nathural 02.05.05, 23:16 Zauwazylam, ze po dianie przybieram na wadze, czy wy tez po tym przytylyscie? Wogole nie wiem po co mam ja brac skoro nic mi nie daje a tylko po niej tyje : ( Jestem zalamana Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sussi Re: Diana a tycie :( 02.05.05, 23:56 ja powiem tak. biorac diane nie widzialam zadnych rezultatow, nie widzialam tez za bardzo roznic w wadze choc np. wszyscy naokolo zaczeli mi mowic ze schudlam i nabralam bardziej kobiecej sylwetki (mam taki meski nie fajny brzucholec i wtedy sie zmiejszyl) ale ja jakoos tego wtedy nie widzialam. wiesz kiedy zauwazylam rezultaty??? jak przestalam brac diane to nagle przytylam nagle zobaczylam ze mam wiecej wlosow ze jednak za czasow diany bylo ich mniej. takze nie zalamuj sie :) moje doswiadczenia sa dobre juz nie moge sie doczekac az znow zaczne brac diane:)) Odpowiedz Link
nathural Re: Diana a tycie :( 03.05.05, 23:22 :((((( Ale mnie pocieszylas, dlugo myslalam czy odstawic diane, bo wogole zle na mnie dziala. Nie dosc ze puchne to jeszcze wpadam w jakis dziwny depresyjny stan :( Boje sie, ze jak odstawie to przytyje jeszcze bardziej. W sumie to biore ja niedlugo, jestem w polowie 3 listka, a biore 10 dni w cyklu wiec nie wiem czy beda jakies zmiany. A Ty jak ja dawkowalas codziennie czy tez mialas kilka dni. Prosze o odpowiedz. Z gory dziekuje :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
sussi Re: Diana a tycie :( 04.05.05, 00:28 wiesz na poczatq tez mialam stany takie z lekka depresyjne ale w sumie ja mam takie stany baardzo czesto takze nie wiem czy to bylo dzialanie akurat diany czy moje normalne napady deprechy. bralam codziennie przez 10 miesiecy. ale naprawde wiem ze na wiekszosc diana dziala zle: tycie, depresje, bole roznego rodzaju. ja staralam sie nie myslec ze to dzialanie tabletek tylko ze tak po prostu jest i niedlugo wracam do diany i sie nie moge doczekac bo mimo wszystko dziala!! takze zycze wytrwalosci ale jesli bedzie bardzo zle to pzrestan ja brac! i np mozesz przeciez brac jeanine albo jesli masz jakies znajomosci w niemczech to valette - niby to samo co jeanine ale nie do konca:) powodzenia!;] Odpowiedz Link
medzi1 Re: Diana a tycie :( 04.05.05, 14:04 mi diana pomogla zachamowala rosniecie wlosow i spowodowala ze powypadaly ale nie za ciekawie z moja watroba diana jest bardzo toksyczna dlugie przyjmowanie moze spowodowac jej uszkodzenie Odpowiedz Link
magda9959 Do nathural-od madga 04.05.05, 12:38 Nathural,tez kiedys leczyłam się dianą,ale zaufaj mi ze to jest po prostu dziadostwo,jak się bierze to moze jest lepiej ale zobaczysz jak odstawisz jest gorzej niz było,nie wiem jakie masz problemy,ale nadmierne owłosienie czy nieregularne miesiączki nie leczy się w ten sposób,teraz to wiem od lekarza.Zresztą wiem jak sama brałam.Poza tym lekarze przepisują ją,nawet nie wiedząc co jest pacjętką(mam na myśli badania hormonalne)diane nie reguluje miesiączek,takie leczenie powinno się zaczynac"od głębnie,od wewnątrz,diana nie jest dobrym lekiem...już nie mówiąc o tym ze ja jak brałam przez 4 miesiące przytyłam 5 kilo,ale udało mi się zrzucić po odstawieniu(na wagę nie narzekam).Jeszcze raz namawiam Cię na wybranie się do dobrego endo-gin i przede wszystkim zrobienia badań,odpisałam Ci na Twoje pytanie w poście"endo-gin- Warszawa"Jeszcze raz pozdrawiam,życzę powodzenia! Odpowiedz Link
sussi Re: Do nathural-od madga 04.05.05, 14:26 wiecie co dziewczyny ja juz nie mam sily ani do lekarzy ani do roznych opini na temat diany i tycia i hirsutyzmu. Ale wiem jedno zaden organizm nie jest taki sam!!! i kazdy inaczej przyjmuje diane takze nie ma reguly! jesli Tobie nei pasuje to musisz brac jeanine. Choc one nie sa takie same. Ostatnio jak juz wczesniej wspominalam mialam okazje spotkac sie z wybitnym lekarzem z niemiec, ktory od lat zajmuje sie tym. Jest swietnym profesjonalista i bardzo zorientowanym na nowe odkrycia lekarskie w dziedzinie hirsutyzmu, gdyz co chwile jezdzi na rozne konferencje i sympozja. Rozmowa z nim byla dla mnie ciekawym doswiadczen bo zaprezentowal mi kilka "trikow" jak to wyciaga sie pieniadze od pacjentek w Polsce. Jak zaczal mi mowic jak dzialaja lekarze w Polsce na tzw "węch" i na tzw. "wyglad" i ze niestety u nas kobiety daja sie nabierac i placa! Tlumaczyl mi tez ze jezeli jak przyjade do ginekologa i jesli nie zobacze u niego mikroskopu, z ktorego korzysta badajac kazda pacjentke to mam uciekac! oczywiscie zareagowalam prawie smiechem gdyz ani razu jeszcze nie trafilam na ginekologa ktory po zbadaniu mnie wrzucil pod mikroskop cokolwiek!! takze polsca to ine warunki. Ale naprawde wytlumaczyl mi tyle rzeczy i wiem ze jemu moge wierzyc! Wracajac do watku glownego ow lekarz wytlumaczyl mi tez o co chodzi z diana. Powiedzial ze w nimczech w ogole juz nikt nie stosuje diany! ze jest to lek przestarzaly no i oczywiscie obciaza watroba wiec rzadko sie go stosuje. Glownie polacane jest vallete - polski odpowiednik jeanine. Ale okazuje sie ze jeanine nie jest tym samym co diana. diana mimo wszystko ma wieksze dzialanie androgenne dlatgo tez wciaz jest zapisywana przez lekarzy choc czesto kosztem np. watroby. Obie tabletki sa dobre na nasza przypadlosc ale procentowo roznia sie zawartoscia czegos tam....juz nie pamietam.:) Takze jedyne co moge Tobie poardzic a nawet nakazac!! :DD zebys nie sluchala nikogo a siebie i lekarza. Jezeli posluchasz i poobserwujesz siebie ze jednak diana Ci nie sluzy powiedz to lekarzowi i siegnij po inny odpowiednik (choc nie masz za duzego wyboru). Bedzie dobrze tylko wiesz czasami za duzo informacji to jest problem wszyscy mowia rozne rzeczy i masz metlik w glowie takze powodzenia!!! a co do tycia to jeszcze mala dygresja. Ja kiedy pierwszy raz uslyszalam od lekarza ze mam brac diane zaprotestowalam gdyz moja siostra biorac ja troche przytyla i powyskakiwaly jej pryszcze na plecach. Nie chcialam znalezc sie w takiej sytuacji takze stwierdilam ze jestem madrzejsza od lekarza i powiedzialam ze nei bede brac!! mimo usilnych prosb:) Pozniej trafilam do innego lekarza i znow kazal mi brac diane i wtedy stwierdzilam qrcze dlaczego nie dac swojejmu organizmowi szansy i dlaczego nie dac szansy lekarzowi w koncu to on sie na tym zna. Powiedzial mi tez ze diana sama w sobie ie powoduje tycia a jesli jzu to pragnienie ale pragnienie zawsze mozna zachamowac! takze wszystko rozgrywa sie w naszej psychice. Nie uwierzylam i balam sie ze przytyje ale jak juz wczesniej wspomnialam nie przytylam!!! a wrecz zaczelam chudnac bo caly czas uwazalam na to zebym przypadkiem nie jadla wiecej i zeby nie miala atakow glodow przy lodowce w nocy. Zaczelam zauwazac tez ze moja siostra po dianie przytyla ale wlasnie dlatego ze jadla a nie ze brala diane! Diana sama w sobie nei spowoduje tycia gorzej z innymi lekami na hirsutyzm. Moja siostra ktora spedzila 2 tyg w szpitalu z hirrsutyzmem dostawala bardzo silne leki. Brala bardzo dlugo dexametazon i inne leki ktory jest polecany przy hirsutyzmie/pco. Dexametazon okazuje sie ze jest sterydem i wtedy to dopiero zaczela tyc! Wtedy widac bylo ze tyje nei od jedzenia a od leku. 10 kg w ciagu miesiaca??? tak mi jej szkoda bidulka:( takze zobacz nie jest najgorzej:) walcz ze soba i sluchaj swojego ciala:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link