08.04.03, 10:01
Mam pytanie do osób, którą pływają, bądź znają się "na rzeczy".
Przez zimę utyło mi się ok.4 kg i chciałabym to zrzucić. Chodzę na basen 5x w
tygodniu, intensywnie pływam przez 0,5h. Od 2 miesięcy. I co? I nic. Po
ubraniach i wadze widzę, że nic się nie ruszyło. A przedtem nie uprawiałam
żadnych sportów (tzn. tak regularnie). O co więc chodzi?
Dodam, że nie stosuję żadnej diety, aczkolwiek nie obżeram się (lekkie
posiłki, ostatni o 18.00, zero słodyczy itp.)
Obserwuj wątek
    • easy123 Re: Basen 08.04.03, 17:54
      Bo nie zawsze ruch fizyczny powoduje utrate wagi. Czesto musi by na raz i dieta
      i ruch.
      Ale to co robisz niewatpliwie zamienilo ci czesc tluszczyku w miesnie. Wiec
      waga moze stoi ale mniej tluszczyku a wicej miesni masz.
      • mea25 Re: Basen 09.04.03, 09:40
        Jasne...
        Chyba więc będę musiała trochę odpuścić, bo rzeczywiście zaczynam robić się
        nabita, a nie o to chodzi! Oczywiście lepiej mieć mięśnie niż tłuszcz, ale w
        spodniach dalej wyglądam grubo i nie mogę się dopiąć, więc co to dla mnie za
        pocieszenie!
        • anlenki Re: Basen 09.04.03, 10:41
          Na stronie www.przychodnia.pl w zakladce interaktywna edukacja jest kalkulator
          spalania kalorii. 30min pływania to 183kal, a 183kal to śniadanie złożone z
          połowy serka wiejskiego i dwóch deseczek WASY. Poza tym podobno salanie
          tłuszczu rozpoczyna się po 20-30min wysilku aerobowego. Zajrzyj na forum
          fitness tam jest mnostwo wątkow o odchudaniu i ćwiczeniach. Ja tez plywam, ale
          na basen maszeruję/truchtam, zawsze to dodatkowe kal. :)
          • mea25 Re: Basen 09.04.03, 13:36
            Dzieki, wiem o tych kaloriach. Ale skoro nie uprawiałam żadnych sportów i waga
            była stała, to doszłam do wniosku, że jak zacznę codziennie pływac, to jakiś
            efekt będzie...
            Idę na forum fitness, jakos mi umknął :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka