aniuch23 27.02.07, 12:18 mam pytanie czy jesli zaczne wyrywac peseta wasiki to czy beda mi odrastac ciemniejsze i grubsze?chcialabym je wyrwac bo jak na razie na laser mnie nie stac a nie wiem czy warto ryzykowac z wyrywaniem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zanilk Re: depilacja wasików 27.02.07, 15:13 Pytanie przewijało się na forum, na oko, setki razy. Po pęsecie włoski nie powinny się wzmocnić, jednak nie wiem czy w przypadku wąsików taki sposób depilacji jest dobrym pomysłem. Osobiście bym polecała wosk. Odpowiedz Link
devika82 Re: depilacja wasików 28.02.07, 10:42 Czesc, ja odradzam pesete, moim zdaniem to je wzmocni. Szczerze polecam laser, 150 zl raz na 2 miesiace to nie majatek, a komfort ogromny. Odpowiedz Link
nikitka84 Re: depilacja wasików 02.03.07, 13:08 Ja od jakiegos czasu korzystam z wosku. Jestem bardzo zadowolona, zajmuje mi to okolo 5 minut, a mam spokoj na 2-3 tygodnie. Kiedys meczylam sie penseta, ale bylo to bolesne i czasochlonne. Wloski odrastaja mi wciaz takie same ani ciemniejsze ani grubsze. Odpowiedz Link
szyszka11 uczulenie po wosku 03.03.07, 11:55 Za szybko poszlo. Ja mam uczulenie przez kilka dni po depilacji woskiem.Wyglada to starsznie.Jak temu zaradzic,moze ktos ma sprawdzone sposoby? Pozdrawiam Odpowiedz Link
zanilk Re: uczulenie po wosku 03.03.07, 19:07 A możesz powiedzieć jak to uczulenie się objawia? Może po prostu są to drobne ranki w postaci czerwonych kropek/plamek? Na początek spróbowałabym zmienić wosk (jeśli depilujesz się sama). Jeśli to nie pomoże, możesz udać się z tym problemem do dermatologa lub do kosmetyczki. Odpowiedz Link
crossi Re: uczulenie po wosku 28.03.07, 23:51 sluchajcie, kosmetyczki maja taki specjalny wosk, nie iwem czy nie 'zielony' ktory jest wlasnie przeciw alergiczny.. a do tego moja kolezanka uzywa po depilacji specjalnej masci na bazie antybiotyku. jest ona dostepna w aptece bez recepty, ale niestety nie znam nazwy:/ (wiec sie pewnie na nic zdaa moja rada..) Odpowiedz Link
aniuch23 Re: uczulenie po wosku 10.04.07, 15:38 Mi po wosku wyskakują jakies żółte ochydne krostki :( są przez tydzień i antybiotyk wcale nie pomaga ;/ zalamka juz nie wiem co lepsze wasy czy krosty pod nosem :/ znacie jakies metody aby to nie wyskakiwało? Odpowiedz Link
aniuch23 Re: po co robiłam depilacje woskiem!!! ;( 11.04.07, 20:19 Byłam u kosmetyczki pierwszy raz i na poczatku cieszyłam sie ze pozbyłam sie włoskow chociaz na 2 tygodnie, a malo tego ze wyskoczyly mi ropne krosty to włoski odrosły ciemniejsze i mocniejsze!!!!!!!!!!! Wczesniej mialam meszek a teraz mam ciemne wąchy ;( gdybym wiedziala nigdy w zyciu nie poddałabym sie depilacji woskiem !!! załamka ;( Odpowiedz Link
crossi Re: po co robiłam depilacje woskiem!!! ;( 13.04.07, 00:00 zalamalas mnie! jestem na jutro umowiona na epilar i teraz nie wiem co mam robic....:(((((((((((((( boze jak zaczne i bedzie gorzej??? do tego te krostki! a w sobote mam wesele! nie wiem czy moge sobie to zrobic! bo jak mi wyskocza?? jak ja si edo ludzi pokarze?????????/ Odpowiedz Link
awia22 Re: po co robiłam depilacje woskiem!!! ;( 13.04.07, 08:51 dziewczyny nie róbcie niepotrzebnego zamieszania; ja zawsze usuwałam wąsik woskiem na zimno - w plastrach - i szkoda mi by było kasy na kosmetyczkę - i zupełnie bez efektów ubocznych; no może warga jest chwilę czerwona - ale robię to przed snem więc nie ma problemu; resztki wosku zmywam oliwką do opalania; czasami robią mi się pojedyncze krostki - żółte - ale odrazu wyciskam i wtedy szybko się to goi; wosk jest wg mnie najlepszy - a jeżeli ma się włoski - czy jasne czy ciemne - to i tak najlepiej wygląda się bez nich; może ten wosk u kosmetyczki ma za dużo chemii? nie wiem...przecież to działa jak penseta - tylko wyrywa hurtowo więc skąd efekty uboczne? może warto spróbować wosk na zimno - bo on prawie nie ma kontaktu ze skórą - nie rozgrzewa się tak mocno i może tak nie wnika do meszków :)) Odpowiedz Link
czarodziejka24 ja wydepilowałam i już 14.04.07, 07:53 Ja wczoraj zrobiłam kolejny krok chyba z rozpaczy. Poszłam do kosmetyczki i usunełam wszystkie włosy z szyji i brody i w sumie całośc z dołu twarzy. Wosk na ciepło zadziałał rewelacyjnie wszystko usunięte oprócz tych zatwardziałych czarny krótki włosków, które wzesniej zaczełam wyrywać pensetą a teraz odrastaja nierówno i wogóle są twarde i czarne. Ale efekt boski............. dlaczego nie możemy zachować tego na dłużej. Ja na szyji brodzie mam długie jasne włosy, rzucające się strasznie w oczy a na szyji to nawet się kręcą i w sumie z bliska było ich juz widać nawet na zdjęciach i zaczełam strasznie się ich wstydzić po tym jak nawet mama (bardzo tolerancyjna do moich włosów) powiedziała, żebym się ogoliła. I usunełam wszystkie a teraz mam gładziutką szyję i zero jakichkolwiek podrażnień. Wiem, że to tylko na jeden tydzień a potem odrosną szturmem ale chodziaż przez ten tydzień będe mogła chodzić bez szalika z wyprostowaną szyją... a potem odczeka i znów kosmetyczka. Boję się tylko by te włosy nie ciemniały i jak będą odrastać by strasznie nie rzucały się w oczy. Czy któraś z was depiluje woskiem szyje i brode ??? Odpowiedz Link
asia872 Re: ja wydepilowałam i już 14.04.07, 13:10 Ja jeszcze nie odważyłam sie na ogolenie poprstu jeszcze czekam bo na szyi są juz ciemne ale jeszcze nie az tak a teraz lato to słoneczko samo troszke wybieli a na karku rozjaśniam... tylko nie wiem co zrobic z boczkami koło uszu tym jestem załamana...:((( Odpowiedz Link
popularess Re: uczulenie po wosku 10.06.07, 23:27 mi tez pojawiaja sie krostki po woskowaniu, co mnie doprowadza do szalu (lepszego sposobu na pozbycie sie meszku nie znam..:). wczoraj wysypke potraktowalam pilingiem - krostki zeszly, czerwopne plamy zniknal a jak na razie mozna zakryc podkladem. Odpowiedz Link
asiaa23 Re: depilacja wasików 13.06.07, 19:17 mi rownie pojawialy sie biale krostki pod nosem po wosku. Kosmetyczka poradzila mi zeby smarowac mascia Tribiotic ( cena saszetki ok. 1,50 ) musze powiedziec ze pomaga wiec polecam:) Wyciskam te male ropne krostki, odczekam jakas godzine i smaruje mascia. Efekt bardzo dobry :) Odpowiedz Link