Dodaj do ulubionych

Co piszą o nas francuskie fora?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.10, 12:55
Przed chwilą przeglądałem francuskie fora na temat tej tragedii. Wszyscy bez
wyjątku składali nam kondolencje, współczuli, wyrażali żal. Potem wszedłem na
polskie fora. Pieprzenie o tym, czy to była elita czy nie była, czy ktoś na
tym wygra czy nie, że Wałęsa jest fałszywy, bo nie lubił Kaczyńskiego, że Tusk
płacze z radości... Wstyd mi za was, bo nikt nie potrafi tak obrzucić Polski
błotem jak sami Polacy, a im bardziej ktoś czuje się patriotą tym więcej rzuca
błotem. Nawet w obliczu takiej tragedii nie stać was na powstrzymanie się od
plucia i zachowania odrobiny przyzwoitości. Jestem liberałem i nigdy nie
popierałem Lecha Kaczyńskiego ale stać mnie na szacunek wobec osoby, która
służyła mojemu krajowi, nawet jeśli służyła nie tak, jakbym od niej tego
oczekiwał.
Obserwuj wątek
    • bogiemslawiena Re: Co piszą o nas francuskie fora? 10.04.10, 13:07
      Gambit, zgadzam się z Tobą całkowicie, to straszne, co wypisują
      ludzie. O zmarłych źle się nie mówi.
    • Gość: polak Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.10.rev.vline.pl 10.04.10, 13:09
      ale sa osoby ktorym bardzo zalezalo zeby wyeliminowac kaczynskiego.
      i wszyscy polacy dobrze o tym wiedza
      • Gość: Gambit Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.10, 13:15
        Od Ciebie nie mogę wymagać, żebyś zrozumiał, co napisałem, ale pisz przynajmniej
        "Polacy" dużą literą. Na naciśnięcie klawisza Shift chyba możesz się zdobyć?
        • chimek a co pisala Wybiorcza o tych ludziach 10.04.10, 13:24
          co zgineli tragicznie? Co ta gazeta pisala calymi latami. Pisala o
          jakiejs tam wannie Wassermana. Nabijala sie z Gosiewskiego imienia:
          Edgar. Zdiecia Kaczynskiego zawsze byly brzydkie, wykoslawione jak z
          karykatury. Kurtyke zawsze GWno atakowalo jako prezesa IPN. I tak
          dalej, i tak dalej. Dlatego nie wierze w smutek Michnika czy
          Sikorskiego. Ta gazeta uprawiala dlugoletnai nagonke na prezydenta
          przez cale lata. I powiem jeszcze cos: oszczercy nie beda mogli
          uzywac juz swojej zbitki 'bracia Kaczynscy' i straszyc kaczyzmem, bo
          nie ma juz braci Kaczynskich. Wybiorcza powinna sie wstydzic i
          Michnik powinien sie wstydzic ze rozpetal miedzynarodowa nagonke na
          Kaczynskich. Co do Lecha Kaczynskiego, to powiem, ze wygral
          moralnie. Umarl pieknie. Wieczna mu czesc!
          • wawak1 Re: a co pisala Wybiorcza o tych ludziach 10.04.10, 13:31
            Co wygrał??? Co ty bredzisz???
            • trans.sib Re: a co pisala Wybiorcza o tych ludziach 10.04.10, 13:54
              Wygrał pamięć Polskiego Patrioty.
              • Gość: po_co_ja_to_czytam Re: a co pisala Wybiorcza o tych ludziach IP: 212.122.206.* 10.04.10, 14:37
                Frustraci z całej Polski łączmy się!
                Żenada panie trans.sib i chimek. :/
          • Gość: Vivaldi Re: a co pisala Wybiorcza o tych ludziach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 13:40
            Ja również mówiłam złe rzezcy np. o Kaczyńskim, ale teraz jest mi
            niewyobrażalnie przykro z powodu śmierci tych wszystkich osób i
            płaczę.
            Jaka piękna śmierć? Oni spłonęli. To raczej straszna śmierć. I gdzie
            ta wygrana? W śmierci?...
            W takich chwilach nie wypisuje się oszczerstw na nikogo tylko łączy
            w bólu
            • chimek Re: a co pisala Wybiorcza o tych ludziach 10.04.10, 14:23
              Tak sploneli. Musisz nauczyc sie, ze kazda smierc jest strasznym
              uczuciem dla umierajacego i agonia. Nawet jesli nie jest to smierc
              na skutek uderzenia od zewnetrz. Bo smierc to przewaznie zalamanie
              sie jakies funkcji lub organu wewnetrznego. I czlowiek to czuje
              bardzo, bo to czesc jego ciala. Powiedzialem, ze smierc Kaczynskiego
              byla piekna w sesie moralnym. Pieski z GW juz nic mu nie zrobia.
              • Gość: Vivaldi Re: a co pisala Wybiorcza o tych ludziach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 14:42
                A ty jak sie tego nauczyłeś? Bo medycyny to razcej nie studiujesz.
                Niektóre sposoby umierania poprostu nie bolą. Poza tym piękna to
                może być śmierć w gettcie kiedy walczysz o swoją wolność czy
                godność. I wtedy można mówić o moralnym zwycięstwie. Nie jesteś w
                stanie mnie przkonać, że ta śmierć była pod jakimkolwiek względem
                piękna. Radzę nie popoadać w egzaltację tylko zwyczajnie złożyć hołd
                zmarałemu.
          • Gość: bushmills Re: a co pisala Wybiorcza o tych ludziach IP: 83.143.165.* 10.04.10, 13:43
            Szczególnie jeśli to on uparł się aby lądować właśnie na tym lotnisku. A wiele
            na to wskazuje!
          • Gość: Yoda Master Re: a co pisala Wybiorcza o tych ludziach IP: *.chello.pl 10.04.10, 13:44
            Wygrał bo jego porażka była nieunikniona.
          • buboprecel Re: a co pisala Wybiorcza o tych ludziach 10.04.10, 14:52
            chimek napisała:

> co zgineli tragicznie? Co ta gazeta pisala calymi latami. Pisala o
            > jakiejs tam wannie Wassermana. Nabijala sie z Gosiewskiego imienia:
            > Edgar. Zdiecia Kaczynskiego zawsze byly brzydkie, wykoslawione jak z
            > karykatury. Kurtyke zawsze GWno atakowalo jako prezesa IPN. I tak
            > dalej, i tak dalej. Dlatego nie wierze w smutek Michnika czy
            > Sikorskiego. Ta gazeta uprawiala dlugoletnai nagonke na prezydenta
            > przez cale lata. I powiem jeszcze cos: oszczercy nie beda mogli
            > uzywac juz swojej zbitki 'bracia Kaczynscy' i straszyc kaczyzmem, bo
            > nie ma juz braci Kaczynskich. Wybiorcza powinna sie wstydzic i
            > Michnik powinien sie wstydzic ze rozpetal miedzynarodowa nagonke na
            > Kaczynskich. Co do Lecha Kaczynskiego, to powiem, ze wygral
            > moralnie. Umarl pieknie. Wieczna mu czesc!

No ale to ze ktos źle mówi o kimś za życia, to nie znaczy że na poziomie ludzkim
            nie moze załowac ze nie zyje. To jakas bzdura. Ja nie znosilam Prezydenta
            Kaczynskiego jako polityka, ale to straszna tragedia , no i koniec i kropka.
          • elinkan Re: a co pisala Wybiorcza o tych ludziach 10.04.10, 15:31
            to prawda, cała nagonka na Kaczyńskiego i Marię Kaczyńską- a to wspaniała
            kobieta była

ciekawe jak im teraz nie wstyd
    • Gość: Marta z Krakowa Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.ksknet.pl 10.04.10, 13:39
      Masz rację. To smutne i wstyd. :(((((
    • Gość: Gambit Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.10, 13:40
      Myślę, że tym wszystkim zaciekłym forumowiczom o średniej wieku lat 15 (mam
      nadzieję, bo nie dopuszczam myśli, że to ludzie w moim wieku), snującym teorie
      polityczne na bazie tej tragedii i przerzucających się argumentami powinno się
      odesłać do słownika (nie do Wikipedii, tylko słownika, który pewnie gdzieś kurzy
      się na zapomnianej półce), żeby poznali definicję słowa "solidarność". Czym ona
      jest i dlaczego to tak wielkie słowo. Może wtedy by zrozumieli, że czasem lepiej
      jest NIE pisać.
    • Gość: Yoda Master Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.chello.pl 10.04.10, 13:46
      Przykład idzie z góry. Obrzucanie się g..... Pytam czyja to zasługa ?
      • trans.sib Re: Co piszą o nas francuskie fora? 10.04.10, 13:56
        Oświeceńców z GW. Od ponad 20 lat wyzywają Polaków od dzikusów,
        odkreślając swój salon od reszty "syfu" GRUBĄ KRESKĄ.
        • buboprecel trans.sib popadl w trans 10.04.10, 14:56
          trans.sib napisał:

> Oświeceńców z GW. Od ponad 20 lat wyzywają Polaków od dzikusów,
          > odkreślając swój salon od reszty "syfu" GRUBĄ KRESKĄ.

NO... A za gradobicie ich nie winisz? Jak mozesz używac tego "plugawego" forum?
          ja osobiscie wolalabym, zebys nie uzywal. najlepiej w ogole odłacz sie od netu
          na zawsze, zamknij sie swoim pkoju i przemysl jeszcze raz, a jak nie pomoze to
          jeszcze raz...
    • Gość: Polak/Francuz Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.54.169.8.tvksmp.pl 10.04.10, 13:46
      Fajnie ze Francuzi składają kondolencje - to całkowita nowość bo na co dzień
      obrzucają mnie i innych 1000 osób firmie epitetami w stylu "małpy", "świnie" itp.
      Nie przywołuj więc przyjacielu tutaj francuskich przykładów dobrego zachowania i
      kultury.
      • Gość: Gambit Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.10, 14:01
        Trzy lata żyłem we Francji i nikt w mojej obecności nie odważył się powiedzieć
        złego słowa o Polsce. Póki Ty szanujesz swój kraj i tego nie ukrywasz, nikt nie
        odważy się go opluć.
        • Gość: Polak/Francuz Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.54.169.8.tvksmp.pl 10.04.10, 14:12
          Ja też żyłem we Francji, mój dziadek żył we Francji 25 lat i jak tam byłem to
          oczywiście że nie słyszałem złego słowa na Polskę ale pewni Ty nawet nie
          domyślasz się dlaczego. We francuskim konsulacie odbywają się spotkania
          managerów i innych francuzów żyjących w Polsce. Nie chciał byś wiedzieć co jest
          głównym tematem i obiektem żartów. Kiedyś też byłem frankofilem aż do czasu
          kiedy lepiej poznałem francuskich przyjaciół (oczywiście nie 100% francuzów jest
          taka sama).
          • Gość: Gambit Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.10, 14:22
            Nie chcę teraz dyskutować o tym, czego się domyślam a czego nie. Czy Francuzi są
            fałszywi, czy obojętni. Ani się licytować, kto ich zna lepiej. Przeraża mnie to,
            co tkwi w Polakach, nie we Francuzach.
            • Gość: Polak/Francuz Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.54.169.8.tvksmp.pl 10.04.10, 14:35
              Mnie przerażają takie wypowiedzi jak Twoja. Przykro mi ale tego typu zachowania
              wprowadzają spustoszenie w tym narodzie. Niby krytykujesz tych co piszą jakieś
              głupoty i używasz ogólników typu - Polacy, Polska itp. Pamiętaj nigdy nie mów
              źle o swoim kraju i rodakach bo jak ich stracisz to nie będziesz miał nic.
              • Gość: Gambit Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.10, 14:49
                No, mi przykro, że nie rozumiesz o czym piszę. I że wyczytałeś gdzieś, że źle
                mówię o swoim kraju i rodakach. Ale nie musimy się rozumieć.
              • Gość: Paul Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.lns2.way.bigpond.net.au 10.04.10, 14:50
                Pisze z perspektywy Australii. Najblizsi moi znajomi-Polacy mieszkaja ok
                1,000 km ode mnie. Czy to znaczy, ze nie mam nic? Nie, mam adoptowany kraj
                i wspaniala rodzine. Polacy maja tendencje to wzajemnego podgryzania sobie
                gardel, czy to w Polsce, czy za granica. Moi przyjaciele-Polacy nie sa
                moimi przyjaciolmi dlatego, ze sa Polakami, ale dlatego, ze to dobrzy
                ludzie.
    • Gość: ?? Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: 213.199.243.* 10.04.10, 13:50
      pierwsza czesc twojej wypowiedzi zaprzecza drugiej, zastanow sie co piszesz
    • Gość: grey Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 13:51
      Ja też nie popierałam prezydenta Kaczyńskiego ani nikogo z jego obozu. Jednak
      czuję żal i smutek po tej katastrofie. Nawet nie koniecznie w imię solidarności,
      ale w imię ludzkich uczuć i współczucia dla nich i dla ich rodzin. Wyobrażam
      sobie moment katastrofy... pierwsze podejście do lądowania, drugie.. dookoła
      mgła. W pasażerach narasta zwykły ludzki niepokój, a potem? Gdzie buchnął ogień?
      Jak próbowali ratować się pasażerowie i czy wiedzieli co się dzieje?
      straszna śmierć.
      • Gość: storima Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.23.75-86.rev.gaoland.net 10.04.10, 13:57
        To prawda.
        Moi sasiedzi w Paryzu, wiedzac, ze jestem Polakiem zlozyli mi kondolencje.
        Najgłębsze wyrazy współczucia dla rodzin zmarłych, dla Polski.
    • Gość: g Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: 83.143.141.* 10.04.10, 13:55
      piękne słowa Gambit
    • Gość: Rozka Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 13:56
      Gość portalu: Gambit napisał(a):
      > Przed chwilą przeglądałem francuskie fora na temat tej
      tragedii. Wszyscy bez
      > wyjątku składali nam kondolencje, współczuli, wyrażali żal. Potem
      wszedłem na
      > polskie fora. Pieprzenie o tym, czy to była elita czy nie była,
      czy ktoś na
      > tym wygra czy nie, że Wałęsa jest fałszywy, bo nie lubił
      Kaczyńskiego, że Tusk
      > płacze z radości...

Tak , tylko oni zyką we Francji , im jest najzupełniej obojętne , co
      ci zmarli robili, kim byli, jak rządzili, ich zycie codzienne nie
      zalezało od ich decyzji, te osoby nie miały wpływu na nic , co ich
      dotyczyło.Dla nich to praktycznie nieznane om ofiary katastrofy.
    • Gość: Paul Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.lns2.way.bigpond.net.au 10.04.10, 13:58
      Polaca sa tu emocjonalnie zazngazowani, totez emocjonalnie dyskutuja.
      Spodziewalem sie np. od razu, ze padna oskarzenia o rosyjski sabotaz.
      Tymczasem w innych krajach wszystko, co ludzie wiedza, to ze zginal polski
      prezydent i inni dostojnicy. Nic wiecej o polityce i politykach jakiejs
      nieznaczacej republiki buraczanej tam nie wiedza.
      • Gość: Polak/Francuz Re: Co piszą o nas francuskie fora? IP: *.54.169.8.tvksmp.pl 10.04.10, 14:24
        Paul,
        Masz rację, My jako Polacy mamy prawo do dyskusji gdyż jest to nasza tragedia i
        nasz kraj. Mamy świadomość że jest to największa tragedia dla rodzin ludzi
        którzy zginęli lecz dla każdego z nas jest to tragedia innego rodzaju. Dla mnie
        osobiście tragedią jest to że w dużym europejskim kraju nie ma procedury która
        wyraźnie mówi że tego typu delegacje nie mogą latać jednym samolotem (prezydent,
        delegacje parlamentu, dowództwo armii.)
        Szczere kondolence dla wszystkich rodzin.
        • buboprecel tyle vipow w jednym starym samolocie 10.04.10, 15:01
          Gość portalu: Polak/Francuz napisał(a):

> Paul,
          > Masz rację, My jako Polacy mamy prawo do dyskusji gdyż jest to nasza tragedia i
          > nasz kraj. Mamy świadomość że jest to największa tragedia dla rodzin ludzi
          > którzy zginęli lecz dla każdego z nas jest to tragedia innego rodzaju. Dla mnie
          > osobiście tragedią jest to że w dużym europejskim kraju nie ma procedury która
          > wyraźnie mówi że tego typu delegacje nie mogą latać jednym samolotem (prezydent
          > ,
          > delegacje parlamentu, dowództwo armii.)
          > Szczere kondolence dla wszystkich rodzin.

Tak, to prawda. Za komuny do 3 VIPów mogło leciec tym samym samolotem. Co wiecej
          poprzedni pilot rządowki zrezygnowal, bo poiwedzial ze nie może w tym zlomie
          apewnic bezpieczenstwa pasazerom.
    • buboprecel dziękuje za te słowa 10.04.10, 14:48
      Jednak sa normalni ludzie w tym kraju, dzieki Gambit

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka