Dodaj do ulubionych

Stres a rozwój choroby

06.12.12, 16:15
Lekarz stwierdził u mnie objawy nerwicy (związana z wykonywaną pracą). Czy stres może wpływać na rozwój schizofrenii? Czy znacie jakieś wyniki badań w tym zakresie?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Stres a rozwój choroby 06.12.12, 16:43
      "Obciążenie genetyczne oraz silny stres w dzieciństwie, mogą prowadzić do nieprawidłowego rozwoju mózgu i zwiększać ryzyko rozwoju schizofrenii prawie o półtora raza."

To tak odnośnie stresu a schizofrenii.Nerwica to nerwica i nie ma ze schizofrenią wiele wspólnego.Chyba że masz jakieś urojenia i omamy.
      • madau Re: Stres a rozwój choroby 06.12.12, 16:52
        Mnie zdziwil ten post. Nerwica a schizofrenia to dwa odrebne schorzenia, zaden nerwicowiec pod wplywem stresu nie staje sie schizofrenikiem.
        • uwierz_w_to Re: Stres a rozwój choroby 06.12.12, 21:16
          Moment u mnie właśnie silny stres wywołał schziofrenię, tak to jak najbardziej możliwe zbyt wielkie obciążenie psychiczne i sie nabawiłem.
          • uwierz_w_to Re: Stres a rozwój choroby 06.12.12, 21:18
            Tylko że ja teraz całkiem powąznie postawiłem chyba wszystkie służby uwczesne bezpieczeństwa państwa, to były lata 2000,zdałem sobie z tego sprawę i schiza uratowała mnie.
            • uwierz_w_to Re: Stres a rozwój choroby 06.12.12, 21:19
              Wtenczas jeszcze struktóry mafijne były dosłownie swawolne skorumpowani wszyscy.
              • uwierz_w_to Re: Stres a rozwój choroby 06.12.12, 21:21
                Teraz się z tego śmieję ale wtedy mało mnie nie odwalili,szpital uratował mi tyłek być może życie. Poważnie.
                • uwierz_w_to Re: Stres a rozwój choroby 06.12.12, 21:24
                  Pan uwierz wsadził nos tam gdzie nie powinien,chciał zostać szybkim miliarderem tak jak Bagsik, i do tego zostac w kraju:))))
                  • uwierz_w_to Re: Stres a rozwój choroby 06.12.12, 21:26
                    A jedynie co zrobił to niezły bigos w kilku przedsiębiorstwach o struktórach mafijnych które sie naciagneły na duże koszty tym samym pewien projekt został ostro przyspiszony:)))
                    Jak sobie to przypomnę to się teraz śmieje wtenczas jak zdałem sobie sprawę w co wdepnełem było już zapóźno.
                    • uwierz_w_to Re: Stres a rozwój choroby 06.12.12, 21:28
                      Myślę też ale to teoria że dożycono mi w tym czasie coś do jedzenia czy picia jakiś narkotyk ale to teoria możliwa w 50%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka