Dodaj do ulubionych

Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WARTO!!!!

02.10.10, 15:29
Piosenka napisana w czasie stanu wojennego , ale historia zatoczyla kolko i znow jest aktualna. Nosi tytul" Nielegalne kwiaty zakazany krzyz" Posluchajcie, oto ona
www.youtube.com/watch?v=654qyDZtUZM
Obserwuj wątek
    • miskidomleka Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 02.10.10, 17:45
      >Piekna piosenka Pietrzaka

Moim zdaniem kiczowata i brzydka. Ale de gustibus.

> Piosenka napisana w czasie stanu wojennego , ale historia zatoczyla kolko i zno
      > w jest aktualna

Bezczelnie kłamiesz.

"To najdroższe kwiaty, jakie widział świat.
      Można za nie płacić w celi parę lat.
      Można stracić zęby za goździki trzy.
      Liczyć krwawe pręgi"
      - dzieje się cokolwiek podobnego?
      • emigrant_ka Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 02.10.10, 17:56

> - dzieje się cokolwiek podobnego?
        >
        >
        Daj spokoj miskidomleka, w wyobrazni "tych" ludzi dzieje sie TO i jeszcze wiecej.
        Patrzac z boku , zastanawiam sie czasami, czy to nie jakas masowa ucieczka z zakladu dla psychicznie chorych....

emigrant_ka
      • rogatadusza Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 02.10.10, 20:14
        miskidomleka napisał:

> >Piekna piosenka Pietrzaka
        >
        > Moim zdaniem kiczowata i brzydka. Ale de gustibus.
        >
        > > Piosenka napisana w czasie stanu wojennego , ale historia zatoczyla kolko
        > i zno
        > > w jest aktualna
        >
        > Bezczelnie kłamiesz.
        >
        > "To najdroższe kwiaty, jakie widział świat.
        > Można za nie płacić w celi parę lat.
        > Można stracić zęby za goździki trzy.
        > Liczyć krwawe pręgi"
        > - dzieje się cokolwiek podobnego?
        >
        >
        MISKI tobie sie patriotyczna piosenka nie podoba , bo wnioskuje POLAKIEM NIE JESTES i niestety nie znasz i nie rozumiesz polskiej historii. Trzeba bylo byc na Krakowskim Przedmiesciu latem i widziec jak policja pryskala gazem po oczach bezbronnych ludzi. I widziec jak jedni cierpia a inni naigrywaja i szydza z ich cierpienia. Podejrzewam ze tacy jak ty.
        • miskidomleka Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 02.10.10, 20:30
          rogatadusza napisała:

> MISKI tobie sie patriotyczna piosenka nie podoba , bo wnioskuje POLAKIEM NIE JE
          > STES i niestety nie znasz i nie rozumiesz polskiej historii

Ty najwyraźniej nie rozumiesz estetyki, i bezrozumnie łączysz poglądy estetyczne z patriotycznymi. Cóż, prawicowa inteligencja.

A Polakiem jestem i nie tobie o tym decydować.

Czy znam i rozumiem historię? Wyraźnie lepiej od ciebie, bo trzeba nic kompletnie nie rozumieć by uważać obecne czasy za podobne do stanu wojennego. Wystarczy powiedzieć, że gdyby obecnie stosowano metody z tamtych czasów, prezes Kaczyński siedziałby w pierdlu pozbawiony majątku i mgólby mieć najwyżej nadzieję na amnestię. A on cieszy się wolnością wypowiedzi, poparciem dużych gazet, dostaje pieniędze od państwa na swoją działalność polityczną, ciągnie zyski z rozmaitych włości, jak spółka "Srebrna", i ma nadzieję na wygrywanie wyborów.

>Trzeba bylo byc na
          > Krakowskim Przedmiesciu latem i widziec jak policja pryskala gazem po oczach b
          > ezbronnych ludzi

Oglądałem sobie w telewizji jak ci "bezbronni ludzie" atakowali straż miejską, aż musiała bronić się gazem. Bo taka tłuszcza jakby przerwała kordon, pewnie by ich zadeptała.

Rozumiem, że twój brak komentarza w sprawie twojego kłamstwa o rzekomej aktualności piosenki to przyznanie się, że jesteś łgarzem?
          • rogatadusza Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 02.10.10, 20:39
            Miski ty jestes nie tylko POpapraniec ale nie rozmiesz ani historii ani dzisiejszych czasow.
            I nie wyzywaj mnie od lgarzow , bo ja wiem co pisze. A na U-tube mozesz obejrzec filmiki i jak zostal aresztowany dziennikarz , ktory filmowal co dzieje sie pod krzyzem. Nic chlopie nie wiesz tylko tylko, co wyczytasz w tendencyjnej "GOWNIANEJ GAZECIE", ktora ci juz wyprala mozg.
            • miskidomleka Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 02.10.10, 21:31
              rogatadusza napisała:

> Miski ty jestes nie tylko POpapraniec ale nie rozmiesz ani historii ani dzisiej
              > szych czasow.

Jak będziesz to w kółko powtarzać bez uzasadnienia, to nie zyskasz na wiarygodności. I zostaw to PO, jak ich naprawdę nie lubię. Dociera?

> I nie wyzywaj mnie od lgarzow , bo ja wiem co pisze.

Czyli twierdzisz, że w Polsce można za złożenie kwiatów dostać parę lat więzenia albo mieć wybite przez władzę zęby? To poproszę o jakiś dowód że tak jest, albo jesteś łgarzem.

>A na U-tube mozesz obejrze

Na Youtube lub Youtubie. Prawicowy analfabetyzm.

>i jak zostal aresztowany dziennikarz , ktory filmowal co dzieje sie p
              > od krzyzem.

Ojej, został jeden facet aresztowany. Od razu stan wojenny. Wy prawacy porównując dzisiejsze czasy do stanu wojenngo obrażacie jego ofiary. A pod jaki zarzutem został aresztowany?

> Nic chlopie nie wiesz tylko tylko, co wyczytasz w tendencyjnej "GO
              > WNIANEJ GAZECIE", ktora ci juz wyprala mozg.

Ta, ta, jeszcze parę obelg rzuć. Myślisz, że to czyni twoje słowa przekonywającymi?
              • beatamc Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 03.10.10, 03:17
                tak sie zastanawiam, czy ty tu, na tym forum, cos pozytywnego o Polakach czy Polsce napisales....
                Wiem, ze jest pare osob tutaj, ktore tylko same negatywy widza w Ojczyznie i nadziwic sie nie moge, ze codziennie tu zagladaja.
                • miskidomleka Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 03.10.10, 05:52
                  beatamc napisała:

> tak sie zastanawiam, czy ty tu, na tym forum, cos pozytywnego o Polakach czy Po
                  > lsce napisales....

Jejku, przecież chociażby w tym wątku napisałem.

Rogata twierdzi, że w Poslce teraz za składanie kwiatów można iść na kilka lat do więzienia, i że jest tak jak w stanie wojennym. A ja się nie zgadzam, i twierdzę że jest znacznie lepiej, że jest znacznie więcej wolności niż za stanu wojennego. To chyba jest pozytywnie, nie?
                • edytkus Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 03.10.10, 06:15
                  beatamc napisała:

> Wiem, ze jest pare osob tutaj, ktore tylko same negatywy widza w Ojczyzni
                  > e i nadziwic sie nie moge, ze codziennie tu zagladaja.

alez skad, pare Tobie podobnych osob ma wybiorcze "spojrzenie" dostrzegajac TYLKO negatywne wypowiedzi, wszelkie pozytwy mijaja bez echa
    • nanuk24 Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 04.10.10, 04:08
      Rany julek! Czy wy zaplanowaliscie masowa ucieczke z oddzialu zamknietego?
    • majenkir Re: 04.10.10, 04:19

rogatadusza napisała:
      > historia zatoczyla kolko i zno
      > w jest aktualna.

Zartujesz???
      Hehe :)

Stary megaloman....
      • edytkus do majenkir - nie na temat 04.10.10, 08:12
        czy to pies jest taki wysoki czy stol taki niski?!!!
        • majenkir Re: do majenkir - nie na temat 04.10.10, 19:44
          Stol jest typowy. Pies, jak na borzoja, tez - ma 32 cale w klebie. Wysokosc bardzo przydatna do surfowania po kuchennym blacie :D.
          • edytkus Re: do majenkir - nie na temat 05.10.10, 02:17
            majenkir napisała:

> Stol jest typowy. Pies, jak na borzoja, tez - ma 32 cale w klebie. Wysokosc bar
            > dzo przydatna do surfowania po kuchennym blacie :D.

jestes pewna ze to nie zrebak? ;)
    • aniutek Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 04.10.10, 15:40
      niiektorym sie na powaznie moz polasowal....
      Bylas w Warszawie podczas stanu wojennego?
      Jesli tak ( ja bylam caly czas i tak sie zlozylo, ze bylam w Warszawie wiekszosc lata w tym roku i na Krakowskim tez ) to proponuje zrob soebie herbate, wylacz wszelkie media i pomysl, przypomnij sobie JAK TO BYLO w 81 ja pamietam to tak - snieg, mroz, w domu zimno jak holera, za oknami skrzypia zolnierskie buty, poza tym cisza, telefon nie dziala, Ojciec po cichu slucha Glosu Amerki i Wolnej Europy, Papierz przemawia - "Nie jetescie sami", moj wtedy 30 letni brat placze.W szkole daja prezenty od dziadka mroza - nie przyjmujemy. Smutek, strach, nie mozna jezdzic samochodem, w sklepach nie ma nic, zblizaja sie swieta. Po Pulawskiej przejzdzaja czolgi ludzie w milczeniu patrza, zolnieze ze spuszczonymi glowami.
      Bylam widzialam i nigdy nie zapomne, takie porownywanie do Polski dzisiejszej jest po prostu glupie.
      • robak.rawback Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 05.10.10, 01:56
        no i co z tego ze tak bylo - allah mowi ze teaz jest gorzej, wiec jest gorzej - co ty tu jeszcze probujesz udowadniac he he

aniutek napisała:

> niiektorym sie na powaznie moz polasowal....
        > Bylas w Warszawie podczas stanu wojennego?
        > Jesli tak ( ja bylam caly czas i tak sie zlozylo, ze bylam w Warszawie wiekszos
        > c lata w tym roku i na Krakowskim tez ) to proponuje zrob soebie herbate, wylac
        > z wszelkie media i pomysl, przypomnij sobie JAK TO BYLO w 81 ja pamietam to tak
        > - snieg, mroz, w domu zimno jak holera, za oknami skrzypia zolnierskie buty, p
        > oza tym cisza, telefon nie dziala, Ojciec po cichu slucha Glosu Amerki i Wolnej
        > Europy, Papierz przemawia - "Nie jetescie sami", moj wtedy 30 letni brat placz
        > e.W szkole daja prezenty od dziadka mroza - nie przyjmujemy. Smutek, strach, n
        > ie mozna jezdzic samochodem, w sklepach nie ma nic, zblizaja sie swieta. Po Pul
        > awskiej przejzdzaja czolgi ludzie w milczeniu patrza, zolnieze ze spuszczonymi
        > glowami.
        > Bylam widzialam i nigdy nie zapomne, takie porownywanie do Polski dzisiejszej j
        > est po prostu glupie.
        >
      • edytkus Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 05.10.10, 02:16
        aniutek napisała:

> Bylas w Warszawie podczas stanu wojennego?
        > Jesli tak ( ja bylam caly czas

wow Aniutek, naprawde dobrze wygladasz na swoje lata ;)
      • staua Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 05.10.10, 02:56
        Ja tez bylam w Warszawie caly ten czas. Moj ojciec zniknal i wrocil na Swieta (na szczescie). Pamietam dosc dokladnie, bo moje osiedle bylo dosc specyficzne (zamieszkane przez obie strony i jednego antybohatera tamtego okresu), wiec emocje byly. Nie sadze, zeby mozna bylo porownywac.
        • skibunny Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 05.10.10, 05:10
          Aniutek powiedziala dokladnie to ca ja chcialam napisac; ja tez pamietam stan wojenny, godzine milicyjna, piosenki w radiu sygnalizowane jednym dzwiekiem, bo cenzura zabraniala grac reszte, kartki na wszystko i mleko w proszku dla mojej mlodszej siostry kupowane w aptece, na wpis w dowodzie osobistym matki, ze dziecko posiada i mleko sie nalezy... paszporty na kraje wschodnie i zachodnie, przyznawane lub nie...
          naprawde te porownania sa nie na miejscu...
          na Krakowskim Przedmiesciu bylo kilka grup rozhisteryzowanych huliganow i innych ludzi, ktorzy postanowili poszukac slawy w tych okolicznosciach...
          zadziwiajace jest to jak krotka pamiec maja spoleczenstwa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka