Dodaj do ulubionych

Walka z włoskami

12.11.04, 00:03
Hej dziwczyny, mam do was pytanie... moze troche glupie ale po prostu nie mam
doswiadczenia w tym zakresie... otoz chcialam sie dowiedziec jak wyglada
leczenie nadmiernego owlosienia (glownie tego na twarzy). poniewaz mam zbyt
wysoki poziom androstendion biore obecnie diane i androcur ale nie wiem czy
samo ich branie ma doprowadzic do tego ze wloski zanikna, wypadna czy cos w
tym stylu czy tez powinnan je usuwac woskiem a te hormony ktore biore wplyna
na to ze one po prostu beda wolniej odrastac lub bede slabsze itp. odpiszcie
prosze jak to jest... Ewa
Obserwuj wątek
    • mika261 Re: Walka z włoskami 12.11.04, 09:02
      Witam
      Ja biorę androcur i diane od 2,5 miesiecy na obiżenie testosteronu.Na cerę i
      wypadanie włosów z głowy pomaga(nie zapeszać tfu tfu)Co do włosków to moze j
      est jeszzce za wcześnie zeby cos zauważyc ale są jakby słabsze no i ostatnio
      kilka mi wypadło z policzka samoistnie-te najcieńsze .na brodzie tez mam
      słabsze wychodzą za pomoca pensety jak z masła-dziwne porównanie ale tak
      jest.Nic wiecej nie moge ci napisac bo sama czekam na cud ze one znikną..:(Ale
      jest dziewczyna na forum która pisze ze po 6 miesięcznym zażywaniu
      androcuru+diane po prostu te włoski samoistnie znikneły-z tym znikaniem to
      jest tak ze one wypadaja po prostu poniewaz cebulki są osłabione androcurem.Ja
      za tydzien idę na ponowne badanie testosteronu-mam nadzieję ze sie obnizył choć
      trochę.Co do tego hormonu o którym ty piszesz to niewiele słyszłam-to chyba
      pochodna testosteronu?Ajak długo zażywasz androcur?
    • mika261 Re: Walka z włoskami 12.11.04, 19:21
      Dzisiaj wiedziona desperacją i rozpaczą weszłam na stronę transeksualistów-
      ludzi którzy zmianiają płec.Po wymianie postów z jedna z dziewczyn a właściwie
      chłopaków który obecnie przechodzi zmiane płci na kobietę-dowiedziałam sie że
      blokery androgenów spowodowały u niej/niego włoski mu przestały wyrastać,
      pozostałe znikły.cóż więc jest nadzieja ze i w naszym przypadku sie tak stanie-
      cierpliwości i nadziei.
    • mika261 Re: Walka z włoskami 17.11.04, 15:41
      Najlepiej poczytaj posty czapki niewidki82-to najoptymistyczniejsza wersja tego
      co się stanie z cholernymi włochami po braniu androcuru.
      wiesz wydaje mi sie ze im większy hirustyzm tym leczenie Androcurem daje
      lepsze efekty-to nawet kilka osób na forum potwierdza.nie wiem dlaczego ale
      tak podobno jest.Rozmawiałam ostatnio na forum dla transeksualistów-mężczyzn
      zmieniających płec na kobietę..one też biorą androcur i u nich także następują
      zmiany w ilości owłosienia choc wiesz chyba ze oni mają dużżżo wiekszy poziom
      testosteronu.Więc jeśli im pomaga to nam tez może pomoże.Ja sie przynajmniej
      modlę o to..
      • beeaataa25 Re: Walka z włoskami 12.01.05, 10:15
        Brałam Diane i rzeczywiście włosy troszeczkę się osłabiły,ale nie
        zauważyłam ,aby wypadły.Niestety jak tylko odstawiłam tabletki to momentalnie
        wszystko wraca do normy.A na pamiątkę po Diane zostało mi tylko parę kilo
        więcej.Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka