kisiulak 01.03.07, 18:21 Na tym forum sa super zdjecia, np: www.powisle.waw.pl/forum/index.php?topic=11.0 Oraz moje "iksy": www.powisle.waw.pl/forum/index.php?topic=56.45 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewap_mama_alexa Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 18:46 Kisiulak, pozwol ze sie podlacze, bo temat sercu bliski! Nie wiedzialam ze Powisle ma swoje forum, super zdjecia! Bardzo duzo sie pozmienialo... Odpowiedz Link
kisiulak Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 18:49 Hejka! A skad jestes? W Gazecie taz jest: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24478 Odpowiedz Link
ewap_mama_alexa Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 19:04 Teraz mieszkam w Bloomington, Indiana. Ale czasem tez na Czerniakowskiej, przy Gornoslaskiej. A dziecinstwo i wczesniejsza mlodosc spedzilam na Okrag. Widzialam kiedys to gazetowe forum, dzieki za przypomnienie. Wlasnie sie doczytalam, ze nie ma juz fabryki cukierkow na Topiel. Nie bedzie juz okolica pachniec landrynkami :((( Odpowiedz Link
kisiulak Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 19:20 A więc witaj Sąsiadko ;) :) :) Ja mieszkałam na Fabrycznej, w środkowym "Iksie". A chodziłam do 29-tej. Czy chodziłaś tam może do szkoły? Odpowiedz Link
ewap_mama_alexa Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 19:23 Do 219, na Smolna. Ide sie pakowac, pojutrze tam bede! Odpowiedz Link
kisiulak Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 19:27 To super! My jedziemy w kwietniu :) Odpowiedz Link
artremi Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 20:05 Ja tez mieszkalam jakis czas w Bloomington, IN i bardzo milo wspominam to miejsce. Co tam porabiasz? Uczysz sie? Tez jestem z W-wy (Anin). Odpowiedz Link
ewap_mama_alexa Re: Artremi 01.03.07, 21:04 Prawda, ze fajne miasteczko? Calkiem inne niz reszta IN. Bardzo mi tu dobrze. Z IU mam kontakty wylacznie towarzyskie :) Ale moj maz tu studiowal i tak zostal na miejscu, wiec jestem teraz zona przy mezu. Do tej pory zajmowalam sie dzieckiem, dziecko juz w Kindergarten, moze na mnie tez pora, zeby nowe zajecie wynalezc. Dawno tu mieszkalas? Odpowiedz Link
artremi Re: Artremi 01.03.07, 21:15 10 lat temu. Tam skoczylam studia. Mialam mnostwo fajnego towarzystwa, szczegolnie ze szkoly muzycznej. To prawda ze Bloomington jest zupelnie inny i duzo fajniejszy niz cala reszta stanu... Ja nie tesknie za stanem Indiana, ale za Bloomington - bardzo! Odpowiedz Link
ewap_mama_alexa Re: Artremi 01.03.07, 22:48 Ja tu na stale jestem 8 lat, ale wczesniej bywalam, tak od 1994. Wiec moglysmy sie minac gdzies na ulicy ;) Ze szkoly muzycznej znalam wtedy (i znam nadal) jedna harfistke... Przez 10 lat tutaj tez sie pozmienialo, moze nie tak radykalnie jak w Warszawie, ale jednak. Odpowiedz Link
aniutek Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 19:47 he :) fajne, musze zachowac link do pokazania Mamie, pewnie sie strasznie wzruszy patrzac na te stare, przedwojenne zdjecia Powisla. domu w ktorym mieszkala dzis juz nie ma- gdy upadalo Powstanie Warszawskie, niemcy wyprowadzili wszytskich mieszkancow chowajacych sie w piwnicy, w bramie widzieli jak podpalaja ich dom. wedrowali przez cala warszawe w upal jaki tego dnia panowal w ciezkich paltach, korzuchach (w futrach mieszkancy gornoslaskiej raczej nie chadzali) do obozu przejsciowego w pruszkowie, z tamtad bydlecymi wagonami do obozu.... Gdy po wyzwoleniu wracala do Warszawy, rozdzielona z rodzina, znalazla swoja Mame na Fabrycznej i tam zostali prawie do dzis. Odpowiedz Link
aniutek Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 19:50 w X mieszka moj Woj, do 29 chodzila siostra cioteczna Monika :) ale juz chyba o niej wspominalam jest rocznik '67 a moje rodzenstwo, ktore tez tam chodzilo pozne lata '50te wiec wszyscy chyba za starzy dla Ciebie ;) Odpowiedz Link
kisiulak Re: Aniutek - Nostalgia :) 02.03.07, 04:12 Ale wzruszajace, naprawde :) Nie wiem, moze dlatego ze znam duzo ludzi ztamtad, ale nie spotkalam sie z ludzmi bardziej "nationalistic" jezeli chodzi o dzielnice niz Powislacy. Odpowiedz Link