Dodaj do ulubionych

lecące nitki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 18:05
Witam, proszę o pmoc. Mam wadę wzroku -2,25 dioptrii .Jako dziecko od 2 roku życia do okoł0 15 r.życia nosiłam plusy. Około 16 r.życia wzrok mi się poprawił i naprawdę miałam sokoli wzrok . Gdy zaczełam pracować przy komputerze i dużo kserowałam ( starym kserem) wzrok zaczłąl mi sie pogarszać , miałąm tak gdzieś 26,27 lat, wada zaczęła się od - 0,5 dioptrii. Teraz ma 38 lat i wadę -2,25 i w okularach z takimi soczewkami już słabo widzę niewyraźnie( ostatnio miałam szkla przepisane w maju 2011). Coraz częściej widzę przed oczami takie latające nitki (wygladają jak "plemniczki") a z boku oka mruga tak jak zepsuta świetlówka. Do okulisty zapisy dopiero się zaczynają, a zresztą okulistka mi ostatnio powiedział że taka moja uroda, że mi sie wzrok będize pogarszał itp,itd.Ręce opadają! Czy może mi ktoś powiedzieć co to są te latające nitki?
Obserwuj wątek
    • Gość: hanna Re: lecące nitki IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 20:50
      mam ten sam problem i podczas badania okulistycznego,te latające nitki zostały określone jako męty w ciele szklistym i przepisano mi jakieś krople ale jeszcze ich nie stosowałam
      • Gość: marta Re: lecące nitki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 20:28
        Dziś zapisałam się na wizytę do okulisty ( na kwiecień)zobaczę co zdiagnozuje.
      • pia.ed Re: lecące nitki 15.02.12, 00:10
        Na latające nitki nie ma zadnych kropli, w kazdym razie zadnych ktore pomagaja ..
        wiec nie wydawaj niepotrzebnie pieniedzy.
        Mnie takie "smiecie" pojawily sie szesc lat temu, widzialam je wyrazne przez pol roku,
        a potem moze sie przyzwyczailam, albo staly sie mniej wyrazne, bo ich nie zauwazalam ...
        Problem powrocil po roku, potem po dwoch latach, ale juz nie z taka sila ... i nitek nie widzialam. W chwili obecnej wyglada na to ze moje problemy sie skonczyly ... same,
        bo na to nie ma zadnego lekarstwa, tak powiedzial moj okulista.
    • Gość: Abb Re: lecące nitki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.01.12, 16:26
      Męty. Ponoć pozostałości po życiu płodowym. Niegroźne.
      Ja je widzę szczególnie na słońcu albo patrząc na jasne powierzchnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka