Dodaj do ulubionych

Aniutek - Nostalgia :)

01.03.07, 18:21
Na tym forum sa super zdjecia, np:

www.powisle.waw.pl/forum/index.php?topic=11.0
Oraz moje "iksy":
www.powisle.waw.pl/forum/index.php?topic=56.45
Obserwuj wątek
    • ewap_mama_alexa Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 18:46
      Kisiulak, pozwol ze sie podlacze, bo temat sercu bliski! Nie wiedzialam ze
      Powisle ma swoje forum, super zdjecia! Bardzo duzo sie pozmienialo...
      • kisiulak Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 18:49
        Hejka! A skad jestes?

W Gazecie taz jest:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24478
        • ewap_mama_alexa Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 19:04
          Teraz mieszkam w Bloomington, Indiana. Ale czasem tez na Czerniakowskiej, przy
          Gornoslaskiej. A dziecinstwo i wczesniejsza mlodosc spedzilam na Okrag.
          Widzialam kiedys to gazetowe forum, dzieki za przypomnienie. Wlasnie sie
          doczytalam, ze nie ma juz fabryki cukierkow na Topiel. Nie bedzie juz okolica
          pachniec landrynkami :(((
          • kisiulak Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 19:20
            A więc witaj Sąsiadko ;) :) :)

Ja mieszkałam na Fabrycznej, w środkowym "Iksie". A chodziłam do 29-tej. Czy
            chodziłaś tam może do szkoły?
            • ewap_mama_alexa Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 19:23
              Do 219, na Smolna.
              Ide sie pakowac, pojutrze tam bede!
              • kisiulak Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 19:27
                To super! My jedziemy w kwietniu :)
          • artremi Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 20:05
            Ja tez mieszkalam jakis czas w Bloomington, IN i bardzo milo wspominam to
            miejsce. Co tam porabiasz? Uczysz sie?
            Tez jestem z W-wy (Anin).
            • ewap_mama_alexa Re: Artremi 01.03.07, 21:04
              Prawda, ze fajne miasteczko? Calkiem inne niz reszta IN. Bardzo mi tu dobrze. Z
              IU mam kontakty wylacznie towarzyskie :) Ale moj maz tu studiowal i tak zostal
              na miejscu, wiec jestem teraz zona przy mezu. Do tej pory zajmowalam sie
              dzieckiem, dziecko juz w Kindergarten, moze na mnie tez pora, zeby nowe zajecie
              wynalezc.
              Dawno tu mieszkalas?
              • artremi Re: Artremi 01.03.07, 21:15
                10 lat temu. Tam skoczylam studia. Mialam mnostwo fajnego towarzystwa,
                szczegolnie ze szkoly muzycznej.
                To prawda ze Bloomington jest zupelnie inny i duzo fajniejszy niz cala reszta
                stanu... Ja nie tesknie za stanem Indiana, ale za Bloomington - bardzo!
                • ewap_mama_alexa Re: Artremi 01.03.07, 22:48
                  Ja tu na stale jestem 8 lat, ale wczesniej bywalam, tak od 1994. Wiec moglysmy
                  sie minac gdzies na ulicy ;) Ze szkoly muzycznej znalam wtedy (i znam nadal)
                  jedna harfistke...
                  Przez 10 lat tutaj tez sie pozmienialo, moze nie tak radykalnie jak w Warszawie,
                  ale jednak.
        • aniutek Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 19:47
          he :) fajne, musze zachowac link do pokazania Mamie, pewnie sie strasznie wzruszy patrzac na te stare,
          przedwojenne zdjecia Powisla.
          domu w ktorym mieszkala dzis juz nie ma- gdy upadalo Powstanie Warszawskie, niemcy wyprowadzili
          wszytskich mieszkancow chowajacych sie w piwnicy, w bramie widzieli jak podpalaja ich dom.
          wedrowali przez cala warszawe w upal jaki tego dnia panowal w ciezkich paltach, korzuchach (w futrach
          mieszkancy gornoslaskiej raczej nie chadzali) do obozu przejsciowego w pruszkowie, z tamtad
          bydlecymi wagonami do obozu....
          Gdy po wyzwoleniu wracala do Warszawy, rozdzielona z rodzina, znalazla swoja Mame na Fabrycznej i
          tam zostali prawie do dzis.
          • aniutek Re: Aniutek - Nostalgia :) 01.03.07, 19:50
            w X mieszka moj Woj, do 29 chodzila siostra cioteczna Monika :) ale juz chyba o niej wspominalam jest
            rocznik '67 a moje rodzenstwo, ktore tez tam chodzilo pozne lata '50te wiec wszyscy chyba za starzy dla
            Ciebie ;)
          • kisiulak Re: Aniutek - Nostalgia :) 02.03.07, 04:12
            Ale wzruszajace, naprawde :)
            Nie wiem, moze dlatego ze znam duzo ludzi ztamtad, ale nie spotkalam sie z
            ludzmi bardziej "nationalistic" jezeli chodzi o dzielnice niz Powislacy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka