Dodaj do ulubionych

Oszukać głód

01.03.12, 14:23
Niestety, po raz kolejny dochodzę do wniosku, że redaktorzy-tłumacze slajdów o odchudzaniu i odżywianiu nie wiedzą, że to co nazywają z angielska proteinami, to inaczej nasze poczciwe białko, bo tego słowa w ogóle nie używają.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Oszukać głód IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 15:50
      Ale "proteina", "proteiny" występuje w słownikach języka polskiego, nie masz się już do czego przyczepić? Rozumiem czepianie się "wizaży", "imidżów", czy nowomowy korporacyjnej ale tu?
    • Gość: paryz_ceramika Re: Oszukać głód IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.12, 16:52
      Zdecydowanie lepszy jest środek, który stosowałam, a mianowicie ACTISLIMFA. To on powstrzymuje głód, że nie jesteśmy głodni :)
      • norbertrabarbar Re: Oszukać głód 05.03.12, 13:46
        Rozumiem, że za to ci płacą ale masz karnego kutasa za reklamowanie g*wna.
    • Gość: Ja Oszukać głód IP: *.ip.netia.com.pl 05.03.12, 11:29
      Co za bzdura z tymi jabłkami .... chyba że zjesz kilogram ....

.... drodzy .... proszę bardzo zjeść na głodnego jedno jabłko .... i poczekać 30 min ....
      zobaczycie czy nie będzie Wam się chciało jeść :))))))))
      • kinio1001 Re: Oszukać głód 05.03.12, 13:08
        Dokładnie - po jabłku to się dopiero zachciewa jeść.
        • Gość: ja Re: Oszukać głód IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.12, 13:49
          Jezu! toż piszą że przed obiadem a nie zamiast.
          Jak już coś zjesz to się mniej nawdzyndzalasz kotleta z panierką chyba ze locha bez ograniczeń jesteś.
          • Gość: kapusta Re: Oszukać głód IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 17:03
            Eeeeeeee tam.
            Żadne odchudzanie. Macie za dużo czasu to jecie.
            Wezcie się do pracy, a nie z a żarcie.
            Ja jem na śniadanie jedna kromkę chleba z dobra szynką (jeden plasterek), kawa -może byc herbata jak ktoś lubi ten smak- potem nie mam czasu na jedzenie.
            Na kolację jedną kromkę z serem lub czymkolwiek (więcej żołądek nie przyjmuje).
            W tzw. międzyczasie jakąś bułkę bez niczego.
            I tak żyję od 40 lat.
            To nie zmyłka, naprawdę żyję i mam się całkiem dobrze (zdrowotnie).
            Jedzenie nie jest celem życia.
            Jedzenie to jak benzyna nalewana do samochodu po to, żeby jechać dalej.
            Samochód spali tylko tyle ile mu potrzeba.
            Ja też
    • Gość: de Re: Oszukać głód IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.12, 12:14
      I tak dobrze, że nie piszą o „węglach” jak niektórzy producenci tzw. „supli”, albo o mega-spalaniu fatu.
    • Gość: Gościna Oszukać głód IP: *.uwoj.wroc.pl 05.03.12, 12:14
      Gdyby stosować się do rad podanych w artykule, równie dobrze możnabyłoby chodzić zimą w sandałkach. Artykuł to zaprzeczenie zasadom zdrowego zywienia.Co za bzdury - jabłka na czczo w celu redukcji głodu + miksowanie posiłków:)
    • Gość: olka Oszukać głód IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 15:10
      Proteiny i białka to to samo, można je stosować zamiennie, ale zaspakajać (coż to za słowotwór?) i zaspokajać to już nie. Dla polskich czytelników proszę pisać poprawną polszczyzną. Trochę szacunku dla ludzi, dla których wykonuje autor swoją pracę i którzy autora utrzymują...
    • Gość: 4g63 Oszukać głód IP: *.opera-mini.net 05.03.12, 15:11
      wystarczy jeść niepasteryzowaną i zdrową żywność, wtedy można jeść bardzo mało a głodnym się nie będzie, ludzie jedzą dużo bo wpier***ją plastyk a nie jedzenie, to co jecie z jedzeniem nie ma zbyt wiele wspólnego, to co jecie to pasteryzowana żywność bez związków odżywczych!!! i to jest chyba najważniejszy problem!
      ja się tak właśnie odżywiam i pewnego razu jak odkryłem że zjadam niewiele a mam mnóstwo energii i siły do wszystkiego to byłem w lekkim szoku, bo po prostu widzę po sobie jak to działa... polecam, omijać wszelkie fastfoody, supermarkety, przetworzoną jakkolwiek żywność, napoje typu coca cola itd
      polecam - kupowanie nieprzetworzonej żywności, nie pasteryzowanej i zdrowej, bez pestycydów konserwantów itd...
      • rotkaeppchen1 Re: Oszukać głód 05.03.12, 17:44
        Oczywiscie, nalezy jest jak najbardziej naturalnie i produkty jak najmniej przetworzone ale bez przesady, pasteryzowane produkty tez zawieraja substancje odzywcze - podczas pasteryzacji produkt podgrzewa sie do temp. ok 70 stopni C, i to na chwile, wiec nie niszczy sie wszystkiego, co zdrowe. Czesto w surowych owocach i warzywach jest znacznie mniej witamin, niz w ich mrozonych odpowiednikach - nie nalezy o tym zapominac.
        Wiadomo, ze zywnosc przetworzona, z dodatkami wzmacniaczy smaku, slodzikami, itd tuczy, glownie przez to, ze zaburza funkcjonowanie metabolizmu.
        Z drugiej strony, ciezko w dzisiejszych czasach znalezc zywnosc bez pestycydow, bez hormonow, bez antybiotykow, bez dodatku jodu... nawet kupujac zywnosc BIO, nie ma sie pewnosci, na ile faktycznie jest ona bio (patrz: ostatnia afera w Niemczech z wloskimi produktami BIO, ktore okazaly sie wcale BIO nie byc.
        Ja schudlam mimo choroby hashimoto prawie 20 kg stosujac metode metabolic balance, ktora wlasnie opiera sie o spozywanie jak najbardziej naturalnej zywnosci.
    • Gość: a Re: Oszukać głód IP: *.static.espol.com.pl 05.03.12, 17:03
      Użyli... Czytaj uważnie, a nie czepiasz się bez potrzeby.
    • Gość: Krzysztof Oszukać głód IP: *.ghnet.pl 19.03.12, 11:59
      Zapraszam po informacje na temat rewolucyjnego programu utraty wagi. Oparty właśnie między innymi na posiłkach w postaci kremów, związkach z warzyw i owoców, oraz związkowi GLP-1. Ja zrzuciłem 5kg w ciągu 1,5 miesiąca, brak efektu jo-jo.
      jasieodchudzam@onet.eu
    • paseczek11 Re: Oszukać głód 19.03.12, 17:29
      Słuchajcie miałem ten sam problem. Byłem głodny cały czas. Ćwiczyłem ale to nie brak sportu ale głóg był moim największym wrogiem.
      Poradziłem sobie z tym dzięki Sesjom Fruiti, które ograniczają uczucie głodu. Są super.
      Wejdźcie na chcę schudnąć i nie być głodnym.
    • lilian29 Oszukać głód 19.03.12, 21:11
      nie oszukiwać :) jeść mniejsze porcje, ale częściej, i po sprawie.
    • sandrunia51 Oszukać głód 24.03.12, 19:07
      najlepiej urodzic dziecko i karmic piersia na wadze idzie zjechac blyskawicznie a jak jeszcze w ciazy nie bylam to bylam pulpecik i schudlam poprzez picie gorzkiej herbaty zamiast kolacji i duzo nie jadlam.to pomaga na 100proc
      • Gość: nina Re: Oszukać głód IP: *.icpnet.pl 28.03.12, 22:17
        to prawda, karmienie pomaga zrzucic wagę, ale jednak wtedy trzeba się dobrze odzywiac, zeby zęby i wlosy nie wypadly... wogole najlepiej byc na zdrowej diecie tak na stałe i juz.
    • Gość: 2_ala Oszukać głód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 13:16
      Ja przeginałam z jedzeniem dlatego zaczęłam walczyć o siebie i kupiłam catering z easydiet. Początkowo fakt byłam trochę głodna, ale szybko żołądek mi się skurczył i było ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka