Dodaj do ulubionych

dłonie...

31.05.07, 21:43
Dziewczęta, czy robicie coś z włosami na dłoniach? Rosną na palcach, ale i na
całej dłoni (nawet na kostkach "łączących" palce z dłonią!), teraz bardzo
widać, słoneczne dni stały się moją zmorą... :(( Chyba muszę zacząć depilować
sie od stóp do głów (dosłownie!!!) a poza tym już naprawdę sobie nie radzę,
zerwałam prawie wszystkie kontakty, czuje sie taka samotna, ale spotkania z
przyjaciółmi były tak upokarzające, ze wole przykrą samotność... Nie widzę
przyszłości, takie drobne rzeczy, a potrafią zniszczyć człowiekowi całe życie
:'( ... kiedyś chciałabym mieć dziecko, i nie umiem sobie tego wyobrazić,
włosy na całym brzuchu, który wszyscy beda chcieli oglądać, włosy na całych
piersiach, którymi trzeba karmić dziecko... horror, nie chce żyć :(
Przepraszam, chyba nie na temat, ale musiałam sie wyżalić, nie mam komu...
Obserwuj wątek
    • bili1977 Re: dłonie... 31.05.07, 21:59
      czesc!!!Nie badz taka smutna powiedz skad jestes i ile masz lat zobaczysz
      znajdziesz jeszcze kogos kto cie pokocha usmiechnij sie i wierz w to ze bedzie
      lepiej zadreczanie nic nieda uwierz mi!

pozdrawiam cie pa!!!
      • rozaza Re: dłonie... 01.06.07, 00:54
        nie przejmuj sie ja rozjaśniam włosy i normalnie chodze na imprezy , a jeszcze
        lepiej jak są wieczorami to już wtedy mi nie przeszkadza wcale :) nie depiluj
        bo bedziesz musiała to ciągle powtarzać , lepiej rozjaśniać i nie przejomować
        sie ludzie naprawde nie zwracają na to uwagi. ja poznałam wspaniałego chłopaka
        i robie co do mmnie należy i nie przejmuje sie narazie włoskamia mam ich
        wszedzie dużo :-)
        • kara_qq Re: dłonie... 01.06.07, 11:58
          Tak włśnie myślalam, zeby ich broń boże nie depilować a jednak rozjaśniać. (mam
          20 lat). A wstydzę sie tego wszystkiego bardzo, jakośnie mogę uwierzyć że ludzie
          nie zwracają na to uwagi, czuję takie ciekawskie spojrzenia "mimochodem" kiedy
          ktoś ze mna rozmawia, i jest blisko... A co do mężczyzn, miałm wspaniałego
          chłopaka, tak mi sie wydawało, ale zostawił mnie, dla innej... Naszczescie
          zrobił to, zanim mój problem sie zaczął, więc wiem, ze nie włosy były powodem. A
          wszystko stało sie dosc szybko, nigdy nie miałam problemu z nadmiernym
          owłosieniem, nigdy! I w przeciągu ok miesiąca wszystko sie zmieniło, nagle
          skończyło sie moje zycie. A jak czytam jakieśfora, gdzie mężczyźni piszą: oznaką
          męskości jest owłosienie, a kobiecości - gładkość, jedyne dopuszczalne włosy to
          na głowie, brwi, rzęcy, i EWENTUALNIE kilka, bardzo jasnych włosków na rękach...
          Czytam to z takim bólem serca, bo przecież to nie nasza wina, ze mamy to
          paskudztwo, a jesteśmy na starcie przekreślane... Ale dzięki dziewczyny za wsparcie.
          • rozaza Re: dłonie... 02.06.07, 18:07
            wracając do facetów, ja wczoraj byłam na imprezie i moja sympatia cały czas
            trzymał i głaskał moje ręce i przedramiona , nie wiem ale chyba nawet nie
            wyczuł niczego pod palcami :) a teraz coraz czesciej spotykam dziewczyny ktore
            nie sa chore i tez mają włochy takie na rekach i nic sobie z tego nie robią.
            rozjasniaj zeby mieć komfort dla siebie i już
            • turystka86 Re: dłonie... 02.06.07, 20:22
              kara_qq - glowa do gory, nie Ty jedna masz ten problem, ja mam go odkad
              pamietam, jednak dopiero od 3-4 lat mi on dokucza, ale nic z tym nie robilam...
              do czasu kiedy poszlam do ginekologa-endokrynologa (i od razu radze Ci zrobic
              to samo!!)
              lekarz zlecil mi badania specjalistyczne w szpitalu .. jedna nocke przezylam na
              lozku szpitalnym i po wszystkim, a kiedy dostane wszystkie wyniki od razu
              biegne do mojego ginekologa zeby stwierdzil gdzie lezy przyczyna i przepisze
              cos na uregulowanie hormonow (w szpitalu powiedzieli mi ze moje leczenie bedzie
              trwalo do 2 lat... troche dlugo, ale warto sie leczyc, szczegolnie kiedy chcesz
              miec dzieci, bo przeciez to gospodarka hormonalna odpowiedzialna jest o
              mozliwosc zajscia w ciaze)
              dlatego usmiechnij sie i zacznij rozwiazywac problem, bo zamkniecie sie w domu
              i nic nie robienie do nieczego dobrego nie prowadzi
              trzymaj sie mocno
              pozdrawiam
              • zuzka_wuwua Re: dłonie... 02.06.07, 21:43
                ja sobie z dłońmi nie radzę:/
                a strasznie mi to przeszkadza. staram sie ich nie pokazywać. najgorzej jest, jak idę do manicurzystki... sama nie wiem jak sie wtedy zachowac.

a niestety owlosiona jestem BO TAK (wyniki mam dobre- stety albo niestety, sama nie wiem) wiec nic z tym nie zrobię

pozdrawiam cieplutko
                • turystka86 Re: dłonie... 02.06.07, 23:31
                  ja dlonie depiluje woskiem w plasterkach veet (te malutkie w zoltym opakowaniu)
                  a rozgrzewam je suszarka - super efekt! polecam
                  • kara_qq Re: dłonie... 06.06.07, 09:53
                    oczywiście to że zamknęłam sie w domu, nie oznacza ze nic z tym nie robię :)
                    Byłam już u wielu lekarzy, gin, endo, gin-endo, stwierdzili PCOS i mały guzek na
                    przysadce (który teoretycznie jest także odpowiedzialny za H) ale powiedzieli ze
                    ten guzek narazie nie daje efektów, bo wyniki są dobre... Niewiem, narazie biore
                    tabletki anty, ale gin powiedział ze w czasie brania włoski będą WOLNIEJ rosły,
                    a po odstawieniu wrócą do "normalności" i będą pojawiać sie nowe, nic sie nie da
                    z tym zrobić. Ujął to obrazowo: "zobacz, umrzemy, pochowają nas, a włosy i broda
                    nadal nam rosną..." Miałam łzy w oczach, ale przecież nic nie mogę zrobić. Tak
                    bardzo chciałabym odzyskać moje życie... Dziekuje za wsparcie, pozdrawiam gorąco.
        • monia-easy Re: dłonie... 28.08.07, 18:06
          hej z tymi wlochami mecze sie i mecze prosze napisz mi czym
          wybielasz te włosy i co jest takie skuteczne.próbowałam jusz
          wszystkiego-chyba??Zazdroszcze Ci ,masz takie pozytywne nastawienie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka