irenkap 21.11.05, 12:24 No i jest. zrobiło się biało.. jak w czarno-białej fotografii. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irenkap Re: Zima 21.11.05, 13:09 Jestem człowiekiem ciepłolubym, więc nie jest to moja ukochana pora roku. Nie lubię też tych wszystkich warstw ubrań na sobie.. mam uczucie, jakby moja skóra dusiła się pod nimi. Ale lubię zimę z innego powodu. Bo to pora roku najbardziej domowa, rodzinna. Zmarznięci wracamy do domów, mowiąc.. ooo jak dobrze, cieplutko.. Lubię patrzeć, jak z kominów unosi się dym. To pozostało mi z czasów, gdy mój dom był w miejscu, gdzie zima trwała pół roku, mrozy, wiatr, wysoki snieg.. a do domu miałam kilka kilometrów przez las, dochodziłam skostniała i pamiętam to uczucie, gdy wychodziłam na polanę i widziałam dym z komina. Pachniał domem i ciepłem.. Od roku mam kominek i jestem nim zachwycona. Wniósł do domu niezwykły klimat i jakoś nas tak scementował.. nie siedzimy po swoich pokojach, niby razem a oddzielnie.. tylko skupiamy się blisko ognia.. i grzeje nas nie tylko kominek, ale i nasza bliskość :)) i chyba jest nam dobrze.. Odpowiedz Link
w5w7 Re: Zima 21.11.05, 15:47 A ja właśnie sobie uswiadomilam, że przeciez dopiero co była zima:( Jakby to bylo wczoraj...straszliwie ten czas przyspieszył. Ale tak chyba jest..po 40-tce. Odpowiedz Link
littlewing Re: Zima 21.11.05, 18:44 Nie jest moja pora roku.Zdecydowanie nie.Czuje sie osaczony chlodem.Jestem cieplolubny.Nie mam kominka,nie mam nawet wrazenia ,ze kaloryfer moze cokolwiek ogrzac.Lubie lato,wiosne,a mniej niz calkiem malo jesien.Chyba dobrze czulbym sie gdzies na atolu wysp kukuruku.Nie trawie calodobowej ciemnosci,wstawania- ciemno,powrotu z pracy - ciemno,skrobania szyb w samochodzie,zmiany opon na zimowe,bolacych zatok,braku kwiatow,braku zieleni za oknem,balwana stojacego jak balwan.No to co ja mam z tym zrobic? Wyjechac gdzies gdzie nie ma zimy? Ale demokratycznie zgadzam sie z Irenka ,ze niektorym jest ona potrzebna.Jak czarno- bialy film. ;)) lw Odpowiedz Link
littlewing Re: Zima 21.11.05, 19:09 no chyba ;)) a za oknem pojawil sie snieg ;((( I mrozek taki okolo -2 C . Czy ja zasluzylem na takie traktowanie???? ;((lw Odpowiedz Link
w5w7 Re: Zima 21.11.05, 20:07 Moze to kara LW za to, że sie tutaj nie pokazywałeś tak długo? A moze na Margarite sie wybierzemy? Co Wy cieplolubni na to? sledze ten wątek od dwóch lat..jak ja lubie takich "zapaleńców" :) szkoda tylko, ze finanse nie pozwalaja, chetnie bym sie z nimi zabrała. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=194&w=4654224&a=4654224&v=2&wv.x=2 Odpowiedz Link
littlewing Re: Zima 21.11.05, 21:00 Ja rowniez kiedys obserwowalem ten watek,oraz jeszcze taki na temat jak przezyc zycie w ciekawym swiecie i nie posiadajac pieniedzy w nadmiarze. Wtedy omal nie zarazilem sie idea zamieszkania gdzies na krancach Swiata. Ale jestem niestety( lub stety) Polakiem wychowanym w takich a nie innych warunkach,pewien rodzaj ciasnoty umyslowej nie pozwala mi az na taki odjazd w strone jazzu,zoooobowiazania i mylne ich postrzeganie rowniez wadza jak rabek u spodnicy u tej zlej baletnicy.Ciezko jest kontynuowac zycie w zorganizowanym Swiecie. I ciezko sie nieraz do tego przyznac.Czasami wydaje mi sie ,ze zakrecony jestem jak chinski paragraf ,a czasami znowu ,ze tylko sygnal i moglbym sie jutro obudzic w Amazoni.Ale tak na marginesie to zimy nie lubie ;)) lw Odpowiedz Link
marxx Re: Zima 21.11.05, 21:21 Azez Wyyyy....Zima jest fajna, zakrywa psie kupki, mrozi rozjechane wiewiorki i jeze, pomaga przy zjazdach na sankach i se orla mozna zrobic na sniegu...Ja bardzo lubie zime! Odpowiedz Link
w5w7 Re: Zima 21.11.05, 22:33 A wiesz co marxx..z tym orłem to masz racje. Przypomniałes mi zamierzchłe czasy dzieciństwa. A moze sie umowimy w jakis jeden zimowy dzień na taka wspólna akcje i zrobimy "orły" w Polsce i w USA? W końcu człowiek dotąd jest młody, dopóki chce mu sie jeszcze takich "zwariowanych" zabaw i pomysłów:) I znów będą zdjęcia do bloga.. Odpowiedz Link
irenkap Re: Zima 21.11.05, 22:55 Pomysł zimowych aniołów z róznych stron świata - popieram.. Ja tam ćwiczę je co roku :)) Czy Nekos też ma śnieg? Odpowiedz Link
chiara76 hehe, ma, jak nie u siebie to na Fuji... 21.11.05, 23:53 u nas też biało... sypie sobie śnieżek, jest mróz... cóż, ładnie to wygląda, a jutro znowu na jezdniach pojawi się stado "niedzielnych kierowców" i zakorkuje się całkiem. Nie wspominając o tym, że zapewne zima znowu zaskoczyła drogowców. Odpowiedz Link
nekos Re: Zima 25.11.05, 15:44 irenkap napisała: > Pomysł zimowych aniołów z róznych stron świata - popieram.. Ja tam ćwiczę je co > roku :)) > Czy Nekos też ma śnieg? > u mnie sniegu nie ma. klimat jak w kalifornii:-)) wystarczy jednak ze pojade godzinke w kierunku gory fuji i moge korzystac z zimowych sportow. jest lodowisko, zjazd narciarski. no i na sankach tez mozna pojezdzic:) wszystko za spora oplata. Odpowiedz Link
evek Re: Zima 22.11.05, 04:57 se orla to mozna wywinac jak czlowiek na lod wejdzie nieopatrznie ;O))) moja pies to lubila siedziec na dworze i gapic sie jak snieg jej w oczka padal.... mruzyla je i mruzyla... ale sie nie ruszyla. chyba ze juz calkiem ja zapadalo na bialo to wtedy sie otrzasala i ... dalej gapila... Odpowiedz Link
w5w7 Re: Zima 22.11.05, 08:47 Pada sobie snieżek, pada sobie równo.... a w Przemyslu zakwitła forsycja i tak sobie stoi żółciutka i zdziwiona, co tak wokół biało.... Odpowiedz Link
w5w7 Re: Zima 23.11.05, 10:04 20 stopni mrozu w Bieszczadach, 30 na hali Ornak w tatrach...brrrrrr Odpowiedz Link
marxx Re: Zima 23.11.05, 14:42 niezle temp...a u nas pierwszy snieg od samego rana..na razie niezapowiada sie ze na dlugo, ale pierwszy to pierwszy :) Odpowiedz Link
bar_nata Re: Zima 23.11.05, 15:14 No ładnie.....pierwszy śnieg i kamerki na Searsie zasypało......podglądać nie mogę:( Odpowiedz Link
marxx Re: Zima 23.11.05, 15:28 ach ta amerykanska technika...cos musialo sie zepsuc w kamerkowych nagrzewnicach Odpowiedz Link
bar_nata Re: Zima 23.11.05, 15:53 To by wzion który piorko i przetarł bo nic nie widać:)) Odpowiedz Link
w5w7 Re: Zima 23.11.05, 23:09 hahahaha..Basia, wklej mi na gg link do tych kamerek,prosze:-) Albo tu. Odpowiedz Link
irenkap Re: Zima 23.11.05, 23:38 ja mam takie cósik abclocal.go.com/wls/index?section=cams&id=3354250 Odpowiedz Link
bar_nata Re: Zima 24.11.05, 00:23 To je właśnie to. Na tej stronie sprawdzam pogodę w Chicago i czasem pooglądam co pokażą;)) Odpowiedz Link
ubukrool Re: Zima 24.11.05, 03:56 no to zima... images.optin.com.au/optusxmas/flash/penguin_tebe.swf?msg=Forum%20Chicago%20=%20 Odpowiedz Link
bar_nata Re: Zima 24.11.05, 22:26 Też tak myślę:))) Pozwoliłam sobie na małą modernizację;)) images.optin.com.au/optusxmas/flash/penguin_tebe.swf?msg=Forum_Chicago%20fajne_jest%20=%20 Odpowiedz Link