Dodaj do ulubionych

DO KIEDY TO POSTĘPUJE?

31.07.03, 13:52
Niestety ja równiez mam ten problem.Okropnie mnie to męczy.Zastanawiam się
kiedy wkońcu przestanie to świństwo postępować.Jesli ktoś posiada takie
informacje prosze niech napisze.Dodam ze mam 22 lata.
Obserwuj wątek
    • spainka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 31.07.03, 13:55
      MUSZE CIE ZMARTWIC ALE TEGO TAK DO KONCA NIKT NIE WIE.NIESTETY:-(Samo nie
      zniknie

Pozdrawiam
      • martyna-ona Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 31.07.03, 14:10
        Czyli ze do końca zycia będzie "to" postępować? Dodam ze brałam leki Diane 35
        ale nie ma zadnych rezultatów.Myślałam że kiedyś samo to ustąpi.
        • spainka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 31.07.03, 21:02
          Nie do konca-moze np.podczas ciazy sie unormuje,badz tez w kazdym innym
          czasie.A jak dlugo bralas Diane?Bylas wczesniej u lekarza?Wiesz z jakiego
          powodu "to" masz?
          • martyna-ona Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 01.08.03, 09:51
            Tak byłam u pani ginekolog, która jednak była bardzo niekompetentna.Nie kazała
            mi robić zadnych badań a gdy powiedziałam jej o swoim problemie stwierdziła że
            ma się czym przejmować ponieważ 10% kobiet na to cierpi.Przepisała mi Diane i
            zazywałam ją przez pół roku.Mam zamiar zmienić ginekologa i wkońcu poznac
            profesjonalną opinię specjalisty na tan temat.
            • spainka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 01.08.03, 12:49
              Tak masz racje-musisz zmienic lekarza.Najpierw nalezy stwierdzic przyczyne a
              dopiero pozniej ja leczyc.Ja bylam u lekarza,ktory stwierdzil,ze wszystko jest
              ok i ze tak ma byc.Dlatego teraz szukam kogos kto sie na tym zna.
              Pozdrawiam
    • nicola25 Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 07.08.03, 10:22
      Bardzo się cieszę że powstało takie forum. Nareszcie mogę się dowiedzieć
      czegoś więcej o tym paskudztwie.
      Obecnie mam 25 lat, od 15-go roku życia cierpię na straszny łojotok - dzień w
      dzień myję włosy. Potem zaczęłam zarastać, delikatnie na nogach, okolice
      bikini i na całym ciele meszek już nie był taki delikatny. Najpierw zwróciłam
      się do dermatologa, stwierdzono że dojrzewam i nie ma podstaw do niepokoju.
      potem poszłam do ginekologa i zostałam wyśmiana, bo podobno co druga
      dziewczyna tak ma.
      Potem poszłam do internisty po skierowanie do ginekologa-endokrynologa, ale go
      nie otrzymałam bo podobno nie było podstaw. Na leczenie, a zwłaszcza badania
      prywatne mnie nie stać a ciągle wyśmiewana przez tzw lekarzy straciłam ochotę
      do życia.
      I powiedzcie czy taka głupota nie potrafi zniszczyć dziewczynie życia???
      • spainka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 07.08.03, 18:33
        Najwazniejsze to sie nie przejmowac i nie zrazac(dobrze sie pisze).
        Jezeli jakis lekarz nie dal Ci skierowania-choc nie mial do tego prawa,to idz
        do nastepnego.Musisz byc stanowcza.
        Powodzenia w walce z tym paskudztwem.
        Uszy do gory:-)
    • kaladia Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 08.08.03, 10:23
      Byłam niedawno u nefrologa, bo mam problem z nerkami. Wspomniałam jej że mam
      hirsutyzm, na wszelki wypadek, gdyby to miało coś wspólnego z nerkami. A ona
      mnie wyśmiała i powiedziała pewna siebie:"To nie jest hirsutyzm. To, że
      dziewczyna ma włosy na nogach, to nie jest hirsutyzm, w przeciwnym wypadku nie
      istniałyby kremy, woski, lasery itp." I nawet powiedziała mi żebym nie szła do
      endokrynologa. Ale mnie zdenerwowała. Nawet nie spytała, gdzie jeszcze mam te
      włosy, przecież to że mam hirsutyzm nie znaczy, że będę chodziła owłosiona i
      wszyscy z daleka będą widzieli, i mówili: "O, ona ma hirsutyzm". Wiadomo, że
      człowiek się depiluje, w miarę możliwości.
      A propos, czy jak idziecie do endokrynologa, to tylko mówicie gdzie macie
      owłosienie, czy trzeba pokazywać? Tylko mi nie mówcie, że trzeba zapuszczać
      żeby zobaczyli, że naprawdę mamy nadmierne owłosienie.
      Pozdrawiam
      • mobka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 08.08.03, 17:48
        No to cyz trzeba pokazywac, to chyba zalezy od lekarza. Moj raz chcial, zebym
        przed nast. wizyta zapuscila wloski na nogach - chcac nie chcac zrobilam to ,
        a on na nast. wizycie zapomnial, ze w ogole o cos takiego prosil. W koncu tego
        lekarza zmienilam. Nast. przyjzal sie tylko moim wynikom - testosteronu, DHEA-
        SO4, badaniu ginekologicznemu, opisowi usg - i stwierdzil, ze wszystko jest w
        porzadku, a przyczyna hirsutyzmu w moim przypadku jest nadmierna reakcja
        mieszkow wlosowych na testosteron. jednym slowem mam hirsutyzm idiopatyczny,
        ktorego przyczyny wyleczyc sie nie da, a walke ze skutkami podejlam za pomoca
        Diane35. wloski sa ciensze i przede wszystkim znacznie wolniej odrastaja.
        • spainka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 10.08.03, 13:03
          Jak dlugo zazywasz Diane?Czy zauwazasz jakies dzialania uboczne?
          • mobka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 03.09.03, 21:30
            Przepraszam, ze odpowiadam dopiero teraz, ale wczesniej nie moglam tu zajrzec.
            Diane biore od 7 miesiecy i raczej jakos niesamowicie nie narzekam. Nie mozna
            miec przeciez wszystkiego. ale co do dzialan ubocznych to co nieco sie
            znajdzie - przede wszystkim znaaaacznie mniejsza ochota na sex - no ale coz -
            to efekt prawie wszystkich tabl. anty., po drugie - czestsze bole glowy -
            chociaz tu nie jestem pewna czy to nie po prostu przez moje zatoki, bo katar
            mam prawie non-stop, a po trzecie - czasami wahania nastroju, ale zawsze bylam
            osoba bardzo wrazliwa i lubiaca sobie poplakac, wiec nie wiem czy to wina
            Diane. Jak dla mnie ewidentna jej wuna jest tylko spadek libido. Czy
            przytylam? Moze ok 2 kg - ale to raczej wina tego, ze mam mniej ruchu. 2 lata
            temu jak bralam Diane to schudlam ok. 1,5 kg. wiec nie wiem czy to wina
            tabletek.
            Pozdrawiam
        • spainka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 10.08.03, 13:07
          A jak dlugo zazywasz Diane?Nie zauwazasz jakichs dzialan ubocznych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka