muszelkawszelkach 24.01.17, 11:55 jem ciągle nutelle i nie moge sie powstrzymać, mam słabą wolę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxxxxa Re: nie mogę schudnąć 31.03.17, 09:30 wiesz może uzależniłąś się od nadmiaru cukru. Powinnaś przejść na zdrową dietę. Jeśli uważasz że masz za duzy problem to idź do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
aniabii Re: nie mogę schudnąć 02.04.17, 23:36 zastąp ją czymś, jakimiś owocami z odzywką białkową Odpowiedz Link Zgłoś
anna.czyz Re: nie mogę schudnąć 05.04.17, 14:33 Zdrowym zamiennikiem nutelli jest połączenie masła orzechowego/tahiny z melasą z karobu (proporcje 1:2). Tego typu smarowidła warto jeść z pełnoziarnistym, ewentualnie popdpieczonym pieczywem, aby zmniejszyć skok poziomu glukozy we krwi. Stopniowo zmniejszać porcje, jeść więcej warzyw i owoców, chude produkty białkowe oraz regularnie pić wodę. Zmiany najlepiej rozłożyć sobie w czasie i stopniowo je wprowadzać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karunia89 Re: nie mogę schudnąć 23.07.17, 14:06 zrob samodzielnie nutelle z daktyli powinnas udac sie na wizyte do dietetyka zbadaj tez tarczyce poziom tsh i ft4 Odpowiedz Link Zgłoś
modowystyl Re: nie mogę schudnąć 08.03.18, 15:06 ja tak samo.. mam problem, aby zgubić zbędne kilogramy :( Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.dietetyk Re: nie mogę schudnąć 01.08.19, 08:29 Postaraj się zastanowić w jakich sytuacjach sięgasz po słodycze czy jest to z nudów, przyzwyczajenia czy zajdasz stres? Już samo rozpoznanie tego mechanizmu, będzie stanowiło duży sukces. Zanim sięgniesz po coś słodkiego zastanów się czy naprawdę chcesz to zjeść. Postaraj się odwrócić swoją uwagę i wyjść np. na spacer lub zadzwonić do koleżanki. Zdrowa, zbilansowana dieta powinna obniżyć ochotę na słodkie i podjadanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwoosiajolusia Re: nie mogę schudnąć 07.08.19, 00:48 silna wola to podstawa, schudnąć można jeśli tylko będziemy konsekwentni w naszych działaniach. Trzeba przestawić nasze myślenie (dam radę, wytrwam, nie podjadam itp.) A poza tym możemy się wspomóc suplementami na bazie naturalnych składników. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś