Dodaj do ulubionych

Koordynacja

19.06.11, 16:54
Na muzyce się specjalnie nie znam, ale od czasu do czasu lubię posłuchać, zwłaszcza jak jest dobra okazja na żywo. Ponieważ miałem akurat wolny weekend postanowiłem się wybrać na XVII Jazz Fest do Kończyc. Niestety impreza rozpoczęła się z opóźnieniem, bo jednocześnie rozgrywany był mecz Gazobudowy ze Spartą i jak grała muzyka, to sędzia nie słyszał swojego gwizdka. No to sobie popatrzyłem na mecz, bo sport generalnie lubię. Potem posłuchałem Szulikbandu i dłużej niestety nie mogłem zostać w Kończycach, bo bardzo lubię Krysię Stańko i musiałem wracać, aby zdążyć na jej świetny zresztą występ w Ogrodzie Botanicznym w ramach Festiwalu Kwiatów. Niby wszystko w porządku. W końcu kasa niemała na te trzy miejskie i pożyteczne imprezy wydana i dobrze, że coś się w Zabrzu dzieje. Może trochę za dużo wymagam od naszych skutecznych fachowców, ale tak nieśmiało zapytam: Do ku..y nędzy, to są publiczne pieniądze i ktoś w tym Urzędzie, np. w Wydziale w końcu Kultury i Sportu mógłby przed finansowaniem imprez miejskich przeglądnąć ich kalendarz nim te pieniądze wyda, skoro nasze skuteczne orły nie potrafią się między sobą dogadać i tak ustalić terminy, aby spragniony kultury i sportu mieszkaniec naszej szczęśliwej i bogatej krainy mógł zobaczyć wszystkie trzy imprezy, a nie musiał latać jak z piórkiem z jednego koncertu na drugi. W końcu naszej ukochanej Przywódczyni chyba zależy, aby mieszkańcy mogli zobaczyć wszystko, co władza chce im pokazać. Ale co tam, generalnie jestem zadowolony, bo mam płytę Krysi Stańko i to do tego z Jej autografem.
Obserwuj wątek
    • jaspis-jaspis Re: Koordynacja 19.06.11, 17:03
      A ja mam jeszcze jedną uwagę do tego, co Ty napisałeś.
      Za mało informacji na terenie miasta o majacych się odbyć imprezach w Zabrzu.
      Nie wszyscy mają internert.
      • Gość: kiwi Re: Koordynacja IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 17:26
        w punkcie informacji o mieście możesz sobie wziąć broszurkę ZABRZAŃSKI INFORMATOR KULTURALNY SUFLER, gdzie na 38 stronach masz wszyskie informacje na dany miesiąc :
        biblioteki, film, muzea, muzyka, ośrodki kultury, puby i kluby, rozmaitości, sport, teatr.
        I jest tam tyle imprez do obskoczenia że choćby człowiek się nie wiem jak zawziął to nie da rady zobaczyć wszystkiego. Oferta jest zróżnicowana do wyboru dla różnych gustów.
        Trzeba wybierać... i tyle na ten temat :)
        • jaspis-jaspis Re: Koordynacja 19.06.11, 17:58
          Dziękuję:), nie wiedzialam, ze taki informator istnieje.
          Skorzystam.
          • Gość: sparta_kus Re: Koordynacja IP: *.stk.vectranet.pl 19.06.11, 21:28
            biedny sędzia.Dostanie niską ocenę,że nie odwołał meczu.Ten mecz mógł się przeciez odbyć do południa!Czyżby niedawny pracownik p.Szatters(trener jednego z zespołów właśnie grających)robił pod górkę ?
            • Gość: walka Re: Koordynacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 21:40
              Chyba ten klub pójdzie śladami Walki, gdzie też kiedyś ten pan pracował.
    • Gość: Mariusz Re: Koordynacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.11, 22:16
      Proszę o wyjaśnienie: dlaczego Pan Panie Rau używa tych samych argumentów które służyły Panu i Pana partii przed wyborami do oceny pracy Pani Prezydent? Demokracja, czyli My mieszkańcy Zabrza wybraliśmy Swojego Prezydenta i to w stosunku 75% do wszystkich pozostałych Konkurentów. Czy tak wolno, czy tak jest uczciwie? czy Pan czuje się moralnie rozgrzeszony?
      • Gość: demokrata Re: Koordynacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 22:30
        Demokracja to rządy większości, ale z poszanowaniem prawa mniejszości do własnego zdania. A od rozgrzeszania to jest ksiądz, a nie Mariusz.
        • Gość: donek Re: Koordynacja IP: *.stk.vectranet.pl 19.06.11, 22:34
          przed Mariuszem też nie będę klękał.
          • Gość: wal Re: Koordynacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 23:23
            Odwal się od Mariusza, bo ci spuścimy skuteczny wpier..l.
            • Gość: walek Re: Koordynacja IP: *.stk.vectranet.pl 19.06.11, 23:45
              wal sie
            • Gość: spokojnie Re: Koordynacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 23:46
              Spokojnie panowie. Należy uprawiać szermierkę na agumenty, a nie używać argumentów siłowych. Niestety rama ma trochę racji. W końcu p. Maria z p. Marianem mieli rok czasu, aby ustalić takie terminy, żeby sobie nie wchodzić w paradę. Wyszło jak wyszło i obie imprezy miały przez to mniejszą widownię niż zwykle. Ktoś powinien w UM koordynować terminy takich imprez. Być może niektórzy mieszkańcy chcieli być na obu imprezach, a poprzez bajzel w kalendarzu miejskich imprez skutecznie zostali tej szansy pozbawieni. Podobno nawet Pani Prezydent nie wiedziała , którą imprezę ma zaszczycićswą obecnością???
              • Gość: ktoś Re: Koordynacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 23:52
                Pal diabli, że tyle miejskiej kasy poszło w błoto, ale nie można narażać Carycy na takie dylematy. Goniąc z jednej imprezy na drugą mogłaby dostać zapalenia płuc, albo niedaj Boże zawału. To poważne niedopatrzenie. Ktoś powinien za to beknąć.
                • Gość: baran Re: Koordynacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 23:52
                  Beeeeee.
                  • Gość: catering Re: Koordynacja IP: *.stk.vectranet.pl 20.06.11, 00:01
                    na Gazobudowie wyżerki brak.
                    • Gość: buldog Re: Koordynacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 09:29
                      To kto w końcu ważniejszy: Maria, czy Marian? To trzeba skutecznie rozstrzygnąć.
                      • Gość: pudel Re: Koordynacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 20:54
                        Najważniejsza jest MMS.
                        • Gość: ks.robak Re: Koordynacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 10:44
                          Najważniejsza jest rodzina.
                          • Gość: niedziela Re: Koordynacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 21:19
                            Tera w niedziela Wiesiek zaś robi konkurencja dla Rancho na Webera. Ciekawe kaj bydzie wincyj luda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka