Dodaj do ulubionych

Wielki problem

10.02.16, 07:11
Witam.
Mam 12 lat. Mój wzrost to około 161cm. Ważę aż 70KG! Byłem już u dietetyka ale on dał mi tylko dobrą dietę bo schudłem aż 3 kilo(ważyłem się) ale nie wiem czy jak schudne bardzo dużo to będę widział efekty. Czy dowiem się tu jak schudnąć z męskich sutków, brzucha i nóg oraz twarzy? Jakieś ćwiczenia? Dodam że chodzę do klasy siatkarskiej i w ciągu tygodnia mam 8 godzin wf oraz 2 basenu, dodatkowo treningi po 1.5h 2 razy w tygodniu. Chce jeszcze biegać z kolegą który jest moim dobrym przyjacielem i kupić hantle. Czy są jakieś ćwiczenia i w jakich ilościach powinienem je uprawiać? Ja wiem tylko o brzuszkach.
Obserwuj wątek
    • 123456789u Re: Wielki problem 02.03.16, 13:32
      Witam.
      Sądze że powinnaś zacząć ćwiczyć co dziennie :) Polecam Ci ćwiczenia Ewy Chodakowskiej są one na prawdę skuteczne. Sama stosuję te ćwiczenia i wiedzę efekty. Powinnaś nie jeść po 18 :) Małe posiłki regularne mniej więcej co 3 godziny :) Same brzuszki nie wystarcza powinnaś angażować całe ciało :) Myślę że pomogłam
      l.8
      • mitta Re: Wielki problem 02.03.16, 15:21
        Myślę, że nie bardzo pomogłaś, bo post napisał dwunastoletni chłopak, a w tym wieku młodzież jest przewrażliwiona na punkcie swojej płciowości. Chłopak chce się pozbyć rozrośniętych piersi i zastanawia się, czy one znikną wraz z utratą wagi. Najprawdopodobniej jest to ginekomastia młodzieńcza, spowodowana rozrostem tkanki tłuszczowej. Zdrowy tryb życia, a więc odtłuszczone i odcukrzone posiłki, ćwiczenia fizyczne, regularność i konsekwencja powinny przynieść efekty.
        Ale w tym wieku trzeba mieć wsparcie rodziny, głównie osoby odpowiedzialnej za przygotowanie posiłków. Trzeba mieć trochę wiedzy i umiejętności, żeby przygotowywać zbilansowane posiłki, tak aby młody organizm mógł się rozwijać, żeby nie odbiło się to na nauce i rozwoju fizycznym, a równocześnie gwarantowały utratę zbędnych kilogramów.
        Ponieważ pracuję w szkole, widzę, czym żywią się uczniowie w tym wieku. Po drodze do i ze szkoły zahaczają o wszystkie sklepy spożywcze. Drożdżówki to najmniejsze zło. Ale chipsy, słodkie napoje, orzeszki, batony zjadane przy godzinnych sesjach przy komputerze robią swoje. Kolacje - to głównie powtórka z obiadu, często frytki, pizza, smażone ziemniaki. Takich grzechów żywieniowych jest mnóstwo. I właśnie chodzi o to, aby to zmienić.
      • dieta-4u Re: Wielki problem 08.03.16, 13:01
        Na podstawie tego co napisałeś Twoja aktywność fizyczna jest duża: pływanie, siatkówka i jeszcze bieganie. Nie wiadomo jednak jak wygląda Twoja dieta. Być może obfituje w wysokoenergetyczne produkty, z których w pierwszej kolejności powinieneś zrezygnować, najlepiej na stałe np. napoje bogate w cukier, słodycze, ciastka, chipsy. Takie produkty w ogóle nie powinny być w Twojej diecie, a jeśli są - wyklucz je, a być może to już wystarczy, by Twoja masa ciała spadła.
        Masz 12 lat - jesteś młodym człowiekiem, którego organizm jest w fazie wzrostu - dlatego pamiętaj, by odżywiać się zdrowo i nie rezygnować z nabiału, produktów zbożowych pełnoziarnistych, chudego mięsa, ryb i oczywiście warzyw i owoców.
        Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka