Dodaj do ulubionych

Prószyński jednak równa do lepszych :-)

27.06.11, 18:07
Dziś dostałam od nich maila: Przepraszają, że wprowadzili mnie w błąd, nazwiska tłumaczy nadal będą podawać, a ich brak w zapowiedziach lipcowych jest wynikiem bliżej nieokreślonej awarii.
Uznałam, że w takim razie powinnam założyć nowy wątek (tytuł tamtego za mocno kłuje w oczy), a na przyczyny rzekomej awarii spuścić zasłonę milczenia. Bo najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło.
Obserwuj wątek
    • yanga Re: Prószyński jednak równa do lepszych :-) 27.06.11, 19:12
      I rzeczywiście - "awaria" została usunięta, a nazwiska tłumaczy trafiły na swoje miejsca.
      • proszynskimedia Re: Prószyński jednak równa do lepszych :-) 27.06.11, 21:24
        Szanowni Państwo,

nie możemy pozostawić bez komentarza dyskusji, która w ostatnich dniach rozgorzała w internecie, a której przedmiotem stało się nasze wydawnictwo.
        Informujemy, że na stronie internetowej www.proszynski.pl zawsze były i będą zamieszczane nazwiska osób zajmujących się tłumaczeniem wydawanych przez nas książek. Ich chwilowy brak przy tytułach lipcowych spowodowany był problemami technicznymi związanymi z uruchomieniem nowej księgarni internetowej Prószyński i S-ka. W dniu dzisiejszym nazwiska wszystkich tłumaczy zostały uzupełnione.

Przykro nam, że błędna informacja doprowadziła do dyskusji, w której padło wiele nieprzyjemnych słów pod adresem naszego wydawnictwa. Pozostaje nam mieć nadzieję, że w przyszłości wszelkie wątpliwości i zastrzeżenia, przed wydaniem niesprawiedliwych i kategorycznych sądów, będą Państwo kierować bezpośrednio na nasz adres. Na wszelkie pytania postaramy się niezwłocznie odpowiedzieć.

Pozdrawiamy,
        zespół Prószyński i S-ka

yanga napisała:

> I rzeczywiście - "awaria" została usunięta, a nazwiska tłumaczy trafiły na swoj
        > e miejsca.

• nobullshit Re: Prószyński jednak równa do lepszych :-) 27.06.11, 21:55
          proszynskimedia napisała:
          > Przykro nam, że błędna informacja doprowadziła do dyskusji, w której padło
          > wiele nieprzyjemnych słów pod adresem naszego wydawnictwa. Pozostaje nam mieć n
          > adzieję, że w przyszłości wszelkie wątpliwości i zastrzeżenia, przed wydaniem n
          > iesprawiedliwych i kategorycznych sądów, będą Państwo kierować bezpośrednio na
          > nasz adres. Na wszelkie pytania postaramy się niezwłocznie odpowiedzieć.

Jako współmoderatorka tego forum dziękuję za reakcję i informację. I, oczywiście, ciesze się, że problemy techniczne zostały rozwiązane.
          Chciałabym jednak zaznaczyć, że "błędna informacja", na której podstawie użytkownicy forum wydali "niesprawiedliwe i kategoryczne sądy" pochodziła od pracownika wydawnictwa, więc rzeczone sądy były, nomen omen, uzasadnione.

Pozdrawiam,
          Nobullshit

• yanga Re: Prószyński jednak równa do lepszych :-) 27.06.11, 22:18
            No i witamy pierwsze wydawnictwo na naszym forum! To się nazywa wzorowa reakcja na krytykę! Nasza, a zwłaszcza moja, nerwowa reakcja została wywołana tym, że ostatnio mnożą się przykłady lekceważenia tłumaczy i od dawna nie możemy się doprosić, aby pewne wydawnictwa zaczęły je respektować. Prószyński na tym forum zawsze cieszył się jak najlepszą opinią i dlatego zrobiło mi się przykro, że chce, jak to określiłam "równać do gorszych". Dziś mogę powiedzieć jedno: Weltbild powinien brać od Was przykład, oni naprawdę są niereformowalni.
            • skajstop Właśćiwa reakcja :) 28.06.11, 11:01
              :)
            • jogi514 Re: Weltbild 28.06.11, 18:04
              yanga napisała:

> Dziś mogę powiedzieć jedno: Weltbild
              > powinien brać od Was przykład, oni naprawdę są niereformowalni.

No właśnie, pisałam do nich w tej sprawie przed miesiącem. Odpowiedzieli grzecznie, że przekażą moje uwagi osobom odpowiedzialnym za przygotowanie katalogu i na tym się skończyło. Zamierzam się przypomnieć.
    • beatanu Re: Prószyński jednak równa do lepszych :-) 28.06.11, 11:44
      Cieszę się!
      :-)
    • porcelina_melody Re: Prószyński jednak równa do lepszych :-) 28.06.11, 12:17
      Też się cieszę! Że się poprawili, że wyjaśnili, że zależy im na opinii.
    • ojuciasan Re: Prószyński jednak równa do lepszych :-) 28.06.11, 20:41
      Brawo! :-)
      • pisam Re: Prószyński jednak równa do lepszych :-) 28.06.11, 22:43
        Należy mieć tylko nadzieję, że i bez naszej dyskusji mieli zamiar zareagować, ale że im w tym pomogliśmy... Proszę nam nie dziękować, ważne że uczynione pierwsze kroki aby docenić pracę tłumacza :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka