Dodaj do ulubionych

powrot do przeszlosci

11.07.07, 17:06
Czy chcialy/chcielibyscie aby wrocila na cos moda? Ja lubilam male plecaczki zamiast torebek, niby
dzisiaj wciaz sie je widuje ale to nie to samo.
Obserwuj wątek
    • kisiulak Re: powrot do przeszlosci 11.07.07, 17:19
      Raczej nic nie moge wymyslec, bo wszystko co wrocilo to mnie dobija. Plastikowa
      bizuteria, plastikowe buty, neonowe kolory ubran.... wrrrr... czemu lata 80
      wrocily? Okropnosc :)))

Lubie lata siedemdziesiate, ale to juz dawno wrocilo. O, moze lata 20-te!
    • jersey.girl Re: powrot do przeszlosci 11.07.07, 17:21
      Hehe, ja mialam ok. 11-12 lat, kiedy szczytem mody wsrod dziewczynek byly
      miniaturowe czarne lakierowane plecaki ;). Kazda musiala takowy miec lol.
      • edytkus Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 01:54
        jersey.girl napisała:

> Hehe, ja mialam ok. 11-12 lat, kiedy szczytem mody wsrod dziewczynek byly
        > miniaturowe czarne lakierowane plecaki ;). Kazda musiala takowy miec lol.

nie mialabym nic przeciwko powrotowi lakierowanych butow, ale nie pantofelkow z krokodylej skory ;)
        a typu martensy.
      • ciocia_ala Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 09:14
        Co do butow, to byly kiedys takie dzieciece plastikowe buty (jakby siatkowane)
        i w obcasik mozna bylo wlozyc kamienie i stukac jak prawdziwymi szpilkami.
        • kisiulak Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 15:36
          Dokladnie! Plastiki. I nie tylko dzieci je nosily. Ale najgorsze jest to ze wlasie
          ostatnio widzialam podobne plastiki w DSW. AAAAA!!!!
          ;)
    • damiri Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 02:39
      Koronkowe kokardy do wlosow dla nastolatek (i starszych pan chcacych wygladac
      mlodo) i ciuchy szyte z pieluch...

heheheh.... just kidding! :) ale tak mi sie przypomnialo i sie rozmarzylam
      nostalgicznie :)
    • rhodeisland Moze sie myle, ale odnosze wrazenie, ze zyjemy 12.07.07, 03:56
      w takich czasach, ze mozemy nosic wszystko, w przeciwienstwie do okresow gdy
      ludzie byli podobnie ubrani. Ja sie w ogole moda nie przejmuje, jesli juz to w
      tym sensie zeby wlasnie nie byc zbyt modna, bo nie ma nic gorszego od
      nasladowania wszystkich trendow jednoczesnie.
      Jak maly ten maly plecaczek ma byc? Nie wygladaja dobrze na duzych osobach (to
      nie dotyczy Ciebie, taka uwaga a propos proporcji)
      • artremi Re: Moze sie myle, ale odnosze wrazenie, ze zyjem 12.07.07, 14:49
        Ja bardzo nie lubilam tych plecakow, szczegolnie w srodkach transportu
        publicznego lub w klubach nocnych - tzn tam gdzie bylo duzo ludzi, i co chwila
        ktos cie uderzal plecakiem. Plecaki sa fajne na wycieczki gorskie. :-)
        • edytkus Re: Moze sie myle, ale odnosze wrazenie, ze zyjem 12.07.07, 15:57
          artremi napisała:

> Ja bardzo nie lubilam tych plecakow, szczegolnie w srodkach transportu
          > publicznego lub w klubach nocnych - tzn tam gdzie bylo duzo ludzi, i co chwila
          > ktos cie uderzal plecakiem. Plecaki sa fajne na wycieczki gorskie. :-

torebka tez mozna dostac po glowie, szczegolnie jesli jest sie dzieckiem a "torebka" jest rozmiarow
          torby na kartofle (ostatnia moda)

nawiazujac do plastikow, podobaja sie Wam buty crocks? moim zdaniem sa obrzydliwe
          • tamsin Re: Moze sie myle, ale odnosze wrazenie, ze zyjem 12.07.07, 16:36
            edytkus napisała:

>
            > nawiazujac do plastikow, podobaja sie Wam buty crocks? moim zdaniem sa
            obrzydli
            > we

To sa chodaki do ogrodka, ale teraz z nich "wyjsciowe" obuwie zrobili.
            Najgorsze sa chyba w kolorze fioletowym, po prostu nie da sie tego nie zauwazyc.
            • kisiulak Re: Moze sie myle, ale odnosze wrazenie, ze zyjem 12.07.07, 16:38
              Dzieci w tym wygladaja cute, ale ogolnie to moim zdaniem tragedia :)
            • damiri Re: Moze sie myle, ale odnosze wrazenie, ze zyjem 12.07.07, 19:42
              > To sa chodaki do ogrodka, ale teraz z nich "wyjsciowe" obuwie zrobili.
              > Najgorsze sa chyba w kolorze fioletowym, po prostu nie da sie tego nie
              zauwazyc

wlasnie dzis idac do pracy widzialam faceta w takich fioletowych plastikach.
              Chyba sie troche usmiechnelam rozbawiona bo spojrzal jakos tak wrogo na mnie :)
              Ale naprawde byl to dziwny widok, bo od kostek w gore wygladal normalnie, tzn
              business casual..
          • speranzaa Re: Moze sie myle, ale odnosze wrazenie, ze zyjem 16.07.07, 03:24
            te crocks sa wstretne, jak pierwszy raz je zobaczylam to skojarzyly mi sie z
            podlewaniem ogrodka latem i chyba dobre skojarzenie to bylo:)
    • ania_2000 Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 16:57
      Pamietacie saturatory z woda sodowa w PL?
      wlasnie wracja:)
      miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,4307895.html
      • edytkus Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 17:11
        noooo, i taka buzujaca pianka sie robila po zalaniu soku woda :)
        • jaga_nj Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 17:51
          I te szklanki na lancuchu byly wspaniale, ale przyznam, ze bardzo lubilam z
          zoltym sokiem i malo mnie obchodzilo, ze jakis pijak pil przedemna z tej
          szklanki;)
          Co do Crocs to moja mlodsza corka ma, w Disney World prawie wszyscy je mieli na
          nogach, nawet faceci..brrr..Sa paskudne, ale przyznam, ze cholernie wygodne. Ja
          jednak wole tradycyjne japonki w roznych stylach i kolorach...ooo kiedys tez
          byly bardzo modne:)
          • bella41 Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 20:05
            powrot mody na krecenie wlosow bylby super dla mnie
            a co do krolujacej dzis mody na lata 80te-ochyda
            czasem czytam forum moda, tragedia, jak dla mnie, co te dziewczyny zachwyca
            • kisiulak Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 20:13
              Ale moze to ma cos wspolnego z wiekiem ludzi. Pamietam jak wrocily dzwony i moda
              lat 70-ych to wiele ludzi starszych odemnie bylo oburzonych i twierdzilo ze to
              wlasnie ochyda ;) A mi sie strasznie podobalo!

Za to teraz widze jak wlsanie mlodszym sie te plastikowe/neonowe rzeczy
              podobaja. Grrr...
      • ciocia_ala Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 21:01
        Jeszcze byla oranzada (orenzada??) w woreczkach foliowych :) I do tego rurka.

A do jedzenia Deser Sultanski!!
        • aniutek Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 22:41
          a w hortexise na placu konstytucji Ambrozja i Melba :)

a pamietacie pierwsze czapki z daszkiemw pl? albo torby typu walec? ( obie te rzeczy uszylami mama z
          pierwowzorow amerykanskich :) na czapce z jeansu mialam czerwona gwiazde dla jajec)
          • ny.aga Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 22:49
            ale mi przypomnialas... Ambrozja i Melba z Hortexu... jak bylam mala to bylam w
            niebie jak to jadlam ;-))))))
            • jaga_nj Re: powrot do przeszlosci 12.07.07, 23:38
              Przypomnialam sobie, ze mialam torbe w ksztalcie puszki coca-coli, te kolorki i
              wogole taka cool;). Zapomnialam kiedys, ze zostawilam w niej kanapke z wedlina
              i ta torba mi przesmierdla. Nie moglam odzalowac.A pamietacie spodnie pumpy?i
              wlosy na popersa?To dopiero byla moda...not;))Kurde, stara juz jestem:(
              • onthelake Re: powrot do przeszlosci 13.07.07, 08:59
                Moj malz mi nie wierzyl,ze widzialam facetow w tych crocks :-)
                Tez pamietam ambrozje i cocktail truskawkowy z Hortexu.I czarne rajstopy albo
                buty na po nartach Relax takie ceglasto bialawe.Plecak to baaardzo dlugo
                nosilam i chyba sie z nim przeprosze znowu bo sa jak znalazl przy malych
                dzieciach.
                • edytkus Re: powrot do przeszlosci 13.07.07, 17:43
                  a podobalby Wam sie powrot poduszek na ramionach? albo krynoliny (jak w tym prowadzic samochod)?
                  • artremi Re: powrot do przeszlosci 13.07.07, 18:16
                    Ja nie lubie tych poduszek i az dziwne ze to kiedys bylo modne.
                    Ostatnio gdy pojechalam do PL na komunie, zaginela moja walizka z moim
                    odswietnym strojem. Mama wtedy otworzyla swoja szafe i zaczela przegladac
                    wszystkie stare stroje ktore moglabym zalozyc na te uroczystosc. Wiekszosc to
                    byly suknie sprzed 10 lat, ktorych Mama juz nie nosi. Tak wiec musialam sie
                    naprzymierzac.... Wiele z nich mialo wlasnie poduszki i wygladaly bardzo
                    dziwnie i nienaturalnie.
                    • tamsin Re: powrot do przeszlosci 13.07.07, 18:38
                      www.swordmoon.com/images/JACKET.GIF
                      to dla milosniczek poduszek i ladnej dekoracji :-)
                  • jaga_nj Re: powrot do przeszlosci 13.07.07, 21:10
                    edytkus napisała:

> a podobalby Wam sie powrot poduszek na ramionach? albo krynoliny (jak w tym
                    pro
                    > wadzic samochod)?
                    • jaga_nj ooops 13.07.07, 21:12
                      co do krynoliny to wypadaloby chyba w tym wypadku miec stangreta;))))

> edytkus napisała:
                      >
                      > > a podobalby Wam sie powrot poduszek na ramionach? albo krynoliny (jak w t
                      > ym
                      > pro
                      > > wadzic samochod)?
                      >
                      >
                      • edytkus Re: ooops 15.07.07, 20:17
                        jaga_nj napisała:

> co do krynoliny to wypadaloby chyba w tym wypadku miec stangreta;))))

a gdzie konia trzymac? ;))
    • rhodeisland Nie widze sensu glownego pytania, bo nosze co 16.07.07, 07:04
      chce. Nawet nie wiem, czy cos jest modne, czy nie. Czy cos takiego jak moda w
      ogole obecnie istnieje? Jesli tak, to niewiele ludzi zwraca na nia uwage.
      Zauwazcie, ze do lat 90 ludzie ubierali sie podobnie, nosili podobne fryzury,
      makijaz. Potem na szczescie to sie skonczylo.
      Co do croc'ow i innych plastykowych butow, to owszem nie wygladaja elegancko,
      ale sa bardzo wygodne. Znacie firme Okabashi? Polecam! Bardzo wygodne i
      wygladaja lepiej od croc'ow. Mozna je dostac w Walgreensie.
      www.okabashi.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka