Dodaj do ulubionych

Gdzie dostac tanie bilety na samolot do Polski?

03.03.04, 13:45
Moze nie tanie, bo to pewnie nie mozliwe, ale zeby chociaz tansze niz 700
dolarow. Wczoraj sprawdzilam kilka wyszukiwarek i wszedzie jest nie mniej niz
700.Potrzebuje biletu na 9 kwietnia. Czy naprawde nei matanszych biletow?
Prosze o pomoc. Z gory dzieki.

Obserwuj wątek
    • aneta05 Re: Gdzie dostac tanie bilety na samolot do Polsk 03.03.04, 14:28
      O biletach bylo juz tysiace postow. Przede wszystkim dzwon do agencji bo czesto
      maja lepsze ceny niz oferowane na internecie.
      • cmok_wawelski Najlepiej w okolicach Lake Placid. Najtańsze. 03.03.04, 15:13
        W okolicy Lake Placid lapia nielegalnych.
        Polak aresztowany za brak papierow.

W ubiegla srode 37-letni fotograf amator Pawel P. z Brooklynu wracal z wyprawy
        w okolice Lake Champlain na granicy stanow Nowy Jork i Vermont. Po drodze
        zatrzymal go patrol graniczny. Po sprawdzeniu dokumentow w komputerze
        policyjnego wozu okazalo sie, ze Pawel jest w USA nielegalnie. Zostal
        aresztowany.

"Zachowywali sie jak typowi sluzbisci, nie pozwolili mi zabrac rzeczy
        osobistych z mojego samochodu" - opowiada Pawel P. Po zatrzymaniu przewozono go
        z posterunku na posterunek, nie wyjasniajac niczego i nie mowiac mu, gdzie go
        wioza. W koncu umieszczono go w wiezieniu przejsciowym, gdzie na odwiezienie do
        innych zakladow penitencjarnych czekali inni nielegalni. Dopiero od nich
        dowiedzial sie, ze przebywa w areszcie w St. Albans w stanie
        Vermont. "Powtarzano mi przy tym, ze zaraz moga mnie wsadzic na poklad
        najblizszego samolotu lecacego do Polski" - powiedzial "Nowemu Dziennikowi"
        Pawel P. W wiezieniu przetrzymywani byli ludzie z najrozniejszych krajow -
        Kolumbijczycy, Chinczycy, Meksykanie oraz dwaj Polacy. Pawlowi pomogla grupa
        przyjaciol, ktorzy od razu po otrzymaniu od niego telefonu, jeszcze w srode
        wieczorem, rozpoczeli starania o jego uwolnienie. Za wypuszczenie Pawla
        wyznaczono kaucje w wysokosci 15 tysiecy dolarow, ktora wplacili znajomi.
    • aniczka Re: Gdzie dostac tanie bilety na samolot do Polsk 03.03.04, 15:37
      Polecam biuro podrozy w Nowym Jorku www.amta.com Tam najczesciej znajduje dobre
      oferty. I popieram przedmowce - podzwon do roznych agencji, tam znajdziesz
      najlepsze ceny.
      • danio22 Re: Gdzie dostac tanie bilety na samolot do Polsk 03.03.04, 16:17
        A mozecie podac jakies namiary na te agencje?
        • aneta05 Re: Gdzie dostac tanie bilety na samolot do Polsk 03.03.04, 16:34
          Poszukaj wedlug tematu "bilety" albo "tanie bilety". Pamietam, ze
          dyskutowalismy na ten temat we wrzesniu ubieglego roku (i nie tylko.)
        • ampolion Re: Gdzie dostac tanie bilety na samolot do Polsk 10.03.04, 04:20
          Jeśli wiesz co to takiego "Żółte strony" to znajdziesz je tutaj:
          www.polish-pages.com/index.pp?o=szukaj
    • mka16 Re: a na przyszlosc... 04.03.04, 03:47
      radze kupowac bilety jak jestes juz w Polsce. My tak zawsze robimy, bo ceny sa
      bardziej dostosowane do polskiego rynku (czyt. tansze). Wiec my zawsze kupujemy
      bedac w Polsce powrotny do USA i od razu do Polski.Jest to jednak mozliwe tylko
      jesli planujesz nastepny przylot do Polski w przeciagu najblizszego roku.
      Dzieki temu jeszcze nam sie nie zdarzylo placic wiecej niz $600 w dwie strony,
      a zwykle to jest ok. $550
      • kicia_80 tanie bilety 10.03.04, 16:21
        hmm..- ciekawe, tansze w polsce??? ja zawsze kupowalam w stanach duzo taniej
        niz porownywalnie w pl - dziwna bardzo rada, tym bardziej, ze trzeba
        kupowac/planowac juz nastepny wylot do polski - a z tym wiadmo, roznie bywa. no
        i poza tym bilety "open" sa drozsze od tych z konkretna rezerwacja - a planowac
        dokladny dzien lotu do polski to juz kompletny bezsens
        w zaleznosci z jakiego miasta w stanach -ceny sa rozne
        ja w zadnym wypadku nie skorzystam z ofert Lotu (fuj i drogie) - a polecam
        Scandynavian i British Airways - np ci ostatni mieli loty NY-Warszawa -obie
        strony $250, a polaczenie z chicago - $299

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka