Dodaj do ulubionych

Stary, ale jary

IP: *.zchpolice.com 24.12.10, 12:04
Ok. Wszystko pięknie, tylko zapomniano dodać ,że Garmin 305 jest nierozbieralny. Akumulatora u urządzeniu nie da się wymienić na nowy. Zegarek ten jest jednorazówką.
Po ok. 2 latach prawdopodobnie wyląduje w śmieciach. Oczywiście, gdy ktoś zimą nie używa światełka, które nota bene rozładowuje akumulator po kilkunastu minutach używania i skraca żywotność akumulatora, więc w zasadzie światełko nie spełnia wymogów treningowych. Zimą, gdy na ulicach jest ciemno, szaro i przydałoby się podświetlenie na stałe, oszczędzam światełko, bo za chwilę padną baterie. Nie o to mi chodziło!
Obserwuj wątek
    • Gość: kirk Re: Stary, ale jary IP: *.nat.student.pw.edu.pl 29.12.10, 09:09
      Że co??, biegam z tym garminem ze "światełkiem" wybiegi po 2 godziny i nigdy mi sie bateria nie rozładowała...
      Dla mnie wagą poza dużą niedokładności GPS czy footpoda, jest jego masa...
      Jednak jest to naprawdę fajna pomoc przy treningach.
    • Gość: gruby Re: Stary, ale jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 14:01
      Używam F305 od VIII 2008 średnio 4x w tygodniu min 1,5 h do 2,5h.Zimą w zasadzie zawsze z podświetleniem wyświetlacza.Zero problemów.Faktycznie fatalnie pozycjonuje wysokości ale cała reszta ok.
      • joggerka Re: Stary, ale jary 31.12.10, 11:52
        Nie mam co prawda swojego garmina 305, ale ostatnio biegałam w pożyczonym i naprawdę dobry to sprzęt. Najbardziej przydatna w tym momencie jest dla mnie funkcja pokazująca tempo biegu, bo po tych śnieżnych wydmach czasami zwalniam a czasami przyspieszam...przymierzam się do zakupu jakiegoś dobrego pulsometra połączonego z gps'em. Czy oprócz garmina 305 jesteście w stanie polecić coś podobnego? tak do 700 zł max...
    • Gość: Pewniak Re: Stary, ale jary IP: 94.75.91.* 02.01.11, 10:39
      Ja też biegam z Garminem F305 - i muszę powiedzieć, że jest to genialne urządzenie. Nic mnie nie motywuje bardziej niż dane, dane, dane, statystyki i analizy. A tego Garmin dostarcza mi całą masę. Wisienką na torcie są jeszcze mapy w internetowym serwisie Garmina - przydatne nie tylko na standardowych treningach (chociaż zawsze fajnie popatrzeć gdzie się biegało), ale przede wszystkim na wszelkiego rodzaju wyjazdach.

No i muszę dodać, że bez motywacji w postaci Garmina na pewno bym nie pobił rekordów na 5km, 10km i nie przygotowywał się właśnie do startu w półmaratonie...
    • Gość: pejot Re: Stary, ale jary IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 17:29
      zbig: "światełko" służy tylko i wyłącznie do podświetlenia na chwilę, żeby sprawdzić wyniki. Trwa to kilka/kilkanaście sekund i w żaden sposób nie wpływa na baterię. Chyba, że chcesz sobie zegarkiem oświetlać drogę lub patrzeć się na ekran cały czas :)
    • 4gkoobrewop Re: Stary, ale jary 03.01.11, 22:18
      Baterię można wymienić, pasuje telefoniczna z samsunga. Trzeba poguglać, bo w necie jest manual ze zdjęciami krok po kroku.
    • 4gkoobrewop Re: Stary, ale jary 03.01.11, 22:21
      Żeby nie było :)

www.jimandkatrin.com/CodeBlog/post/Forerunner-305-Battery-Replacement.aspx

Kolega elektronik lub zegarmistrz da radę.
    • Gość: gość Re: Stary, ale jary IP: 193.105.35.* 06.04.11, 14:01
      Jestem użytkownikiem garmina od 2 lat i jestem super zadowolony, ale chciałbym dodać, że warto sobie ściągnąć program SportsTracker, który współpracuje z graminem, ale ma znacznie więcej funkcji przydatnych w biegowym treningu, ot chociażby mapa naszego biegu ładowana z serwera w internecie, prognoza pogody na najbliższe dni w miejscu zamieszkania, wprowadzanie danych dotyczących naszego sprzętu i kilometrażu i wiele innych. Polecam, a poniżej link. Wybierajcie tylko wersję 2.1, bo wyższe są płatne. Chociażby tu sporttracks.pl.malavida.com/d5496-sciaganie-gratis-windows
    • fakit.pl Re: Stary, ale jary 01.09.15, 06:57
      To jest wg mnie wciąż jeden z lepszych zegarków, zarówno dla początkujących jak i wyczynowców.
      Oczywiście mówię o bieganiu, a nie o 50 godzinnych spacerach po lesie.
      Bateria spokojnie wytrzymuje 12-14h przy zapisie danych 'smart', zimą z 10h powinno dać radę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka