ratuje się kawa. Cola jest spoko ale na dłuższą metę nie mogę jej pić bo właśnie odzywa się żołądek:(. No i jakoś nastrój mi się polepszył, ale to może dlatego ze piszemy sobie tu w końcu wsparcie i dyskusja z innymi jest pomocna.
        Czekam na Wasze wypowiedzi
        • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 09.02.11, 16:36
          A zapomniałam dziś żeby sobie polepszyć nastrój robię peeling kawowy jest super:) skóra miękka jak pupcia niemowlaka :) :) www.stylistka.pl/domowy-gabinet-peeling-z-kawy/
          Wypróbujcie naprawdę poprawia nastrój. a później nasmaruje się kremem do ciała ananasowym. Lece do sklepu po kawę;)
      • slimakpokazrogi Re: Jak sie czujecie 09.02.11, 19:13
        pij wodę nie colę zaraz będzie lepiej:D Rzeczywiście od odwodnienia może głowa rozboleć.
        Co do żołądka - to ja generalnie na tej diecie zapomniałam co to problemy żołądkowe - a kiedyś miewałam często. Może być, że to u Ciebie cola - bo ja ją akurat dobrze toleruję...
        a jako cos konkretnego polecam mięsko w każdej postaci:)) nic lepiej nie syci:D
        • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 10.02.11, 09:58
          Dziś samopoczucie już o wiele lepsze :), za to mnie znowu opryszczyło:( na dekoldzie no i na buzi tez trochę:(( . Ale jestem dobrej mysli w końcu pryszcze nie zostają na długo.
          • romantic30 Re: Jak sie czujecie 10.02.11, 16:04
            Witam dziewczyny, ja dzis 13 dzien na diecie, aktualnie jestem na PW, dzis zrobiłam strogonowa z maizena i cebulka i pieczarkami, do tego ogoreczek kiszony, powiem Wam,ze pychotka,az mi głupio jesc, bo wydaje mi sie to takie niedietetyczne czy. dobre:)
            co do wylatywania z rak, to u mnie ciag dalszy, wczoraj zbiłam szklanke z kakao wkladajac do mikrofalówki, wiec sprzatania co niemiara, a wczesniej spadłam z krzesła jak chowałam cos na górna półke i upadek zamortyzowałam złapaniem sie za szafe, ale niestety ją połamałam:(:( :):)
            co do wagi to leci jak krew z nosa, dopiero mam 1,5kg:( a staram sie jak moge, jem duzo białka, cwicze , nie wiem czy gdzies popelniam bledy o których nie mam pojecia. moze to kakao, któe codziennie pije? może za dużo mleka 2% tłuszczu, do 0,5% nie moge sie przestawic.
            co do pryszczy to własnie przed właczeniem kompa byłam u kosmetyczki z zapytaniem co moze mnie tak wywalac, mam na dekolcie, szyji i plecach, masakra!!!
            a tu nagle właczam kompa i widze,ze tez macie takie problemy, czyli to chyba poprostu od diety. pozdrawiam Wam serdecznie i dietujmy dalej:)
            • corelll Re: Jak sie czujecie 10.02.11, 21:19
              ja z cera nie mam problemu wiekszego niz miałam, ale to dopiero 4 dzien
              chce mi sie cukru jak nie wiem co
              do tego po wczorajszm bólu zoładka dzisiaj boi mnie z prawej strony na dole...oby nie wyrostek, jelita, albo co jeszcze
              chyba mam brzuch napompowany
              czy jesli mam tak zawsze po chlebie zytnim otreby owsiane tez mogą mi szkodzic?
              • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 12.02.11, 00:36
                Kochane ja dziś się ponownie ważyłam i kolejne kilo w dół. Czyli już -8 a w niedziele będzie dopiero miesiąc:):) :) Co do pryszczy to są znikają i pewnie się pojawia znowu wiec już się nie przejmuję. No i dziś nic mi nie wyleciało z rąk:) :)
                Dukan Dukan Dukan huraaaa!!!
    • madzioreck Re: Jak sie czujecie 12.02.11, 01:12
      Ja już nie na Dukanie, ale w II fazie czułam się dobrze. Poza jednym epizodem, kiedy chciałam być nadgorliwa i prawie wyeliminowałam sól, a mam bardzo niskie ciśnienie ;)
      • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 12.02.11, 19:36
        oj madzioreck a to dlaczego?? Czy aż tak się źle czułaś ???
        Ja też nie sole za dużo ale to już dluuugo i też mam niskie ciśnienie ;)
        serdecznie pozdrawiam
        • madzioreck Re: Jak sie czujecie 13.02.11, 01:09
          Dlatego, że ograniczenie soli nie każdemu służy... służy, jak się ma ciśnienie za wysokie albo chce się pozbyć nadmiaru wody. A jak się ma 90/60 to się powinno być nadgorliwym ;) To jest granica, kiedy jeszcze chodzę i funkcjonuję, jak zapalę fajka i podskoczy do 110/70 to się czuję jak z motorkiem w zadku. Niestety, przy 80/50 to już nawet ja nie umiem się utrzymać w pionie ;) Czułam się fatalnie, przesadziłam po prostu.
          • madzioreck Re: Jak sie czujecie 13.02.11, 01:10
            A jak się ma 90/60 to się powinn
            > o być nadgorliwym ;)

Nie powinno, oczywiście:)
            • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 13.02.11, 02:10
              Ja mam takie normalnie 90/60 tzn. bez wypicia kawy ale za to nie pale może dlatego:) Zresztą każdemu odradzam palenie szkoda zdrowia, cery no i kasy.;)
              • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 13.02.11, 02:11
                zapomniałam dziś nie wyleciało mi nic z rąk hura :):):)
              • madzioreck Re: Jak sie czujecie 13.02.11, 11:45
                Rzucę, rzucę, przysięgam, ale jeszcze chwila, nie wszystko naraz ;P
                • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 20.02.11, 14:50
                  Cześć dziewczyny nie pisałam długo bo jestem strasznie zmęczona. Moje badania są ok ale samopoczucie takie sobie. No i kilka razy zgrzeszyłam :( ciasteczko i mandarynki ehh ciężko mi.
                  Pozdrawiam
                  • paulapat Re: Jak sie czujecie 20.02.11, 18:50
                    Ja jestem na Dukanie dziś drugi dzień. Ale powiem wam że czuję się strasznie przejedzona!! Aż się boje jutro na wage stanąć, że będzie więcej niz wczoraj. W sumie trzymam się zasad, ale jakoś jestem baaardzo syta i tak sobie myślę czy na Dukanie można przytyć ??? Co do prysczy to mi dziś powychodziły na czole :/
                    • pietnacha40 Re: Jak sie czujecie 20.02.11, 19:14
                      na pewno jest taka szansa,ale na razie poczekaj i się objadaj.To lepsze niż ograniczanie się.
                    • madzioreck Re: Jak sie czujecie 20.02.11, 20:33
                      Może się i da, ale ja za każdym razem, kiedy jakimś cudem miałam apetyt i objadłam się dozwolonych rzeczy, notowałam spadki :)
                      • mama_twinsow Re: Jak sie czujecie 20.02.11, 20:37
                        No wlasnie, ja tez mam zachciewajki szczegolnie wieczorem i nie wiem jak to sie odbije na mojej wadze. Tzn. objadam sie dozwolonymi potrawami, ale jednak jem wiecej. Teraz mnie meczy jakis deser...
                        A ogolnie czuje sie juz dobrze, ale I faza minela pod znakiem bolu glowy, nieprzyjemnego smaku w ustach i zawrotow glowy...Na szczescie minelo :)
                        • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 26.02.11, 23:00
                          Hej dziewczyny ja miałam straszne 2 tygodnie za soba zgrzeszylam parokrotnie:( (czekolada mandarynki i pomarancze) ale po kazdym grzesznym dniu dalej dukanuje tylko proteinowo i o dziwo nie przybralam ani grama dzis wazylam sie i nadal jest 65 :)a bylam troche ubrana no i przed wizyta w ubikacji....(po ktorej to poczolam sie jeszcze lzejsza) :)niestety nie mialam mozliwisci ponownego wazenia sie bo w domciu wagi nie posiadam ehh;)
                          • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 26.02.11, 23:02
                            nie namawiam zadnej z was do tego ale po tych grzeszkach troche mi sie nastroj poprawil bo byl juz bardzo kiepski;)
                            • aggnes78 Re: Jak sie czujecie 02.03.11, 01:03
                              Kolejne dni mijaja a ja rygorystycznie wziełam sie:) do dukanowania no i sa juz efekty
                              kolejne 2 kg mniej :) :) :) a Wam jak idzie? Jesli chodzi o mnie to juz nic nie wylatuje mi z rak no prawie nic ale to zaliczylabym do normy....;) mam tyklo pryszcze nie tak duzo ale sa (tym razen tez na dekoldzie) ale jestem przed @ wiec moze to dlatego
                              Pozdrawiam Wszystkich dukanujacych:)
                              A u jak Wasze spadki??? Mam nadzieje ze rownie dobrze
                              • malikowna Re: Jak sie czujecie 02.03.11, 12:24
                                Kurcze a ja mam zaparcia i hemoroidy do tego po ciąży wysłałam męża do apteki po siemię lniane może coś pomoże a tak to Ok tylko że ja kawy dużo piję -3 dziennie i niestety z łyżką cukru słodzika nie cierpię i to mój główny i jedyny grzech ważyć się będę w piątek i boję się ,że jak się okaże że nic nie schudłam to mi zapał minie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka