Dodaj do ulubionych

Prawidłowa waga

25.07.14, 11:56
Jak ustalić swoją prawidłową wagę?
Z różnych znalezionych przeze mnie sposobów wyznaczania prawidłowej wagi mam różnicę nawet 7 kg. Gdybym przyjęła wzrost - 105 to za chwilę (mam nadzieję) uzyskam już swoją wagę. ;) ale to raczej dla mnie pierwszy etap dopiero.
Więc mam pytanie do Was? Jak Wy ustalacie swoją prawidłową (tudzież wymarzoną) wagę?

Obserwuj wątek
    • maitresse.d.un.francais Re: Prawidłowa waga 26.07.14, 16:15
      wiola_n napisała:

> Jak ustalić swoją prawidłową wagę?
      > Z różnych znalezionych przeze mnie sposobów wyznaczania prawidłowej wagi mam ró
      > żnicę nawet 7 kg. Gdybym przyjęła wzrost - 105 to za chwilę (mam nadzieję) uzys
      > kam już swoją wagę. ;) ale to raczej dla mnie pierwszy etap dopiero.
      > Więc mam pytanie do Was? Jak Wy ustalacie swoją prawidłową (tudzież wymarzoną)
      > wagę?
      >
      Prawidłową tak mniej więcej, wymarzoną wedle gustu. :-P
    • igge Re: Prawidłowa waga 26.07.14, 20:36
      Prawidłowa waga to chyba wzrost minus 10 czyli jak ja mam 180 cm to powinnam ważyć 70, Ty Wiolu więc masz moją wymarzoną wagę. :)
      Oczywiście daaaaaawno temu ważyłam 62 ale to już nigdy nie będzie możliwe. Te 70 to też kilka lat mi zajmie o ile w ogóle kiedyś się uda.
      let's hope :))
      • tamaryszek44 Re: Prawidłowa waga 26.07.14, 21:00
        Ale te minus 10 to dolna granica, a pomiędzy dolną a górną jest jeszcze dużo dużo miejsca;)
    • agnieszka_bialek Re: Prawidłowa waga 28.07.14, 12:25
      Prawidłowa waga to taka, w której czujemy się dobrze.
      Wszystkie kalkulatory to tylko pewne wskaźniki pokazujące czy mieścimy się w granicach normy czy nie.
      Dużo zależy od składu naszego ciała - ile zawiera wody, tłuszczu, tkanki mięśniowej itd. Badanie na analizatorze składu ciała jest jedynym wiarygodnym narzędziem.
      Przytoczę przykład, o którym wspominałam w innym poście - mężczyzna bardzo dobrze zbudowany "mięśniowo" i wysoki nie został przyjęty do wojska, ponieważ wskaźnik BMI wskazywał na nadwagę. Analiza składu ciała wskazała zawartość tkanki tłuszczowej w dolnej granicy normy.

Pozdrawiam
      • maitresse.d.un.francais Re: Prawidłowa waga 28.07.14, 21:41

> ze zbudowany "mięśniowo" i wysoki nie został przyjęty do wojska, ponieważ wskaź
        > nik BMI wskazywał na nadwagę.

I co, prawował się? Facet oczywiście, nie wskaźnik. :-)
    • kastrator33 Re: Prawidłowa waga 29.07.14, 11:18
      Ja mam raczej stałą wagę i nic nie robię w tym kierunku, żeby zrzucić zbędne kilogramy. Co więcej mam raczej dość sporą niedowagę a jem normalnie, a czasami ponad normę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka