Dodaj do ulubionych

prezenty dla gości od mlodej pary

24.05.07, 15:27
Wiem że w USA jest taki zwyczaj i zupelnie nie wiem co mamy wręczyć. Obydwoje
jesteśmy polakami i myślałam o jakimś akcentcie polskim. Może Wy macie jakieś
propozycje
Obserwuj wątek
    • zajonczek3 Polskie akcenty. 25.05.07, 03:14
      gocharynka2 napisała:

"...co mamy wręczyć."

Nie ma takiego zwyczaju. Na weselu wreczanie odbywa sie w odwrotnym
      kierunku :). Mozecie natomiast przygotowac jakis maly ladny gadget
      z motywem polskim i polozyc przy kazdym siedzeniu ktory pozniej goscie
      moga wziac ze soba na pamiatke.
      Pozdrowienia.
    • edytkus Re: prezenty dla gości od mlodej pary 25.05.07, 05:58
      blam kiedys na weselu gdzie jako party favors byly miniaturki polskiej wodki, IMO nie zaciekawy pomysl.
      Biorac pod uwage ze taki prezencik kosztuje min. $10 proponuje zrobic wlasny album ze zdjeciami
      wlasnymi lub wlasnie z Polski - na stronie np. Kodaka mozna zamowic takie miniaturki.
    • polishbellydancer Re: prezenty dla gości od mlodej pary 25.05.07, 07:20
      moze cd z jakimis fajnymi polskimi piosenkami--mozna kupic specjalny papier i
      samemu wyrukowac okladke np. z waszym zdjeciem z Polski
    • lilazw Re: prezenty dla gości od mlodej pary 25.05.07, 17:16
      My nie mielismy zadnych prezentow dla gosci na weselu ale tez nie znalismy
      takiego zwyczaju. Natomiast na chrzcinach corki rozdwalismy gosciom ... chleb :)
      Trafilismy na swietna polska piekarnie z chlebiem jak z Polski a ze jakis czas
      wczesniej rozmawialismy ze znajomymi na temat jak trudno jest kupic dobry
      polski chleb postanowilismy ich takim chlebkiem obdarowac. Musze przyznac, ze
      goscie byli troche zaskoczeni ale przez nastepny tydzien telefony nie milkly :)
      Kazdy chcial wiedziec gdzie go kupilismy.
      Wszystko zalezy od waszego budzetu. Pracowalam kiedys w assyryjskiej knajpie.
      Na wielu weselach "gosciowy" dostawaly bizuterie w prezencie. Pamietam jedno na
      ktorym poszly w ruch pierscionki z diamentami. Moja ciekawosc wziela gore i
      zapytalam wlasciciela knajpy jak to jest mozliwe (dodam, ze wesele bylo na 500
      osob z czego polowa to kobiety). Powiedzial, ze mlodzi dostaja w prezencie min.
      $500 a czesto prezenty ida w tysiace. No coz w takim wypadku mozna sobie
      pozwolic na bizuterie dla gosci :)
      Dla mnie duzo wazniejszy jest sam gest.
      • osemka11 Re: prezenty dla gości od mlodej pary 29.05.07, 17:10
        Co prawda nie na wesele, ale na chrzciny naszej coreczki bedziemy miec krowki opakowane w papierki z
        jej zdjeciem, imieniem i data chrztu. Zamowila mi je bratowa w PL, zdaje sie z allegro. Zapakuje po kilka i
        kazda para dostanie z podziekowaniu za przyjscie na przyjecie.
        • claudia207 Re: prezenty dla gości od mlodej pary 29.05.07, 21:20
          Osemka, fajny pomysl. :-) Czy pozwolisz, ze go sciagne od Ciebie, bo ja tez
          glowkuje, jakie prezenty dac gosciom na przyjeciu chrzestnym? Gdzie bratowa
          zamowila krowki?
          • osemka11 Re: prezenty dla gości od mlodej pary 29.05.07, 21:54
            www.allegro.pl/item197594008_dzien_dziecka_foto_krowki_cukierki_zdjecie.html
            Jak link nie zadziala, to po prostu wpisz foto krowki na allegro : )) Masz kogos w PL kto moglby Ci je
            przywiezc? Ja juz dostalam, wygladaja slicznie, nasza impreza za 2 tyg.
            Powodzenia!
            • claudia207 Re: prezenty dla gości od mlodej pary 29.05.07, 23:34
              Tak, ma kto przywiesc, ale czasu juz niewiele zostalo. Jak dlugo zajela im
              realizacja zamowienia?
              • osemka11 Re: prezenty dla gości od mlodej pary 31.05.07, 17:20
                Przepraszam, ale nie wiem dokladnie, chyba do 2 tyg. Wyslij maila sprzedajacemu.
                • aneta05 cena "Krowki" 31.05.07, 17:29
                  czy jendna sztuka kosztuje 39zl??? jak masz impreze na 50 osob to robi sie
                  $650...troche sporo
                  • adriannna1 Re: cena "Krowki" 31.05.07, 17:35
                    Aneta - przeczytaj uwaznie opis aukcji

PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST 1 KILOGRAM
                    PRZEPYSZNYCH MLECZNYCH CUKIERKóW

"KRÓWEK"

Ale ja tez uwazam, ze 39 zlotych, nawet za kg to troche drogo. No chyba ze te
                    krowki sa jakies super-duper:)
                    • aneta05 Re: cena "Krowki" 31.05.07, 18:01
                      adriannna1 napisała:

> Aneta - przeczytaj uwaznie opis aukcji
                      >
                      > PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST 1 KILOGRAM
                      > PRZEPYSZNYCH MLECZNYCH CUKIERKóW
                      >
                      > "KRÓWEK"
                      >
                      > Ale ja tez uwazam, ze 39 zlotych, nawet za kg to troche drogo. No chyba ze te
                      > krowki sa jakies super-duper:)

a jak kilogram to juz zmienia postac rzeczy....ja mysle, ze te krowki to sie
                      kupuje raczej dla opakowania niz samego cukierka
                      a swoja droga ile jest cukierkow w kilogramie?
                      • osemka11 Re: cena "Krowki" 31.05.07, 18:20
                        Okolo 60 krowek wchodzi na kg.
                        Krowki nie tylko ladnie wygladaja, ale sa bardzo smaczne : ) Mam nadzieje, ze moim gosciom tez sie
                        spodobaja i posmakuja.
                        • claudia207 Re: cena "Krowki" 31.05.07, 20:05
                          Dzieki Osemka za informacje. Schody zaczely sie, gdy okazalo sie, ze nie moge
                          zamowic krowek na swoje konto, bo allegro robi weryfikacje adresu, ktora
                          zajmuje 10-14 dni. Weryfikacja adresu w Stanach zajelaby pewnie prawie miesiac.
                          Kombinuje, wiec z wykorzystaniem konta kogos, kto juz jest uzytkownikiem
                          allegro. Mam nadzieje, ze zdazymy przed wyjazdem rodziny do Stanow.
                    • claudia207 Re: cena "Krowki" 31.05.07, 20:07
                      Teoretycznie mozna ten pomysl zrealizoac samemu. Kupic krowki w polskim
                      sklepie, zaprojektowac papierki i przewinac w nie cukierki. Na to jednak trzeba
                      troche czasu wolnego.
                      • osemka11 Re: cena "Krowki" 31.05.07, 21:41
                        Ja tak wlasnie zrobilam na pierwsze urodziny mojego syna- owinelam Hershey's bars w papierki z Maxia
                        zdjeciem i podziekowaniem za przyjscie na przyjecie. Moze tak zrobisz, zdecydowanie mniej owijania niz
                        krowki ... :))
                        O, jeszcze mozna zamowic personalized M&M's.
    • kaszka13 Re: prezenty dla gości od mlodej pary 29.05.07, 17:30
      my mielismy wesele w Polsce i pomimo braku takiej tradycji zrobilismy upominki
      dla gosci. byly to plyty z naszymi ulubionymi piosenkami, ktorych czesc byla
      grana na weselu. oprocz tego zgodnie z ciekawym wloskim zwyczajem byly tzw.
      confetti - dekoracyjnie zapakowane migdaly w polewie. goscie byli pozytywnie
      zaskoczeni, potem opowiadali jak fajnie bylo posluchac "weselnej" muzyki i
      powspominac :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka