martyna-ona 31.07.03, 13:52 Niestety ja równiez mam ten problem.Okropnie mnie to męczy.Zastanawiam się kiedy wkońcu przestanie to świństwo postępować.Jesli ktoś posiada takie informacje prosze niech napisze.Dodam ze mam 22 lata. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spainka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 31.07.03, 13:55 MUSZE CIE ZMARTWIC ALE TEGO TAK DO KONCA NIKT NIE WIE.NIESTETY:-(Samo nie zniknie Pozdrawiam Odpowiedz Link
martyna-ona Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 31.07.03, 14:10 Czyli ze do końca zycia będzie "to" postępować? Dodam ze brałam leki Diane 35 ale nie ma zadnych rezultatów.Myślałam że kiedyś samo to ustąpi. Odpowiedz Link
spainka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 31.07.03, 21:02 Nie do konca-moze np.podczas ciazy sie unormuje,badz tez w kazdym innym czasie.A jak dlugo bralas Diane?Bylas wczesniej u lekarza?Wiesz z jakiego powodu "to" masz? Odpowiedz Link
martyna-ona Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 01.08.03, 09:51 Tak byłam u pani ginekolog, która jednak była bardzo niekompetentna.Nie kazała mi robić zadnych badań a gdy powiedziałam jej o swoim problemie stwierdziła że ma się czym przejmować ponieważ 10% kobiet na to cierpi.Przepisała mi Diane i zazywałam ją przez pół roku.Mam zamiar zmienić ginekologa i wkońcu poznac profesjonalną opinię specjalisty na tan temat. Odpowiedz Link
spainka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 01.08.03, 12:49 Tak masz racje-musisz zmienic lekarza.Najpierw nalezy stwierdzic przyczyne a dopiero pozniej ja leczyc.Ja bylam u lekarza,ktory stwierdzil,ze wszystko jest ok i ze tak ma byc.Dlatego teraz szukam kogos kto sie na tym zna. Pozdrawiam Odpowiedz Link
nicola25 Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 07.08.03, 10:22 Bardzo się cieszę że powstało takie forum. Nareszcie mogę się dowiedzieć czegoś więcej o tym paskudztwie. Obecnie mam 25 lat, od 15-go roku życia cierpię na straszny łojotok - dzień w dzień myję włosy. Potem zaczęłam zarastać, delikatnie na nogach, okolice bikini i na całym ciele meszek już nie był taki delikatny. Najpierw zwróciłam się do dermatologa, stwierdzono że dojrzewam i nie ma podstaw do niepokoju. potem poszłam do ginekologa i zostałam wyśmiana, bo podobno co druga dziewczyna tak ma. Potem poszłam do internisty po skierowanie do ginekologa-endokrynologa, ale go nie otrzymałam bo podobno nie było podstaw. Na leczenie, a zwłaszcza badania prywatne mnie nie stać a ciągle wyśmiewana przez tzw lekarzy straciłam ochotę do życia. I powiedzcie czy taka głupota nie potrafi zniszczyć dziewczynie życia??? Odpowiedz Link
spainka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 07.08.03, 18:33 Najwazniejsze to sie nie przejmowac i nie zrazac(dobrze sie pisze). Jezeli jakis lekarz nie dal Ci skierowania-choc nie mial do tego prawa,to idz do nastepnego.Musisz byc stanowcza. Powodzenia w walce z tym paskudztwem. Uszy do gory:-) Odpowiedz Link
kaladia Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 08.08.03, 10:23 Byłam niedawno u nefrologa, bo mam problem z nerkami. Wspomniałam jej że mam hirsutyzm, na wszelki wypadek, gdyby to miało coś wspólnego z nerkami. A ona mnie wyśmiała i powiedziała pewna siebie:"To nie jest hirsutyzm. To, że dziewczyna ma włosy na nogach, to nie jest hirsutyzm, w przeciwnym wypadku nie istniałyby kremy, woski, lasery itp." I nawet powiedziała mi żebym nie szła do endokrynologa. Ale mnie zdenerwowała. Nawet nie spytała, gdzie jeszcze mam te włosy, przecież to że mam hirsutyzm nie znaczy, że będę chodziła owłosiona i wszyscy z daleka będą widzieli, i mówili: "O, ona ma hirsutyzm". Wiadomo, że człowiek się depiluje, w miarę możliwości. A propos, czy jak idziecie do endokrynologa, to tylko mówicie gdzie macie owłosienie, czy trzeba pokazywać? Tylko mi nie mówcie, że trzeba zapuszczać żeby zobaczyli, że naprawdę mamy nadmierne owłosienie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mobka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 08.08.03, 17:48 No to cyz trzeba pokazywac, to chyba zalezy od lekarza. Moj raz chcial, zebym przed nast. wizyta zapuscila wloski na nogach - chcac nie chcac zrobilam to , a on na nast. wizycie zapomnial, ze w ogole o cos takiego prosil. W koncu tego lekarza zmienilam. Nast. przyjzal sie tylko moim wynikom - testosteronu, DHEA- SO4, badaniu ginekologicznemu, opisowi usg - i stwierdzil, ze wszystko jest w porzadku, a przyczyna hirsutyzmu w moim przypadku jest nadmierna reakcja mieszkow wlosowych na testosteron. jednym slowem mam hirsutyzm idiopatyczny, ktorego przyczyny wyleczyc sie nie da, a walke ze skutkami podejlam za pomoca Diane35. wloski sa ciensze i przede wszystkim znacznie wolniej odrastaja. Odpowiedz Link
spainka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 10.08.03, 13:03 Jak dlugo zazywasz Diane?Czy zauwazasz jakies dzialania uboczne? Odpowiedz Link
mobka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 03.09.03, 21:30 Przepraszam, ze odpowiadam dopiero teraz, ale wczesniej nie moglam tu zajrzec. Diane biore od 7 miesiecy i raczej jakos niesamowicie nie narzekam. Nie mozna miec przeciez wszystkiego. ale co do dzialan ubocznych to co nieco sie znajdzie - przede wszystkim znaaaacznie mniejsza ochota na sex - no ale coz - to efekt prawie wszystkich tabl. anty., po drugie - czestsze bole glowy - chociaz tu nie jestem pewna czy to nie po prostu przez moje zatoki, bo katar mam prawie non-stop, a po trzecie - czasami wahania nastroju, ale zawsze bylam osoba bardzo wrazliwa i lubiaca sobie poplakac, wiec nie wiem czy to wina Diane. Jak dla mnie ewidentna jej wuna jest tylko spadek libido. Czy przytylam? Moze ok 2 kg - ale to raczej wina tego, ze mam mniej ruchu. 2 lata temu jak bralam Diane to schudlam ok. 1,5 kg. wiec nie wiem czy to wina tabletek. Pozdrawiam Odpowiedz Link
spainka Re: DO KIEDY TO POSTĘPUJE? 10.08.03, 13:07 A jak dlugo zazywasz Diane?Nie zauwazasz jakichs dzialan ubocznych? Odpowiedz Link