Dodaj do ulubionych

WIELKANOC - menu

11.04.11, 14:59
Na początek serowa pascha wg Niki Tekst linka oraz więcej pomysłów Tekst linka
Obserwuj wątek
    • nesska85 Re: WIELKANOC - menu 11.04.11, 15:13
      żurek na maślance Tekst linka
      • wadera3 Re: WIELKANOC - menu 11.04.11, 15:17
        Żurek z przepisu Nomay, na otrębach, stoi już w lodówce(zakwas znaczy).
        • mama_twinsow Re: WIELKANOC - menu 12.04.11, 14:21
          Wadera,
          a mozesz wkleic tu przepis?

Ja zrobilam z przepisu z linka wyzej podanego przez nesske, wlasnie sie przegryza. Dodalam jeszcze lyzke chrzanu i swiezy czosnek. Dla smaczku z 10 dkg suchej krakowskiej dodatkowo do kurczakowych wedlin.
          Chyba jest to pierwsza zupa jaka znam na dukanie bez warzyw?? Poprawcie mnie jak jeszcze jest jakas?
    • lucjola Re: WIELKANOC - menu 15.04.11, 17:26
      Jejku jaki świetny blog !!!! Czemu ja dopiero teraz na niego trafiłam ?
    • ven.to Re: WIELKANOC - menu 16.04.11, 08:27
      hmmm, placek z rabarbarem z galaretką zamiast mazurka
      • nesska85 Re: WIELKANOC - menu 18.04.11, 09:54
        Ven.to a gdzie można znaleźć ra(D)barbar od tej porze roku... Ja dopiero w sobotę posadziłam sobie na działce 2 sadzonki. Mam nadzieję, że zbiory będą owocne... Ale to jeszcze pewnie ze 3-4 miesiące... Umrę, taką mam chcicę na rabarbar :)
      • ven.to Re: WIELKANOC - menu 18.04.11, 16:00
        podobno można dostac mrożony w sklepach.
        Ja wydębiłam od kumpeli zamrożony, z jesiennych zbiorów :)
        • nienarzekam7 Re: WIELKANOC - kalorie 21.04.11, 09:51
          na tym blogu jest fajny wpis, gdybyście były ciekawe ile kalorii można spalić przy sprzątaniu :D homedicspolska.blogspot.com/2011/04/aerobik-przy-sprzataniu.html zeby pozniej mozna bylo przypuscic atak na mazurki :D
        • nesska85 Re: WIELKANOC - menu 27.04.11, 19:18
          Znalazłam dzisiaj rabarbar na bazarku :D 4,5 pln/kg. Właśnie się robi. Już mi język do d... ucieka na myśl kromeczki z 'dżemikiem' na śniadanie :P
    • kai_30 Re: WIELKANOC - menu 18.04.11, 10:22
      Moja ukochana mama zrobiła mi (prawie) białą kiełbasę - jak się należy, z majerankiem i czosnkiem, tyle że z chudego mięsa (indyk plus wołowina i cielęcina, bez odrobiny tłuszczu). Mniam mniam! Mam całe trzy kilo w zamrażarce, mogę świętować :D:D:D

---
      [img]https://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=24994dabd9daded79.png[/img]
    • elrosa Re: WIELKANOC - menu 18.04.11, 11:51
      Ja sobie tak trzeciofazowo zrobiłam schab z żurawiną. Jutro idę kupić nową porcję schabu, bo został pożarty w tempie rekordowym.
      • nesska85 Re: WIELKANOC - menu 18.04.11, 12:26
        Ja planuje zrobić schab ze śliwką i do tego surówka z kapusty pekińskiej. To oczywiście na obiad.. A tak to zrobię faszerowane jajka, sałatkę jarzynową, ćwikłą z chrzanem, sernik i ciasto orzechowe (ale to nie dla mnie), wędlinki różnorakie, a no i zapomniałam o żurku na maślance na świąteczne śniadanie :D i to by było na tyle :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka