Gość: makapakaa Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.centertel.pl 25.04.12, 21:10 a moze... super prezent, indywidualny, praktyczny i oryginalny. z pewnoscis sie spodoba i posluzy dlugie lata.. mozna cos wsadzic do srodka (cos zlotego) albo jakis inny drobiazg allegro.pl/prezent-slub-rocznica-chrzest-urodziny-komunia-i2301939577.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amaz Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.r.kbt.pl 26.04.12, 23:54 Kiedy ja zostawałam chrzestną dawałam w prezencie ręcznie robione ikony, bo uważam, że taki prezent dobrze pasuje do religijnego charakteru tej okazji i może stać się cenną pamiątką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość7845 Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.play-internet.pl 28.04.12, 10:34 A może coś takiego: www.zlotysklep.com/oferta/wyroby/dewocjonalia/ryngrafy_i_obrazki/ryngraf_z_bratkami_i_matka_boska_z_dzieciatkiem/ Ręcznie robione w Pracowni Jubilerskiej. Można wygrawerować pamiątkową dedykację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamachrzestna Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.12, 13:38 Ja kupiłam fajnego garbusa dla chłopca chrzest.co/product-pol-18-CHRZEST-SKARBONKA-SAMOCHOD-VW-GARBUS-GRAWER-.html.Wygrawerowali mi imię na tablicy rej. i datę chrztu.Sprawdź ten sklep.Na pewno coś znajdziesz.Do skarbonki włożyłam nieduży banknot i wszyscy byli zadowoleni.Dziecko ma pamiątkę i taki był mój zamiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaChrzestnaMaji Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.12, 17:44 Ja do pieniążków dokupiłam mojej małej chrześniaczce aniołka srebrnego z bursztynem, to pamiątka na całe życie, jak podrośnie będzie go mogła zawiesić na łańcuszku i nosić takiego aniołka. przesyłam link dla zainteresowanych: www.ambertic.pl/pl/p/Wisiorek-Aniolek-z-koniakowym-bursztynem/364 ale widzę, że mają w ofercie teraz jeszcze inne fajne aniołki: www.ambertic.pl/pl/p/Wisiorek-Aniolek-z-koniakowym-bursztynem/365 www.ambertic.pl/pl/p/Wisiorek-Aniolek-z-koniakowym-bursztynem/366 Sklep jest solidny więc nie boję się polecać, no i pakują od razu w ładne pudełeczko gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
crystalcityonline Re: Co kupić na Chrzest? 01.08.12, 13:43 Ja natomiast polecam taką o to pamiątkę chrztu świętego z własną dedykacją :) tinyurl.com/czxqccy Odpowiedz Link Zgłoś
gozdzik90 Re: Co kupić na Chrzest? 03.08.12, 11:04 Ja myślę o srebrnej łyżeczce z grawerem - imieniem chrześniaka, widziałam takie w Aparcie. Chyba to dobry prezent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadinka Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.12, 12:41 Jako chrzestna kup medalik, to jest zawsze odpowiedni prezent tym bardziej, gdy jest z grawerem, po paru latach będzie wartościową pamiątką. dodatkowo możesz kupić biblię. Jest wiele pięknych publikacji Biblii dla dzieci. Mój syn dostała takową z IMP Odpowiedz Link Zgłoś
77ag.ata Re: Co kupić na Chrzest? 04.10.12, 00:40 Ja swojej chrześnicy kupiłam zestaw sztućców z kryształkami Swarovskiego. Znalazłam go tutaj: ilookandcook.pl/462952/7-el-komplet-naczyn-dla-dzieci-auerhahn-princess-0605138-auerhahn Odpowiedz Link Zgłoś
0lenka89 Re: Co kupić na Chrzest? 19.10.12, 21:44 Zostałam poproszona o zostanie chrzestną w minione wakacje, byłam w tej samej sytuacji... Nigdy wcześniej nie bywałam na chrztach ani nie zostałam chrzestną, więc nie miałam pojęcia co kupić chrześnicy. Zaczęłam szperać w internecie i znalazłam sklep internetowy oferujący pamiątki Chrztu, prezenty i upominki dla maluchów na tą okazję. Sama znalazłam tu idealny prezent na chrzest - kupiłam małej srebrną grzechotkę i pluszaka. Odpowiedz Link Zgłoś
evian87 Re: Co kupić na Chrzest? 09.11.12, 12:47 Pluszaki to według mnie mało wyszukany prezent, który nie nadaje się na pamiątkę na całe zycie, a przeciez temu służyć. według mnie świetnym pomysłem sa srebne grzechotki, posrebrzane zestawy do pielegnacji włosów z ręcznym grawerem i dedykacją chrzest.co/product-pol-72-Jaki-prezent-na-chrzciny-zestaw-do-pielegnacji-wloskow-grawer-reczny.html czy nigdy nie wychodzące z mody złote łańcuszki i medaliki chrzest.co/product-pol-17066-Dewocjonalia-Medaliki-29046.html. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka_u Album z imienem IP: *.ip.netia.com.pl 12.11.12, 10:47 Ja mojej chrześniaczce niedawno zamówiłam album do wypisywania ważnych dat i wklejania zdjęć. Coś, co będzie pamiątką na zawsze, o ile Rodzice się spiszą :) Taki album jak tu: allegro.pl/album-dziecka-ksiega-z-imieniem-chrzest-i2784059675.html Jest naprawdę fajny, a imię na okładce przesądziło o zakupie :) Odpowiedz Link Zgłoś
t-unia Re: Co kupić na Chrzest? 16.11.12, 12:13 Anioł Stróż to dobry pomysł. Jest to prezent na całe życie. Ja zakupiłam takiego specjalnego, który był zrobiony na moje zamówienie. Wisi teraz nad łóżeczkiem Ani :). Zamawiałam na www. canil.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fortelek Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.12, 12:03 Pluszaki moim zdaniem już z góry odpadają. Te to można dać zawsze na każdą inną okazję. na urodziny, na mikołaja, dzień dziecka itd. Chrzest to jednak taka wyjątkowa uroczystość. Sam szukam jakiegoś pomysłu, przeglądam net i chyba po prostu jest tego za dużo bo się pogubiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peluska89 Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.play-internet.pl 22.11.12, 14:51 ja bym coś bardziej trwałego polecała, coś co może zostać dziecku na pamiątkę, jak będzie już duże, bo teraz to wiadomo i tak nic z tego za bardzo nie zrozumie. więc na pamiątkę kupiłabym coś trwałego - z zaznaczeniem, że to pamiątka z chrztu, a do tego coś na teraz dla malucha, jakaś grzechotka, czy fajna zabawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość87_ Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.12, 10:28 Myślę, że doskonałą pamiątką będą ręcznie wykonane (a więc niepowtarzalne) w Pracowni Jubilerskiej ryngrafy i obrazki. www.zlotysklep.com/oferta/wyroby/dewocjonalia/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peluska89 Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.play-internet.pl 23.11.12, 13:28 całkiem fajny motyw. Tylko ja bym dała jakąś indywidualną dedykację, z imieniem dziecka, może z datą chrztu, itp żeby wiesz, było to trochę takie bardziej spersonalizowane, konkretnie do osoby dla której to jest ;) Wymyśl coś sam fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_jo Re: Co kupić na Chrzest? 01.12.12, 16:15 Polecam DRZEWO GENEALOGICZNE, cudowny prezent na każdą okazję. Świetna pamiątka. Obraz ten można też wykorzystać jako miejsce na zdjęcia z cudownych chwil lub zdjęcia z pierwszego roku życia dziecka. allegro.pl/drzewo-genealogiczne-pierwszy-rok-zycia-dziecka-i2833893791.html kontakt j.cwiklinska@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
crystalcityonline Re: Co kupić na Chrzest? 04.12.12, 16:00 Jako prezenty na chrzciny świetnie sprawdzają się spersonalizowane statuetki np. taka - sprawdź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.lewandow.net.pl 04.12.12, 21:00 Warto sprawdzic tu ;-) www.nest.com.pl/kategoria.php?c=13 Odpowiedz Link Zgłoś
crazymiriam Re: Co kupić na Chrzest? 12.12.12, 22:32 wplac kase na jakis fundusz inwestycyjne. Jak bedzie mial 18 lat to napewno sie ucieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamelkaaa Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.12, 17:21 zamówiłeś może? jak to wygląda na żywo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fortelek Re: Co kupić na Chrzest? IP: 79.141.173.* 19.12.12, 12:39 Tak, już dawno temu przyszło. Jak zamówiłem to już jakoś za 2 dni miałem. Na żywo muszę powiedzieć, że prezentuje się to jeszcze lepiej niż na zdjęciach - lepszy efekt po prostu. Grawer widać, że jest tak bardzo precyzyjnie zrobiony. Odpowiedz Link Zgłoś
fiofionka Re: Co kupić na Chrzest? 06.02.13, 21:38 Ja kupiłam piękną porcelanę. Prezent na całe lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
j.u.p.p.i Re: Co kupić na Chrzest? 21.02.13, 13:58 Ja swojemu bratu na ślub kupiłam na alleagd.pl sztućce Gerlacha, a na ewentualny chrzest im sprawię jakis serwis z porcelany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierszemmalowane Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.centertel.pl 21.02.13, 21:01 Aniołki Aniołki Aniołki :) lub inny prezent wierszem malowany www.wierszemmalowane.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sZYMEK Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.13, 12:54 Witam, jestem świeżym ojcem chrzestnym póki co ;) a prezent wymyśliłem oryginalny i przyszłościowy, wpadłem na pomysł, żeby wykupić mojemu chrześniakowi bankowanie próbki DNA. To chyba rozsądnie wydane pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
panborys.s Re: Co kupić na Chrzest? 10.03.13, 18:12 Super pomysł! w sumie trochę mnie natchnąłeś, dzięki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwalia czerwcowa Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.03.13, 20:16 Ja kupiłam taką srebrną grzechotkę www.apart.pl/pl/srebro,c,1,21,2912 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.play-internet.pl 03.03.13, 17:07 allegro.pl/tort-z-pieluszek-pampersy-pampersow-pieluchy-i3073221990.html super pomysł na prezent Odpowiedz Link Zgłoś
panborys.s Re: Co kupić na Chrzest? 15.03.13, 14:16 ja bym polecał bankowanie DNA, super prezent i zabezpieczenia dziecka na przyszłość. coś naprawdę wyjątkowego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka79ckck Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.play-internet.pl 18.03.13, 14:02 allegro.pl/gadajacy-chomik-powtarza-wszystko-co-powiesz-hit-i3089301900.html Odpowiedz Link Zgłoś