Dodaj do ulubionych

depilacja wasików

27.02.07, 12:18
mam pytanie czy jesli zaczne wyrywac peseta wasiki to czy beda mi odrastac ciemniejsze i grubsze?chcialabym je wyrwac bo jak na razie na laser mnie nie stac a nie wiem czy warto ryzykowac z wyrywaniem?
Obserwuj wątek
    • zanilk Re: depilacja wasików 27.02.07, 15:13
      Pytanie przewijało się na forum, na oko, setki razy. Po pęsecie włoski nie
      powinny się wzmocnić, jednak nie wiem czy w przypadku wąsików taki sposób
      depilacji jest dobrym pomysłem. Osobiście bym polecała wosk.
      • devika82 Re: depilacja wasików 28.02.07, 10:42
        Czesc, ja odradzam pesete, moim zdaniem to je wzmocni. Szczerze polecam laser,
        150 zl raz na 2 miesiace to nie majatek, a komfort ogromny.
    • nikitka84 Re: depilacja wasików 02.03.07, 13:08
      Ja od jakiegos czasu korzystam z wosku. Jestem bardzo zadowolona, zajmuje mi to
      okolo 5 minut, a mam spokoj na 2-3 tygodnie. Kiedys meczylam sie penseta, ale
      bylo to bolesne i czasochlonne. Wloski odrastaja mi wciaz takie same ani
      ciemniejsze ani grubsze.
    • szyszka11 uczulenie po wosku 03.03.07, 11:53
      M
    • szyszka11 uczulenie po wosku 03.03.07, 11:55
      Za szybko poszlo.
      Ja mam uczulenie przez kilka dni po depilacji woskiem.Wyglada to starsznie.Jak
      temu zaradzic,moze ktos ma sprawdzone sposoby?
      Pozdrawiam
      • zanilk Re: uczulenie po wosku 03.03.07, 19:07
        A możesz powiedzieć jak to uczulenie się objawia? Może po prostu są to drobne
        ranki w postaci czerwonych kropek/plamek? Na początek spróbowałabym zmienić wosk
        (jeśli depilujesz się sama). Jeśli to nie pomoże, możesz udać się z tym
        problemem do dermatologa lub do kosmetyczki.
        • gagatek194 Re: uczulenie po wosku 08.03.07, 08:48
          a jakiego wosku używacie?
          • crossi Re: uczulenie po wosku 28.03.07, 23:51
            sluchajcie, kosmetyczki maja taki specjalny wosk, nie iwem czy nie 'zielony'
            ktory jest wlasnie przeciw alergiczny.. a do tego moja kolezanka uzywa po
            depilacji specjalnej masci na bazie antybiotyku. jest ona dostepna w aptece bez
            recepty, ale niestety nie znam nazwy:/ (wiec sie pewnie na nic zdaa moja rada..)
            • aniuch23 Re: uczulenie po wosku 10.04.07, 15:38
              Mi po wosku wyskakują jakies żółte ochydne krostki :( są przez tydzień i antybiotyk wcale nie pomaga ;/ zalamka juz nie wiem co lepsze wasy czy krosty pod nosem :/
              znacie jakies metody aby to nie wyskakiwało?
              • aniuch23 Re: po co robiłam depilacje woskiem!!! ;( 11.04.07, 20:19
                Byłam u kosmetyczki pierwszy raz i na poczatku cieszyłam sie ze pozbyłam sie włoskow chociaz na 2 tygodnie, a malo tego ze wyskoczyly mi ropne krosty to włoski odrosły ciemniejsze i mocniejsze!!!!!!!!!!! Wczesniej mialam meszek a teraz mam ciemne wąchy ;( gdybym wiedziala nigdy w zyciu nie poddałabym sie depilacji woskiem !!! załamka ;(
                • crossi Re: po co robiłam depilacje woskiem!!! ;( 13.04.07, 00:00
                  zalamalas mnie! jestem na jutro umowiona na epilar i teraz nie wiem co mam
                  robic....:(((((((((((((( boze jak zaczne i bedzie gorzej??? do tego te krostki!
                  a w sobote mam wesele! nie wiem czy moge sobie to zrobic! bo jak mi wyskocza??
                  jak ja si edo ludzi pokarze?????????/
                  • awia22 Re: po co robiłam depilacje woskiem!!! ;( 13.04.07, 08:51
                    dziewczyny nie róbcie niepotrzebnego zamieszania; ja zawsze usuwałam wąsik
                    woskiem na zimno - w plastrach - i szkoda mi by było kasy na kosmetyczkę - i
                    zupełnie bez efektów ubocznych; no może warga jest chwilę czerwona - ale robię
                    to przed snem więc nie ma problemu; resztki wosku zmywam oliwką do opalania;
                    czasami robią mi się pojedyncze krostki - żółte - ale odrazu wyciskam i wtedy
                    szybko się to goi; wosk jest wg mnie najlepszy - a jeżeli ma się włoski - czy
                    jasne czy ciemne - to i tak najlepiej wygląda się bez nich;

może ten wosk u kosmetyczki ma za dużo chemii? nie wiem...przecież to działa
                    jak penseta - tylko wyrywa hurtowo więc skąd efekty uboczne? może warto
                    spróbować wosk na zimno - bo on prawie nie ma kontaktu ze skórą - nie rozgrzewa
                    się tak mocno i może tak nie wnika do meszków :))
                    • czarodziejka24 ja wydepilowałam i już 14.04.07, 07:53
                      Ja wczoraj zrobiłam kolejny krok chyba z rozpaczy. Poszłam do kosmetyczki i
                      usunełam wszystkie włosy z szyji i brody i w sumie całośc z dołu twarzy. Wosk na
                      ciepło zadziałał rewelacyjnie wszystko usunięte oprócz tych zatwardziałych
                      czarny krótki włosków, które wzesniej zaczełam wyrywać pensetą a teraz odrastaja
                      nierówno i wogóle są twarde i czarne. Ale efekt boski............. dlaczego nie
                      możemy zachować tego na dłużej. Ja na szyji brodzie mam długie jasne włosy,
                      rzucające się strasznie w oczy a na szyji to nawet się kręcą i w sumie z bliska
                      było ich juz widać nawet na zdjęciach i zaczełam strasznie się ich wstydzić po
                      tym jak nawet mama (bardzo tolerancyjna do moich włosów) powiedziała, żebym się
                      ogoliła. I usunełam wszystkie a teraz mam gładziutką szyję i zero jakichkolwiek
                      podrażnień. Wiem, że to tylko na jeden tydzień a potem odrosną szturmem ale
                      chodziaż przez ten tydzień będe mogła chodzić bez szalika z wyprostowaną
                      szyją... a potem odczeka i znów kosmetyczka. Boję się tylko by te włosy nie
                      ciemniały i jak będą odrastać by strasznie nie rzucały się w oczy.

Czy któraś z was depiluje woskiem szyje i brode ???
                      • asia872 Re: ja wydepilowałam i już 14.04.07, 13:10
                        Ja jeszcze nie odważyłam sie na ogolenie poprstu jeszcze czekam bo na szyi są
                        juz ciemne ale jeszcze nie az tak a teraz lato to słoneczko samo troszke
                        wybieli a na karku rozjaśniam... tylko nie wiem co zrobic z boczkami koło uszu
                        tym jestem załamana...:(((
              • popularess Re: uczulenie po wosku 10.06.07, 23:27
                mi tez pojawiaja sie krostki po woskowaniu, co mnie doprowadza do szalu
                (lepszego sposobu na pozbycie sie meszku nie znam..:). wczoraj wysypke
                potraktowalam pilingiem - krostki zeszly, czerwopne plamy zniknal a jak na razie
                mozna zakryc podkladem.
    • asiaa23 Re: depilacja wasików 13.06.07, 19:17
      mi rownie pojawialy sie biale krostki pod nosem po wosku. Kosmetyczka poradzila
      mi zeby smarowac mascia Tribiotic ( cena saszetki ok. 1,50 ) musze powiedziec ze
      pomaga wiec polecam:) Wyciskam te male ropne krostki, odczekam jakas godzine i
      smaruje mascia. Efekt bardzo dobry :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka