Dodaj do ulubionych

Podroby rybne - dozwolone?

30.05.11, 20:23
Hej,

Czy podroby rybne sa dozwolone na Dukanie? Kupilem sobie wlasnie sloik apetycznie wygladajacych watrobek dorszowych w sosie wlasnym. Rzecz w tym, ze sos wlasny robi wrazenie baaaaardzo tlustego... W skladzie tluszczu brak, ale nie ma rozpiski kalorycznej.
Obserwuj wątek
    • otwocczanga Re: Podroby rybne - dozwolone? 30.05.11, 22:03
      Akurat dorsz jest super chudą rybą, tłuszczu to właściwie nie ma wcale, więc wątpię, żeby wątróbki z dorsza w sosie własnym były tłuste. Na wszelki wypadek sprawdź organoleptycznie i już.
      • ostryga11 Re: Podroby rybne - dozwolone? 31.05.11, 10:25
        Gdzie kupiłaś?! Już dawno nie widziałam w żadnym sklepie wątróbek rybnych, a je uwielbiam. Takiego mi smaku narobiłaś, ze dopadł mnie wilczy głód i pożarłam wszystko to, co miałam przygotowane na cały biurowy dzień :-). Chyba muszę polecieć do najbliższego sklepu po cokolwiek, bo padnę wyobrażając sobie niebiański smak rybnych wątróbek
        • mela1 Re: Podroby rybne - dozwolone? 31.05.11, 10:51
          Też kupiłam, w puszce, w osiedlowym sklepie. Niby w sosie własnym, a pływały w czymś tłustym jak olej. Nie umiem stwierdzić czy to wypłynęło z nich czy to olej właśnie. Paskudne. Nigdy więcej. Składu nie było, nigdy wcześniej nie jadłam, więc nie wiem, w czym powinny pływać.
          • ejot48 Re: Podroby rybne - dozwolone? 31.05.11, 23:19
            Watróbki rybne są tłuste same w sobie, ale ten tłuszcz jest chyba ze wszech miar przez DD zalecany. Jeśli w składzie nie ma oleju (tfu!!!!), to śmiało:)
            • ejot48 Re: Podroby rybne - dozwolone? 31.05.11, 23:21
              Czasem zdarza mi się kupić surowe, jak smażę, to wytapia się pół patelni tłuszczu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka