Dodaj do ulubionych

Dobre praktyki w Warszawie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 17:29
Najważniejszym wydarzeniem pierwszego dnia Salonu była uroczystość
otwarcia połączona z premierą XIX Rankingu Liceów Warszawskich,
przygotowanego przez Perspektywy. A w nim – powrót na szczyt LO im.
S. Staszica, które w latach 2003-2008 zajmowało pierwsze miejsce w
zestawieniu (w zeszłym roku miano lidera odebrało mu LO im. Jana
Nowaka-Jeziorańskiego z ulicy Mokotowskiej). Teraz, zeszłoroczny
zwycięzca spadł na trzecią pozycję w rankingu. Drugie miejsce
przypadło II LO im. Stefana Batorego.

Może i nasze kochane miasto zaczęłoby promować najlepsze szkoły w
mieście?

Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: Dobre praktyki w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 17:47
      A są takie?
      • Gość: promocja Re: Dobre praktyki w Warszawie IP: *.stk.vectranet.pl 05.03.10, 21:32
        jaki soltys taka wies
        jaka wies taka szkola
        jaka rada?- zmienic soltysa
      • anai-is-me Trójka od lat jest najwyżej 05.03.10, 21:57
        w ogólnopolskich rankingach "Rzeczpospolitej" (o naszych pozostałych
        szkołach nawet tam słychu nie ma). Z tego co wiem z Wydziału
        Oświaty, czyli z pierwszej ręki, najlepsze wyniki na egzaminach
        gimnazjalnych od lat ma Trójka (Katolik też ma zbliżone wyniki, ale
        to szkoła odpłatna), najwyższe rezulataty na maturach również.
        Olimpijczyków od lat mają najwięcej, także w sporcie i w innych
        dziedzinach jest ok.
        • Gość: anna Re: Trójka od lat jest najwyżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 20:55
          Co fakt, to fakt. Oby tak dalej.
        • marekpiec.zabrze Re: Trójka od lat jest najwyżej 22.03.10, 19:46
          Pracujesz w Wydziale Oświaty magistratu?
          • Gość: Skuteczny Re: Trójka od lat jest najwyżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 21:53
            witamy na forum panią Wolnicę
            • Gość: też kierowca Re: Trójka od lat jest najwyżej IP: *.stk.vectranet.pl 23.03.10, 21:18
              Wątek jest o promocji (czy też jej braku) najlepszych szkół w
              Zabrzu, a nie o tym, kto gdzie pracuje. Do wydziału oświaty każdy
              może zadzwonić i otrzymać informację, nie musi być od razu panią
              Wolnica. A najlepsza szkoła to przecież liceum plastyczne czy jak
              tam zwał to.
              • Gość: wtajemniczony Re: Trójka od lat jest najwyżej IP: *.anonymouse.org 24.03.10, 12:23
                najskuteczniejsze ze skutecznych szkół to Pileckiego i CE. uśpiony ostatnio
                plastyk - kuźnia Skutecznych, nazwiska m. in. takie jak Gawrychowska, Chmiel,
                Czesława K., Szołtysek, Traczyk i inne Szuliki. LO III łapie się ze względu na
                byłą dyrektor, a obecną radną z ugrupowania pani prezydent - M. Kaernbach, ale
                coraz rzadziej, bo jednak zbyt niezależna to szkoła. jeszcze są ZS nr 10 -
                szkoła po rządami zastępcy naczelnika wydziału oświaty: pani Wolnicy (dwa etaty
                dobrze robią każdemu). następna jest ZSO nr 13 przy Wajdy, z fanatycznymi
                wyznawczyniami rodziny Szulik i talentu pani prezydent. na wszelkie imprezy
                miejskie robi sie spęd uczniaków z tych szkół. żałosne i smutne, bo pewnie
                większość uczniów nie wie, że ich wredni nauczyciele, stawiający im wygórowane
                wymagania i oceny wg swego widzimisię są zaangażowani w popieranie prezydent
                skutecznie odbierającej ich rodzicom szanse na rozwój w tym mieście.
                • Gość: uczeń Chyba przesadziłeś z tymi "wrednymi nauczycielami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 16:45
                  Ja nie narzekam.
                  • Gość: rodzinny Re: Chyba przesadziłeś z tymi "wrednymi nauczycie IP: 109.243.225.* 27.03.10, 01:03
                    bo jak mama cie uczy...
                    • Gość: uczeń Chyba masz coś z głową? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 16:20
                      Akurat sytuacja w której mama uczy w szkole swoje dziecko jest nie
                      do pozazdroszczenia. Na szczęście mnie uczą same obce osoby i żal mi
                      cię człowieku jeżeli nie spotkałeś na swej drodze fajnych belfrów,
                      bo być może to z tobą jest coś nie tak. Ja nie należę do orłów, ale
                      nauczycieli mam ok.
                      • Gość: AntySkuteczny Re: Chyba masz coś z głową? IP: 188.33.15.* 29.03.10, 12:45
                        nauczyciele wielbią MMS, bo pokazała, że mimo nieudolnego zarządzania szkołą,
                        kompletnej niewiedzy w temacie rządzenia miastem, braku doświadczenia
                        politycznego, braku innych osiągnięć poza byciem nauczycielką, można zostać
                        prezydentem 180-tysięcznego miasta. to wyleczyło kompleksy wszystkich
                        nauczycieli. też mają nadzieję. łudzą się, że rządzenie miastem to prosta
                        sprawa. mówią: z miastem, jak z uczniami. póki co stawiają pały swoim uczniakom.
                        • Gość: ja Tobie chyba dawno nikt pały nie postawił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 22:09
                          bo gadasz jak niewyżyty frustrat.
                          • Gość: belfr Re: Tobie chyba dawno nikt pały nie postawił IP: 109.243.105.* 31.03.10, 00:25
                            Chochara i Łoś najlepszym przykładem frustracji, tej nauczycielskiej. już PO nich.
                        • Gość: gonska Re: Chyba masz coś z głową? IP: *.zabrze.vectranet.pl 16.04.13, 10:22
                          www.oke.jaworzno.pl/images/stories/File/Komunikaty/informacja_gimnazjum_2012_druk.pdf
                          dużo czytania,ale materiał b.ciekawy.Dobrze oddaje poziom edukacji w naszych aglomeracjach sląskich.Niestety,Zabrze raczej w końcówce.Miasto rządzone przez nauczycieli ,a takie wyniki.
                          Zawsze najciemniej pod latarnią,a szewc bez butów chodzi !
                          Szkoda,że to nas dotyczy.
    • Gość: Diana Re: Dobre praktyki IP: *.ptim.net.pl 14.04.13, 18:34
      Ja osobiście polecam praktyki zagraniczne z AIESEC. Dzięki nim miałam możliwość odbycia świetnego stażu w Indiach. Wyjechałam tam w 2011 roku na krótki wolontariat, a nastepnie na praktyki biznesowe w New Delhi.

Na swojej praktyce w indyjskiej firmie, byłam odpowiedzialna m.in. za PR i marketing. Pracowałam także w 'Development Team'. Bardzo dobrze wspominam ten czas. Hindusi są bardzo pomocni od pierwszego dnia i nigdy nie pozwalą aby praktykant czuł się zagubiony czy samotny. Oczywiście wymagają dość sporo, jako że dla nich praca w kazdej firmie wiąże sie z poczuciem odpowiedzialnosci za nią. Uważam jednak, że jest to bardzo ważna lekcja i doświadczenie.

Bedąc w Indiach wiele czasu spędzałam na podrożowaniu i spędzaniu czasu ze znajomymi zarówno z Indii jak i z całego świata. Warto wspomnieć, że mozna tam spotkać ludzi z naprawdę egzotycznych krajów. Dla mnie jedną z najciekawszych przygód był rafting w górnej części Gangesu. Niesamowita przygoda w grupie ponad 20 znajomych. Polecam każdemu!

Uwierzcie, dzięki takim właśnie praktykom w przyszłości nawiązywanie kontaktów (również biznesowych), praca w małych i dużych firmach, przebywanie w innej kulturze itd; będzie to dla Was łatwiejsze oraz bardziej zrozumiałe. W moim przypadku dodało mi to więcej adrenaliny i chęci dalszego odkrywania nowych kultur. Po 10 miesiącach w Indiach, wyjechałam na prawie rok do Malezji, by pracowac na jednym z Uniwersytetów w dziale rozwoju.

Obecnie przebywam na kolejnej praktyce w Indonezji.

Także podsyłam Wam stronkę: www.globaltalents.pl - powodzenia! :)
      • Gość: Adam Re: Dobre praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.13, 17:15
        Komu polecasz te "dobre" praktyki w temacie szkół Zabrza? Gimnazjalistom? Uczniom podstawówek, czy liceów? A może chodzi o wypozycjonowanie strony:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka