rogatadusza 02.10.10, 15:29 Piosenka napisana w czasie stanu wojennego , ale historia zatoczyla kolko i znow jest aktualna. Nosi tytul" Nielegalne kwiaty zakazany krzyz" Posluchajcie, oto ona www.youtube.com/watch?v=654qyDZtUZM Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miskidomleka Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 02.10.10, 17:45 >Piekna piosenka Pietrzaka Moim zdaniem kiczowata i brzydka. Ale de gustibus. > Piosenka napisana w czasie stanu wojennego , ale historia zatoczyla kolko i zno > w jest aktualna Bezczelnie kłamiesz. "To najdroższe kwiaty, jakie widział świat. Można za nie płacić w celi parę lat. Można stracić zęby za goździki trzy. Liczyć krwawe pręgi" - dzieje się cokolwiek podobnego? Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 02.10.10, 17:56 > - dzieje się cokolwiek podobnego? > > Daj spokoj miskidomleka, w wyobrazni "tych" ludzi dzieje sie TO i jeszcze wiecej. Patrzac z boku , zastanawiam sie czasami, czy to nie jakas masowa ucieczka z zakladu dla psychicznie chorych.... emigrant_ka Odpowiedz Link
rogatadusza Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 02.10.10, 20:14 miskidomleka napisał: > >Piekna piosenka Pietrzaka > > Moim zdaniem kiczowata i brzydka. Ale de gustibus. > > > Piosenka napisana w czasie stanu wojennego , ale historia zatoczyla kolko > i zno > > w jest aktualna > > Bezczelnie kłamiesz. > > "To najdroższe kwiaty, jakie widział świat. > Można za nie płacić w celi parę lat. > Można stracić zęby za goździki trzy. > Liczyć krwawe pręgi" > - dzieje się cokolwiek podobnego? > > MISKI tobie sie patriotyczna piosenka nie podoba , bo wnioskuje POLAKIEM NIE JESTES i niestety nie znasz i nie rozumiesz polskiej historii. Trzeba bylo byc na Krakowskim Przedmiesciu latem i widziec jak policja pryskala gazem po oczach bezbronnych ludzi. I widziec jak jedni cierpia a inni naigrywaja i szydza z ich cierpienia. Podejrzewam ze tacy jak ty. Odpowiedz Link
miskidomleka Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 02.10.10, 20:30 rogatadusza napisała: > MISKI tobie sie patriotyczna piosenka nie podoba , bo wnioskuje POLAKIEM NIE JE > STES i niestety nie znasz i nie rozumiesz polskiej historii Ty najwyraźniej nie rozumiesz estetyki, i bezrozumnie łączysz poglądy estetyczne z patriotycznymi. Cóż, prawicowa inteligencja. A Polakiem jestem i nie tobie o tym decydować. Czy znam i rozumiem historię? Wyraźnie lepiej od ciebie, bo trzeba nic kompletnie nie rozumieć by uważać obecne czasy za podobne do stanu wojennego. Wystarczy powiedzieć, że gdyby obecnie stosowano metody z tamtych czasów, prezes Kaczyński siedziałby w pierdlu pozbawiony majątku i mgólby mieć najwyżej nadzieję na amnestię. A on cieszy się wolnością wypowiedzi, poparciem dużych gazet, dostaje pieniędze od państwa na swoją działalność polityczną, ciągnie zyski z rozmaitych włości, jak spółka "Srebrna", i ma nadzieję na wygrywanie wyborów. >Trzeba bylo byc na > Krakowskim Przedmiesciu latem i widziec jak policja pryskala gazem po oczach b > ezbronnych ludzi Oglądałem sobie w telewizji jak ci "bezbronni ludzie" atakowali straż miejską, aż musiała bronić się gazem. Bo taka tłuszcza jakby przerwała kordon, pewnie by ich zadeptała. Rozumiem, że twój brak komentarza w sprawie twojego kłamstwa o rzekomej aktualności piosenki to przyznanie się, że jesteś łgarzem? Odpowiedz Link
rogatadusza Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 02.10.10, 20:39 Miski ty jestes nie tylko POpapraniec ale nie rozmiesz ani historii ani dzisiejszych czasow. I nie wyzywaj mnie od lgarzow , bo ja wiem co pisze. A na U-tube mozesz obejrzec filmiki i jak zostal aresztowany dziennikarz , ktory filmowal co dzieje sie pod krzyzem. Nic chlopie nie wiesz tylko tylko, co wyczytasz w tendencyjnej "GOWNIANEJ GAZECIE", ktora ci juz wyprala mozg. Odpowiedz Link
miskidomleka Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 02.10.10, 21:31 rogatadusza napisała: > Miski ty jestes nie tylko POpapraniec ale nie rozmiesz ani historii ani dzisiej > szych czasow. Jak będziesz to w kółko powtarzać bez uzasadnienia, to nie zyskasz na wiarygodności. I zostaw to PO, jak ich naprawdę nie lubię. Dociera? > I nie wyzywaj mnie od lgarzow , bo ja wiem co pisze. Czyli twierdzisz, że w Polsce można za złożenie kwiatów dostać parę lat więzenia albo mieć wybite przez władzę zęby? To poproszę o jakiś dowód że tak jest, albo jesteś łgarzem. >A na U-tube mozesz obejrze Na Youtube lub Youtubie. Prawicowy analfabetyzm. >i jak zostal aresztowany dziennikarz , ktory filmowal co dzieje sie p > od krzyzem. Ojej, został jeden facet aresztowany. Od razu stan wojenny. Wy prawacy porównując dzisiejsze czasy do stanu wojenngo obrażacie jego ofiary. A pod jaki zarzutem został aresztowany? > Nic chlopie nie wiesz tylko tylko, co wyczytasz w tendencyjnej "GO > WNIANEJ GAZECIE", ktora ci juz wyprala mozg. Ta, ta, jeszcze parę obelg rzuć. Myślisz, że to czyni twoje słowa przekonywającymi? Odpowiedz Link
beatamc Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 03.10.10, 03:17 tak sie zastanawiam, czy ty tu, na tym forum, cos pozytywnego o Polakach czy Polsce napisales.... Wiem, ze jest pare osob tutaj, ktore tylko same negatywy widza w Ojczyznie i nadziwic sie nie moge, ze codziennie tu zagladaja. Odpowiedz Link
miskidomleka Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 03.10.10, 05:52 beatamc napisała: > tak sie zastanawiam, czy ty tu, na tym forum, cos pozytywnego o Polakach czy Po > lsce napisales.... Jejku, przecież chociażby w tym wątku napisałem. Rogata twierdzi, że w Poslce teraz za składanie kwiatów można iść na kilka lat do więzienia, i że jest tak jak w stanie wojennym. A ja się nie zgadzam, i twierdzę że jest znacznie lepiej, że jest znacznie więcej wolności niż za stanu wojennego. To chyba jest pozytywnie, nie? Odpowiedz Link
edytkus Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 03.10.10, 06:15 beatamc napisała: > Wiem, ze jest pare osob tutaj, ktore tylko same negatywy widza w Ojczyzni > e i nadziwic sie nie moge, ze codziennie tu zagladaja. alez skad, pare Tobie podobnych osob ma wybiorcze "spojrzenie" dostrzegajac TYLKO negatywne wypowiedzi, wszelkie pozytwy mijaja bez echa Odpowiedz Link
nanuk24 Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 04.10.10, 04:08 Rany julek! Czy wy zaplanowaliscie masowa ucieczke z oddzialu zamknietego? Odpowiedz Link
majenkir Re: 04.10.10, 04:19 rogatadusza napisała: > historia zatoczyla kolko i zno > w jest aktualna. Zartujesz??? Hehe :) Stary megaloman.... Odpowiedz Link
edytkus do majenkir - nie na temat 04.10.10, 08:12 czy to pies jest taki wysoki czy stol taki niski?!!! Odpowiedz Link
majenkir Re: do majenkir - nie na temat 04.10.10, 19:44 Stol jest typowy. Pies, jak na borzoja, tez - ma 32 cale w klebie. Wysokosc bardzo przydatna do surfowania po kuchennym blacie :D. Odpowiedz Link
edytkus Re: do majenkir - nie na temat 05.10.10, 02:17 majenkir napisała: > Stol jest typowy. Pies, jak na borzoja, tez - ma 32 cale w klebie. Wysokosc bar > dzo przydatna do surfowania po kuchennym blacie :D. jestes pewna ze to nie zrebak? ;) Odpowiedz Link
aniutek Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 04.10.10, 15:40 niiektorym sie na powaznie moz polasowal.... Bylas w Warszawie podczas stanu wojennego? Jesli tak ( ja bylam caly czas i tak sie zlozylo, ze bylam w Warszawie wiekszosc lata w tym roku i na Krakowskim tez ) to proponuje zrob soebie herbate, wylacz wszelkie media i pomysl, przypomnij sobie JAK TO BYLO w 81 ja pamietam to tak - snieg, mroz, w domu zimno jak holera, za oknami skrzypia zolnierskie buty, poza tym cisza, telefon nie dziala, Ojciec po cichu slucha Glosu Amerki i Wolnej Europy, Papierz przemawia - "Nie jetescie sami", moj wtedy 30 letni brat placze.W szkole daja prezenty od dziadka mroza - nie przyjmujemy. Smutek, strach, nie mozna jezdzic samochodem, w sklepach nie ma nic, zblizaja sie swieta. Po Pulawskiej przejzdzaja czolgi ludzie w milczeniu patrza, zolnieze ze spuszczonymi glowami. Bylam widzialam i nigdy nie zapomne, takie porownywanie do Polski dzisiejszej jest po prostu glupie. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 05.10.10, 01:56 no i co z tego ze tak bylo - allah mowi ze teaz jest gorzej, wiec jest gorzej - co ty tu jeszcze probujesz udowadniac he he aniutek napisała: > niiektorym sie na powaznie moz polasowal.... > Bylas w Warszawie podczas stanu wojennego? > Jesli tak ( ja bylam caly czas i tak sie zlozylo, ze bylam w Warszawie wiekszos > c lata w tym roku i na Krakowskim tez ) to proponuje zrob soebie herbate, wylac > z wszelkie media i pomysl, przypomnij sobie JAK TO BYLO w 81 ja pamietam to tak > - snieg, mroz, w domu zimno jak holera, za oknami skrzypia zolnierskie buty, p > oza tym cisza, telefon nie dziala, Ojciec po cichu slucha Glosu Amerki i Wolnej > Europy, Papierz przemawia - "Nie jetescie sami", moj wtedy 30 letni brat placz > e.W szkole daja prezenty od dziadka mroza - nie przyjmujemy. Smutek, strach, n > ie mozna jezdzic samochodem, w sklepach nie ma nic, zblizaja sie swieta. Po Pul > awskiej przejzdzaja czolgi ludzie w milczeniu patrza, zolnieze ze spuszczonymi > glowami. > Bylam widzialam i nigdy nie zapomne, takie porownywanie do Polski dzisiejszej j > est po prostu glupie. > Odpowiedz Link
edytkus Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 05.10.10, 02:16 aniutek napisała: > Bylas w Warszawie podczas stanu wojennego? > Jesli tak ( ja bylam caly czas wow Aniutek, naprawde dobrze wygladasz na swoje lata ;) Odpowiedz Link
staua Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 05.10.10, 02:56 Ja tez bylam w Warszawie caly ten czas. Moj ojciec zniknal i wrocil na Swieta (na szczescie). Pamietam dosc dokladnie, bo moje osiedle bylo dosc specyficzne (zamieszkane przez obie strony i jednego antybohatera tamtego okresu), wiec emocje byly. Nie sadze, zeby mozna bylo porownywac. Odpowiedz Link
skibunny Re: Piekna piosenka Pietrzaka. Posluchajcie. WART 05.10.10, 05:10 Aniutek powiedziala dokladnie to ca ja chcialam napisac; ja tez pamietam stan wojenny, godzine milicyjna, piosenki w radiu sygnalizowane jednym dzwiekiem, bo cenzura zabraniala grac reszte, kartki na wszystko i mleko w proszku dla mojej mlodszej siostry kupowane w aptece, na wpis w dowodzie osobistym matki, ze dziecko posiada i mleko sie nalezy... paszporty na kraje wschodnie i zachodnie, przyznawane lub nie... naprawde te porownania sa nie na miejscu... na Krakowskim Przedmiesciu bylo kilka grup rozhisteryzowanych huliganow i innych ludzi, ktorzy postanowili poszukac slawy w tych okolicznosciach... zadziwiajace jest to jak krotka pamiec maja spoleczenstwa... Odpowiedz Link