Dodaj do ulubionych

Huragan Irene

IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.11, 14:41
Ciekawa jestem co stoi za tym, by często z tak dużą dozą strachu, poniesionych stratach, katakliżmie, już o wielkim nieszczęściu rząd amerykański mówił na temat tego huraganu.
Czytając wypowiedzi ludzi tam mieszkających, to piszą że to tylko duży wiatr, że wcale nie jest tak żle jak się tą sytuację przedstawia w tv.
Obserwuj wątek
    • jaspis-jaspis Re: Huragan Irene 28.08.11, 15:52
      TV zywi się sensacją i zeruje na najnizszych instynktach ludzkich.
      Zauwaz niekonczonce się transmisje z wszelkoch tragedii ludzkoch.
      Za przykład może słuzyć niekonczonca sie transmisja z wypadku awionetek w ubielym tygodniu.
      Zenujace epatowanie widzów tragedią wielu ludzi.
      • Gość: . Re: Huragan Irene IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.11, 16:14
        Właśnie podano informację, ze ten cały alarm związany z huraganem, to było dmuchanie na zimne.
        • magdalena33m Re: Huragan Irene 30.08.11, 23:55
          byc może przesadzone, ale świadomośc ze zbliża sie niebezpieczenstwo - ucieczka, ratowanie życia swojego i bliskich sa dla nas ważne. I mimo wszystko ludzie wyjezdzali, zostawiali swój dobytek, więc chyba jednak to troszke silniejszy wiatr nie jest. Huragany sieja ogromne zniszczenia. Fakt, że tv dodaje dramatyzmu. Jednak czasem to , że ktos spanikuje może uratować zycie wielu. W dzisiejszych czasach nic juz ludzi nie obchodzi, nie wzruszaja nas tragedie, śmierc.
          • jaspis-jaspis Re: Huragan Irene 31.08.11, 15:32
            '' nie wzruszją nas tragedie i śmierć'' - to nie jest prawda !
            • magdalena33m Re: Huragan Irene 02.09.11, 00:00
              Niestety to prawda....to co kiedys poruszało ludzkie serca i dusze dzis nie robi na nas wrazenia. Świat wokół jest tym przesycony. W tv mnóstwo zdjęc z katastrof, a odbiorcy, którzy kiedys odwracali twarze, gdyż znieśc widoku nie moza było dzis patrza i patrza i nasycic wzroku nie mogą. Wiesz kiedy pojawiaja sie łzy? Gdy cos złego dotyka Ciebie bądź osoby Ci bliskie.
              • jaspis-jaspis Re: Huragan Irene 02.09.11, 22:38
                Nie lubiłam i nie lubię napawac wzroku ludzkim nieszczęsciem, a tv z ludzkigo nieszczęscia robi bardzo często przedstawie.
                W jednym z tematów na tym forum pisałam, ze nie podoba mi się takie postępowanie.
                A jeżeli chodzi o łzy i o to jakie sytuacje te łzy u mnie mogą wywołać, to nie oceniaj mnie, bo mnie nie znasz i nie pisz, ze mogę się wzruszać tylko w sytuacjach, które dotyczą mnie lub moich bliskich, powtarzam, nie znasz mnie.
                • magdalena33m Re: Huragan Irene 06.09.11, 21:43
                  Oj, Jaspis:) to była przenosnia, nie tyczyła się Ciebie jako osoby. Cos na zasadzie gdy poeta pisze do czytelnika ( nie mam sie za poetkę), myslałam, ze to zrozumiesz:) Uzyłam może nieodpowiedniej formy dla tego forum. A swoja droga sie oburzyłaś...
                  • jaspis-jaspis Re: Huragan Irene 07.09.11, 20:49
                    Przeczytaj jewszcze raz, co jest napisane. ''Zabrzmiało'' to tak, jakby było personalnie do mnie skierowane.
                    No widzisz jak na tym forum bywa dziwnie, a ja nie obrzylam się, tylko zrobiło mi się bardzo przykro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka