Dodaj do ulubionych

Dieta Dukana dla wegetarianki?

05.09.11, 08:49
Witam
czytałam ostatnio o tej diecie. Koleżanka była na niej i faktycznie ładnie schudła, ja też nabrałam ochoty... Ale chyba nie jest to dieta dla wegetarianki. JAk spojrzałam już na opis pierwszej fazy, to widzę, że jedynie musiałabym jeść przez 10 dni ryby i jaja. Chyba, że ktoś mi coś podsunie alternatywnego?
Bardzo bym prosiła.
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Dieta Dukana dla wegetarianki? 05.09.11, 09:17
      Raczej nie, podstawa to białko - raczej zwierzęce.
      A przy okazji, masz naprawdę sporą nadwagę?
      • ursz-ulka Re: Dieta Dukana dla wegetarianki? 05.09.11, 19:52
        Jakieś 6 kg.
        • dorcia1234 Re: Dieta Dukana dla wegetarianki? 05.09.11, 21:26
          i przy 6 kilogramach chcesz robić 10 dni czystych protein.
          Przepraszam że o to zapytam: ale cz ty czytałaś książkę?? albo chociaż linki podpięte u góry?
          bo podejrzewam, że o diecie tylko słyszałaś i to niedokładnie
          • ursz-ulka Re: Dieta Dukana dla wegetarianki? 06.09.11, 20:18
            Nie, nie czytałam książki, na diecie była moja znajoma, coś mi opowiadała, ale tak w pracy, w biegu, jeszcze ktoś tam też coś wspominał. Z ciekawości chciałam spytać na forum, czy byłaby dla mnie odpowiednia, czy jest sens. W końcu wiecie lepiej.
            • madzioreck Re: Dieta Dukana dla wegetarianki? 06.09.11, 20:44
              OK, to ja Ci napiszę, jakie jest moje zdanie.
              Uważam, że porywanie się na Dukana dla 6kg to walenie z armaty do wróbla. Tym bardziej, że stosowanie Dukana przez wegetarian jest kłopotliwe, choć teoretycznie możliwe.
              Po drugie jestem przeciwna stosowaniu radykalnych diet przy niewielkiej nadwadze (nawet nie wiemy, czy faktycznie ją masz), szczególnie, jeśli nie ma się solidnej wiedzy na temat danej diety, jej zasad, przebiegu i możliwych skutków ubocznych.
              • ursz-ulka Re: Dieta Dukana dla wegetarianki? 07.09.11, 08:39
                Dlatego chciałam tylko spytać, zanim się porwę. Tak coś rozmawiałam z koleżanką, że w sumie czemu nie - skoro jem ryby i jaja, ale wolałam podpytać jeszcze gdzieś
                • kobieta1985 Re: Dieta Dukana dla wegetarianki? 07.09.11, 10:33
                  jak masz 6kg do zrzucenia to proponuje zwiększyć wysiłek fizyczny, ograniczyć rzeczy które tuczą np cukry i tłuszcze i w 2 miesiące będzie po 6kg, nie porywaj się na dukana z 6 kg nadwagi bo to po prostu bez sensu.
        • feel_good_inc Re: Dieta Dukana dla wegetarianki? 07.09.11, 13:10
          ursz-ulka napisała:
          > Jakieś 6 kg.

6kg to nie jest zakres na jaki należałoby stosować Dukana.
          Bardzo szybko schudniesz jeżeli wyrzucisz z diety produkty bogate w węglowodany - cukier, mąka, skrobia i wszystkie rośliny zawierające je w większej ilości. Zielone warzywa, ryby i jaja - w dowolnej ilości.
    • haloosia Re: Dieta Dukana dla wegetarianki? 07.09.11, 17:36
      Również odradzam aż takie modyfikacje diety, o której naprawdę nic nie wiesz - poza opinią i efektami u koleżanki. To o wiele za mało. :(
      Zgadzam się również, że 6 kg możesz zgubić na wiele innych sposobów.
      Czy koleżanka powiedziała Ci, że ostatnia, IV faza diety Dukana trwa dożywotnio??? Wątpię ;)
      • ursz-ulka Re: Dieta Dukana dla wegetarianki? 07.09.11, 20:16
        Nie, nie powiedziała, była na drugiej fazie.
        Dziękuję Wam wszsytkim za porady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka