edytkus 06.10.06, 06:29 my na 14 miejscu :( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=7832392&a=7832392 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus prawidlowy link 06.10.06, 06:30 co sie tu dzieje? tamten link wklejalam pare postow temu na innym forum :O www.taxfoundation.org/publications/show/1888.html Odpowiedz Link
edytkus Re: property tax 06.10.06, 06:38 a tu nawet nr 1 jestesmy www.taxfoundation.org/publications/show/1913.html Odpowiedz Link
ertes Re: property tax 06.10.06, 06:41 Marek nam sie zalamie ze jego nejborhud w Atlancie nie jest na pierwszym miejscu ;) Odpowiedz Link
aneta05 Re: property tax 06.10.06, 15:17 Edytkus, nie ekscytuj sie tak bo nie od dzis wiadomo, ze NJ ma najwyzsze w calych Stanach podatki od nieruchomosci i jako mieszkanka tego stanu wcale nie uwazam, ze jest to jakis powod do dumy… Ciekawa jestem kto pierwszy napisze abym sie przeprowadzila do innego stanu a najlepiej do PL tudziez innego panstwa w EU bo tam podatki od nieruchomosci sa male… Odpowiedz Link
ertes Re: property tax 06.10.06, 16:15 Aneta, jak ci sie nie podoba to sie przenies do Kalifornii hehe Ladniej, cieplej i taniej ;) Odpowiedz Link
aneta05 Re: property tax 06.10.06, 16:20 ertes napisał: > Aneta, jak ci sie nie podoba to sie przenies do Kalifornii hehe > > Ladniej, cieplej i taniej ;) > Ertes, wiedzialam, ze moge na Ciebie liczyc!!! Odpowiedz Link
ertes Re: property tax 06.10.06, 18:31 No wiesz, po cos na tym forum siedze i sie z wami wyklocam. Ale znowu wiekszosc naprawde lubie i dlatego dam dobre rady :) :) :) Odpowiedz Link
edytkus Re: property tax 06.10.06, 18:27 aneta05 napisała: > Edytkus, nie ekscytuj sie tak bo nie od dzis wiadomo, ze NJ ma najwyzsze w > calych Stanach podatki od nieruchomosci i jako mieszkanka tego stanu wcale nie > uwazam, ze jest to jakis powod do dumy? > > Ciekawa jestem kto pierwszy napisze abym sie przeprowadzila do innego stanu a > najlepiej do PL tudziez innego panstwa w EU bo tam podatki od nieruchomosci sa > male? ze co? Odpowiedz Link
tamsin Re: property tax 06.10.06, 15:53 nowy kandydat na naszego gubernatora obiecuje wiecej pomocy dla miast, aby te cholerne property tax zmniejszyli. ciekawe czy ma zamiar te pomoc uzyskac przez podniesienie income tax...Na ostanim glosowaniu mielismy pytanie czy moga nam podniesc wiecej niz 2.5 procenta bo remont szkoly sie kroi, obecnie w/g prawa property tax nie moze nam rosnac wiece niz ten procent rocznie. No ludziska sobie zaglosowali TAK.. Odpowiedz Link
jaga_nj Re: property tax 06.10.06, 20:29 A ja wlasnie w gazecie przeczytalam, ze w naszym pieknym miescie(Edytkus wie gdzie to jest;))podatki znowu pojda w gore(nie wiem czemu pisza, ze pojda bo juz poszly i ida caly czas), bo potrzeba im na emerytury dla policjantow. To sa jakies jaja, niedlugo za swoja chalupke bede placic 15K na rok.Nic tylko domek wystawiac na sprzedaz i przenosic sie w cieplejsze okolice:) Odpowiedz Link
edytkus Re: property tax 07.10.06, 00:12 jaga_nj napisała: > A ja wlasnie w gazecie przeczytalam, ze w naszym pieknym miescie(Edytkus wie > gdzie to jest;))podatki znowu pojda w gore(nie wiem czemu pisza, ze pojda bo > juz poszly i ida caly czas), bo potrzeba im na emerytury dla policjantow. to tak dodatkowo do tej 60% podwyzki oplat za wode czy wliczone ma byc? a kto jak kto ale policja w Bayonne na lepsze emerytury czy jakiekolwiek podwyzki nie zasluguje PS. moja siostra konczy remont i wyprowadza sie z Bayonne Odpowiedz Link
mazurka313 Re: property tax 07.10.06, 00:44 opsss to ja za darmo w waszym pieknym miescie bym nie chciala mieszkac :))) w CA za dom wartosci +/- 1 mil 300 tys placi sie 15 tys rocznie podatku sprawdzalam na liscie na ponizej 30 miejsca jest moje county Odpowiedz Link
aneta05 Re: property tax 07.10.06, 01:47 jaga_nj napisała: > A ja wlasnie w gazecie przeczytalam, ze w naszym pieknym miescie(Edytkus wie > gdzie to jest;))podatki znowu pojda w gore(nie wiem czemu pisza, ze pojda bo > juz poszly i ida caly czas) w NJ to przeciez normalka...stan ma deficity budzetowy wiec trzeba go jakos zalatac Odpowiedz Link