05.06.07, 20:47
Dziewczyny, wiem ze wiekszosc z nas jest tutaj legalnie, wiec moze pytanie
pozostanie bez odpowiedzi, ale chcialabym sie upewnic, ze zadne przepisy sie
nie zaostrzyly w ostatnim czasie i wyjazdy na Hawaje nadal sa OK dla osob bez
uregulowanego pobytu?????
czy ktos cos slyszal na ten temat?????
Obserwuj wątek
    • osemka11 Re: hawaje 05.06.07, 20:53
      Moja kuzynka jest tutaj od prawie 3 lat na wizie studenckiej i byla na Hawajach w styczniu. Miala ze soba
      paszport i prawo jazdy miedzynarodowe. Wrocila bez problemu.
      • aneta05 Re: hawaje 05.06.07, 21:50
        osemka11 napisała:

> Moja kuzynka jest tutaj od prawie 3 lat na wizie studenckiej i byla na
        Hawajach
        > w styczniu. Miala ze soba
        > paszport i prawo jazdy miedzynarodowe. Wrocila bez problemu.

wiza studencka to wciaz legalny pobyt..
        przy lotach krajowych sprawdzaja ID czyli najczesciej prawo jazdy, jesli takowe
        posiadasz to nie powinno byc problemu
    • rhodeisland Re: hawaje 05.06.07, 23:06
      Wyjezdzajac na Hawaje nie wyjezdzasz przeciez za granice. Zasady obowiazuje
      takie same jak przy lotach wewnatrz kraju.
    • ania_2000 Re: hawaje 06.06.07, 00:22
      Musisz miec tutejsze ID, tak jak na kazdy lot - polski paszport chyba nie jest
      odpowiedni, jezeli masz przeterminowana wize.
      Gdzie planujesz leciec?:)
    • inka26 Re: hawaje 06.06.07, 02:13
      Bylam w marcu na Hawajach i mialam ze soba tylko prawo jazdy. Nikt nie pytal o
      inne dokumenty (jestem na f1).
    • kaszka13 Re: hawaje 06.06.07, 02:26
      zadzwon do miejsca gdzie robia paszporty i zapytaj czy, zeby leciec na Hawaje
      jest Ci takowy potrzebny. wiem, ze ostatnio wprowadzali jakies nowe zasady a
      propos paszportow, ale nie wiem dokladnie o co chodzi.
      • aneta05 Re: hawaje 06.06.07, 03:12
        kaszka13 napisała:

> zadzwon do miejsca gdzie robia paszporty i zapytaj czy, zeby leciec na Hawaje
        > jest Ci takowy potrzebny. wiem, ze ostatnio wprowadzali jakies nowe zasady a
        > propos paszportow, ale nie wiem dokladnie o co chodzi.

Hawaje to TEZ USA a nie inny kraj wiec nie potrzebny Ci paszport aby leciec...
        • kaszka13 Re: hawaje 06.06.07, 03:25
          w zyciu bym nie pomyslala, ze Hawaje to tez Stany <jad kapie na klawiature>
          Aneta, zanim napiszesz nastepnym razem to sie zastanow co autor mial na mysli
          piszac, ze nie wie co zmienilo sie w prawie paszportowym. wydawalo mi sie, ze
          wprowadzili wymog posiadania paszportu rowniez na liniach wewnetrznych.
          • aneta05 Re: hawaje 06.06.07, 03:54
            kaszka13 napisała:

> w zyciu bym nie pomyslala, ze Hawaje to tez Stany <jad kapie na klawiature&
            > #62;
            > Aneta, zanim napiszesz nastepnym razem to sie zastanow co autor mial na mysli
            > piszac, ze nie wie co zmienilo sie w prawie paszportowym. wydawalo mi sie, ze
            > wprowadzili wymog posiadania paszportu rowniez na liniach wewnetrznych.

Paszporty posiada mniej wiecej 20% obywateli USA i myslisz, ze tylko ci wybrancy
            moga latac na liniach krajowych? ten kraj ma sporo bzdurnych przepisow, ale do
            tego jeszcze sie nie posuneli.
            Paszport to wedlug prawa miedzynarodowego dokument ktorym sie poslugujemy w
            podrozach zagranicznych...
            Ja po prostu nie lubie jak ludzie wypisuja glupoty albo pisza o czyms o czym nie
            maja pojecia (sorka ale juz tu taka jedna byla, na szczescie chwilowo odpuscila
            ...pewnie sie wakacjuje we Wloszech) poza tym napisal ktos wyzej, ze byl
            ostatnio na Hawajach i pytano sie tylko o prawo jazdy.
            • kaszka13 Re: hawaje 06.06.07, 13:49
              a ja nie lubie jak przypisuje mi sie brak podstawowych informacji na temat
              Stanow i ich geografii jak rowniez cytuje moj post jako przyklad ignorancji. a
              przy okazji, widze, ze jestes ekspertem od wszystkiego i tylko Ty powinnas pisac
              na tym forum. ciesze sie, ze za czesto tu nie bywam.
          • tamsin Re: hawaje 06.06.07, 04:22
            kaszka13 napisała:

> wydawalo mi sie, ze wprowadzili wymog posiadania paszportu rowniez na liniach
            wewnetrznych.

Wymog posiadania paszportu dotyczy wyjazdow do Meksyku i Kanady. Jeszcze nie
            tak dawno temu prawo jazdy bylo wystarczajace, ale przepisy sie zaostrzyly i
            teraz trzeba miec paszport.
            • kaszka13 Re: hawaje 06.06.07, 13:50
              Tamsin, dzieki za dopisanie info na ten temat, pewnie wlasnie o to chodzilo z
              tymi zmianami.
    • rhodeisland Wielu obywateli nie dosc ze nie ma paszportu, to 07.06.07, 00:22
      nie maja zadengo ID z fotografia. Wczoraj w Senacie obalono probe wprowadzenia
      wymogu posiadania ID z fotografia podczas jakichkolwiek glosowan. Rzekomo
      odcielo by to mozliwosc glosowania wielu osobom. Czy zrobienie ID to wydatek,
      na ktory kogokolwiek moze nie stac? Czy nie jest wazne zapobiegniecie voter
      fraud?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka