Dodaj do ulubionych

Czy Wy też tak macie ? WAGA !

22.03.11, 09:42
Hej, jestem na drugiej fazie.
I moja waga codziennie waha się + - 0,5 kg jak nie więcej.
Jak mam P jest mniej, jak PW więcej na wadze. A najlepsze jest to że nie idzie waga w dół tylko ciągle stoi mniej wiecej w tym samym miejscu.
Schudłam tylko ok. 2-3 kg na pierwszej fazie a teraz już nic.... ;-( czy to ma sens ?
Obserwuj wątek
    • la_pink Re: Czy Wy też tak macie ? WAGA ! 22.03.11, 09:54
      Witaj :)
      Miałam dokładnie tak samo.
      Na I fazie schudłam 6 kg a na drugiej niby 1 kg na tydzień ubywał, ale tez miewałam zastoje a po dniach P+W wręcz waga wskazywała więcej nawet o 1 kg. To normalne ponieważ kiedy spożywamy warzywa więcej wody zatrzymuje się w organiźmie. Później wogóle nie spadałam z wagi w dni P+W natomiast w dni P tak i to jest jak najbardziej prawidłowe. Aha i przestałam sie codziennie ważyć, żeby właśnie nie widzić tych wzrostów wagi lub zastojów. Ważyłam sie tylko po dniach P i wtedy sama radosć bo zawsze byłao na - :)
      • limonka110 Re: Czy Wy też tak macie ? WAGA ! 22.03.11, 10:01
        Tylko że ja II fazie nie chudłam jeszcze nic, a wręcz mi przybyło z 1 kg.
        W sumie to jestem dopiero tydzień na II fazie, ale coś powinno ubyć... :(
        A może zmienić rytm z 1+1 na jakiś inny?
        • mewa000 Re: Czy Wy też tak macie ? WAGA ! 22.03.11, 10:23
          Hej! Ja na pierwszej fazie schudłam 1,5 kg (3 dni). Na II fazie jestem 6 dzień i nic w dół nie poleciało, tak więc się nie martw ;) Ja idę cyklem 1/1, w sumie chcę zrzucić 5kg
          • limonka110 Re: Czy Wy też tak macie ? WAGA ! 22.03.11, 10:26
            Ja bym chciała z też chociaż z 5 kg jeszcze, a nawet z 7 kg.
          • la_pink Re: Czy Wy też tak macie ? WAGA ! 22.03.11, 10:26
            Dziewczyny to jeszcze za krótko, żeby o zastojach mówić :) Organizm musi się przyzwyczaić do nowego rytmu a na pewno waga zacznie równomiernie spadać :) no nie ma siły, żeby nie ruszyła w dół jeśli przestrzegacie diety ( znam to z autopsji). Ja robiłam 5/5 i do takiego systemu wróciłam. Moze przy 1/1 troszeczke inaczej z tą wagą wygląda, ale pewnie i tak efekty będą takie jak trzeba :)
    • dorrra Re: Czy Wy też tak macie ? WAGA ! 22.03.11, 10:35
      Hej, jestem na diecie od konca lutego i na poczatku tez mialam zastoj, a w ktoryms momencie nawet przytylam. Czesto tak sie dzieje, wiec zupelnie sie nie martw i przypadkiem nie zarzucaj diety! Na fazie uderzeniowej schudlam 1,5 kg, potem przez tydzien mialam zastoj, nastepnie schudlam kilogram i przytylam pol. Zrobilam wykres i codziennie zapisuje wage, wiec w tej chwili widze, ze srednio tygodniowo chudne pol kilo, z tym, ze raz jest zastoj, a raz leci troche szybciej.

Powodzenia!
      • dorrra Re: Czy Wy też tak macie ? WAGA ! 22.03.11, 10:38
        Moze zastoj to zle slowo... pewnie mozna to uznac za stabilizacje wagi
    • limonka110 Re: Czy Wy też tak macie ? WAGA ! 22.03.11, 10:48
      Hmm...jak waga leci w dół nawet malutko ale leci to jest to motywujące...a jak wzrasta to mi się już wszystkiego odechciewa.

Może przejdę na 3/3 ?
    • spejsik2 Re: Czy Wy też tak macie ? WAGA ! 22.03.11, 10:51
      tak tez tak mam
      ale w koncu waga po jakims czasie zacznie spadac:)
    • lucjola Re: Czy Wy też tak macie ? WAGA ! 22.03.11, 12:23
      Po pierwsze była pełnia ( nawet gigant ) a w czasie pełni się zawsze więcej waży,
      po drugie sama kobieta w różnych fazach miesiąca róznie waży; większość dietetyków radzi by się ważyć raz na tydzień.
      po trzecie coś czuję, że Twoja nadwaga jest trochę wyimaginowana :) Przyznaj się jaki masz wskaźnik BMI :) Jak się nie ma z czego zrzucać .... Spektakularnie chudnie się na tej diecie przy dużej nadwadze.
      • limonka110 Re: Czy Wy też tak macie ? WAGA ! 23.03.11, 09:35
        Hej.
        Dziś rano ważyłam 57,5 kg. Schodzę z wagi 60 kg.
        Ja nigdy nie twierdzilam że mam nadwagę !!! Broń Boże !!!
        Ale w ciągu 3 lat przybyło mi ok. 10 kg i chciałabym je zrzucić.... tak 8-10 kg jak ważyłam 50 kg czułam się super (wzrost 164 ) .
        Teraz już nie jest super, wszytsko odkłada mi się w biodrach i brzuchu, dlatego postanowiłam coś z tym zrobić.

• madzioreck Laaaskiii!!! 22.03.11, 20:17
      Dietować, nie kombinować, nie grzebać przy wybranym rytmie - cierpliwość jest bardzo ważnym składnikiem tej diety;)
      Schudłaś 3 kg, tak? A ile dni jesteś na diecie? Kilkanaście pewnie, tak? To mało? Dziewczyny, naprawdę duże spadki na dzień dobry zaliczają osoby z naprawdę dużą nadwagą.
      A wahania wagi - są normalne i występują całe życie: na naszą wagę składa się woda, której zatrzymamy raz mniej, raz więcej (cykl, pełnie, słone jedzenie i takie tam), zawartość jelit. Nie występuje coś takiego jak półkilowe czy wahania tkanki tłuszczowej z dnia na dzień. Ja od kilku miesięcy na IV fazie i chyba nie było tak, żebym 2 dni z rzędu miała taką samą wagę.
      • nesska85 popieram 23.03.11, 08:03
        Nie to że jestem dumna z tego że schudłam 40 kg i się chwalę. To raczej powód do przemyśleń i wstyd, że w tak młodym wieku dorobiłam się takiego nadbagażu. Ale gdy czytam, że ktoś ma 5 kg do zrzucenia i liczy się ze spektakularnymi efektami to lekka przesada. Jeśli liczycie na szybki spadek w ciągu 2 tygodni to zastosujcie dietę kopenhaską albo inną - szybko zrzucicie i szybko odzyskacie. Zawsze jest tak, że osoby które mają bardzo dużo do zrzucenia szczególnie szybko chudną na początku diety. Inaczej będzie jak ma się 5 kg do zrzucenia a nie 30 kg albo więcej.

W każdym razie moim zdaniem dukan to nie dieta na 2 tygodnie tylko sposób żywienia na całe życie - podobnie jak montignac albo south beach.
        • wanilia_26 Re: popieram 23.03.11, 09:57
          Nesska, święta racja :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka